Özkan YILDIRIM
 

  •     Öncelikle muhtarım bizleri, ekibimizi  bu yemyeşil doğa harikası köyünüzde konuk edip , misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza  başlayalım, sonrasında elbette  sorularımız da olacak.


ARAZİ YOLLARINDA TRAKTÖRLE BİLE ULAŞIM ZORDU

Buralara kadar gelip bizlerde böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Recep Ceylan. 1970 Eskibalçık Köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. 1987 yılında Bursa'ya gittim. 30 yıl kadar orada çalıştım, özel bir şirkette. Sonra tekrar doğduğumuz yerlere memleketimize dönelim hizmet yapalım borcumuz varsa Rabb'im yazmışsa Muhtar olalım ödeyelim diye geçen sene yapılan seçimlerde muhtar adayı oldum. Benimle birlikte eski muhtarımızda adaydı. Bizim köyümüz gerçekten geri kalmış bir köy ,ben de bu geri kalmışlığı hissettiğim için zaten muhtarlığa aday oldum. Geldiğimde  traktörle bile arazi yollarına gidiş çok zordu. Ne yaptık? Geçen sene arazi yolları ile ilgili güzel bir çalışma yaptık. Bu sene tekrardan greyderi soktuk şimdi gelecek haftalarda tekrardan  Greyder gelecek. Böylelikle arazi yollarında güzel bir çalışma yapmış olduk. Bizim için çocuklar ,gençler çok önemli. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı tekrardan köylerine, topraklarına dönmeleri için çabalıyoruz. Çünkü çocuklarımız hiç  tarlanın ne olduğunu toprağın ne olduğunu bilmiyor. Bizim amacımız burada gençlerimiz köylerini sevsin sahip çıksın, traktörle gidemiyorsa taksiyle tarlalarına gitsinler. Bu anlamda ben buradan bütün muhtarlara da  çağrıda bulunmak istiyorum köylerimizi, topraklarımızı mutlaka çocuklarımıza sevdirmeliyiz. Köyümüz 70 hane, 200'e yakında nüfusu bulunan bir köy olmasına rağmen çocuk oyun alanı yok.

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ben bunu BUSKİ Genel müdürümüz Güngör Bey ile de paylaştım. Mesela bizim köyümüzde hiç oyun parkı yok, çocuklarımız Bursa'da nasıl parklarda bahçelerde oynuyorlar sa, köylerine buraya geldiklerinde de aynı şekilde parklarda oynamak istiyorlar mutlaka aynı olanakları çocuklarımıza köy yerinde sağlamamız lazım.Bu olmazsa canları sıkılıyor pek fazla kalmak istemiyorlar burada. Bunları Sayın müdürümüz ile de paylaştığımda gerçekten o da bana hak verdi, inşallah yukarıda müsait bir yerimiz de var orada çocuk parkının olması oyun alanlarının olması jimnastik,spor  aletlerinin olması gerçekten  köyümüz adına çok güzel olacak.

MEZARLIĞIMIZIN ÇEVRESİNİ DÜZENLİYORUZ

Mezarlığın orada gerçekten güzel düzenlemeler yaptık. Orası biraz rampa, çamurdu aynı zamanda, buraya malzeme döktürelim ve uzun zamandan beri duran parke taşlarını da yaptıralım dedik. Hatta taşlar yetmedi ilave taşlarda geldi yukarıya doğru bağlantı olmasını istedik. Aslında bir çeşmemiz var ama o çeşmeden alıp boruyu içeriye bir çeşme koyup sonrasında da bir üstüne koyacağız yani oraya gelen vatandaş abdest alsın ya da mezarına su dökmek istiyorsa su döksün diye. Ayrıca yine aşağıdaki tarafa yine bir tuvalet koyalım diye düşündük, sağ olsun bizim Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız Mehmet Kanar  çok güzel çalışıyor oraya çok güzel bir wc koyalım ve yanına çeşme ,gelen giden abdestini alır tuvaletini yapar diye düşündük. Orası İnşallah güzel bir şekilde devam ediyor çalışmalar.

