Bursa’da toplum yararına çok sayıda proje üreten Rotary, Rotaract ve Interact kulüpleri üyeleri, 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt’ün de katıldığı “Bölge Kurumsal İletişim Semineri”nde konuşmacılardan etkili iletişim için tüyolar alırken, sosyal medyanın doğru kullanımı, sağlıklı basın iletişimi, proje süreçlerinin PR yönetimi, kurumsal kimlik başlıkları altındaki sunumları dinlediler ve konulara ilişkin olarak gerçekleştirilen atölyelerde pratik yapma şansı buldular. Rotary 2440. Bölge Kurumsal İletişim Ana Komite Başkanı Emre Kaynak, Etkinlikler PR/PI Eğitimleri Kuzey Koordinatörü Ferahi Öztimur, Sosyal Medya ve Web Digital Platform Koordinatörü, Rotaract Basın ve Haber Sorumlusu Ecem Şenyürekli ile Rotaract Kurumsal İletişim Komite Takım Üyesi Harun Keresteci’nin sunumlarından oluşan seminer programı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
 
Uluslararası büyük bir yapılanmanın Bursa’daki temsilcileri olan kulüpler, uzun yıllardır eğitimden sağlığa, çevre korumadan ekonomik ve toplumsal kalkınmaya, farklı alanlarda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası çok sayıda projeye imza atıyorlar. Kimi zaman kulüp bazında kimi zaman diğer kulüplerin ya da sivil toplum kuruluşlarının ve hatta zaman zaman ulusal ya da uluslararası işbirlikleriyle toplum yararına projeler gerçekleştiren Rotary’nin kamuoyundaki doğru bilinirliğinin arttırılması, üye ilişkilerinin kurum içi doğru iletişim yöntemleri ile geliştirilmesi, sağlıklı işbirlikleri gerçekleştirmek adına Rotary markasının itibarının korunması gibi pek çok başlığa hizmet etmesi adına gerçekleştirilen seminerin sonunda konuşan 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt; “Rotary’nin tanıtımı için önemi çok büyük olan Kurumsal İletişim Semineri, ilgili komite  tarafından Bursa’da gerçekleştirilmiş oldu. Rotaryen, rotaractör ve  interactörlerimizin katılımı ile gerçekleşen uygulamalı eğitim çok yararlı oldu. Komite üyelerimize çok teşekkür ederim.” dedi. Seminer kapsamındaki atölyelerden birinde gruplara ayrılan ekipler organizasyona özel reels videoları hazırlayıp #bursadahayaledelim hashtag’i ile sosyal medya hesaplarında paylaştılar ve seçici kurul tarafından yapılan seçimle ödüle layık görülen ekibe Bölge Kurumsal İletişim Komitesi tarafından "Online Temel Fotoğrafçılık Eğitimi”, Gökdere Rotary Kulübü tarafından da 2 Aralık akşamı Çağdaş Eğtim Kooperatifi bursiyeri "Kır Çiçekleri” ne destek amacıyla BAOB Oditoryum’da gerçekleştirecekleri "Metin Uca Gösterisi”ne davetiye hediye edildi.
Sürdürülebilirlik kapsamında eğitim ve seminerlerle sürekli kendisini geliştiren Rotary üyelerinin Bursa’da gerçekleşen bölge organizasyonuna, Gökdere, Muradiye, Yıldırım Bayezid Rotary ve Rotaract Kulüpleri ile Muradiye Interact Kulübü evsahipliği yaptı.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi