Saldırılarda 24.gün geride kaldı Saldırılarda 24.gün geride kaldı

Kiev'de yönetim değiştirme parolasıyla Ukrayna'ya saldıran Rusya bir yandan savaş bataklığından çıkmanın yollarını ararken bir yandan da kuyruğu dik tutmak için füzeli ve bazı kara saldırılarına devam ediyor.

Kara saldırılarının yoğunlaştığı bölgelerden biri de Donetsk bölgesinde stratejik konuma sahip olan Bakhmut kasabası. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'Neredeyse tamamen yok oldu' dediği kasabayı geri almak için Rusya son günlerde yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Ancak Moskova'nın saldırılarda büyük kayıp verdiği ve şehre girmeyi başaramadığı ifade ediliyor.

ÖLEN ASKERLER HAPİSHANELERDEN ÇIKARILAN MAHKUMLAR

Sosyal medya platformu Twitter'da Ukrayna yönetimine yakın bazı hesaplardan yapılan paylaşımlarda Bakhmut, çevresinde yüzlerce Rus askeri cesedinin olduğu görülüyor.

whatsapp-gorsel-2022-12-26-saat-14-02-27-copy.jpg

Hesaplardaki paylaşımlarda ölen Rus askerlerinin eski mahkumlar olduğu ve onlar için yas tutacak kimsenin olmadığı belirtildi.

Paylaşımlarda eski mahkumlara ait cesetlerin alınmadığına da işaret edildi. Öte yandan Rus yanlısı hesaplar ise fotoğrafların montaj olduğunu savundu.

Editör: Elif Aslan