ALTYAPIMIZIN YAPILMA ZAMANI GELDİ

     Köyümüzün altyapısı yok, bu büyük sıkıntı artık bu dakika bu altyapı kanalizasyonların yapılması lazım. Foseptik ile insanlarımız uzun yıllardır idare ediyor. Bizim  üst mahallede olsun, aşağıdaki mahallede olsun, yağmur yağdığı zaman  ben çocukluğumdan beri biliyorum iki komşu birbiriyle kapışıyor, tartışıyorsa bunun sebebi muhtardır. Muhtar çözümü arayacak olan kişidir, bulacak olandır. Ben 5 yaşından sonra kendimi bilirim, 45 yıldır babamın alt mahallede evi var üç komşu birbiriyle her yağmur yağdığında kavga eder. Bir muhtarda gelip,”siz niye tartışıyorsunuz” demedi. Su bastığında insanlar birbirleriyle kavga ediyorlar, muhtarın aslında bunu daha 80'li yıllarda, 90'lı yıllarda 2000'li yıllarda halletmesi lazımdı. Ama maalesef işte bu işleri şimdi biz yapıyoruz en kısa zamanda bu sıkıntılar bitecek inşallah.

KÖYÜMÜZ UZUN YILLAR İHMAL EDİLDİ..

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Gerçekten uzun yılların bir ihmalkarlığı var köyümüzde. Göreve gelirken o muhtarlık maaşını düşünüyorsan ben maaşı alacağım da bu işi yapacağım dersen sen bu işi yapamazsın. Çünkü senin kafa ,beyin orada. Allah'ın izniyle alt yapımızı da yaptıracağız. Sayın belediye başkanımız Mehmet Kanar Bey ile  görüştük ,Güngör Bey ile de  görüştük. AK Parti ilçe başkanımız da  çok çalışıyor, Murat Hallaçoğlu maşallah bir dediğimizi daha iki yapmadılar. Hepsinden Allah razı olsun. Ben burada zaten kendim için bir şey istemiyorum vatandaşımız, halkımız için istiyorum bu insanlar bizim insanımız. Mesela sağdaki soldaki köylerde yapılmış bu tür hizmetler ama burada yok istemeyi de  bileceksin elbette. Mutlaka en kısa zamanda  busel  sıkıntısını , altyapı  sıkıntılarını  çözmek için seferber olmuş durumdayız. Mustafakemalpaşa Belediyemizde, Bursa Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda bizim yanımızda. Bu da bizim en büyük şansımız.

YENİ İMAMEVİMİZ EVSAHİBİNİ BEKLİYOR..

     Mesela bizim uzun zamandır  imamımız yok eskiden İmam evi kötü olduğu için İmamlar gidiyordu Şimdi İmam evini de yaptırıyoruz birazdan gider o İmam yeni imam evimizle ilgili çekimlerde yaparız. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan şu an imam istiyoruz. Vakit namazlarında olsun, cuma namazında olsun büyük sıkıntı yaşanmakta bu konuyla ilgili bir gelişme olmasını bekliyoruz.

 GELDİĞİMİZ GİBİ CAMİMİZİN MİNARESİNİ ELBİRLİĞİYLE YAPTIK..

  Ayrıca İmam evimizin önünde bir  dönümlük bir arazide var ekip biçilebilecek  çok güzel bir imam evimizin olduğunu söyleyebilirim.  22 yıl önce   camimizin temeli atılmasına rağmen tamamlanması  10 yıl kadar sürdü , tamamlanmasının üzerinden 10 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen  minaresi bir  türlü yapılamamıştı. Biz göreve geldiğimizde hemen  iki ayda bir koordinasyon sağlayarak bu camimizin minaresini elbirliğiyle yaptık. Benim asıl göreve gelmemin nedenlerinden biri de  buydu. Aşağı yukarı 10 yıl kadar minaresiz kaldı camimiz.

Eski okulumuzu muhtarlığımızın kullanımına aldık , orada okulumuzun yanındaki alanda saçtan bir barınak   şekilde  bir yerin yapılmasını istiyoruz. Hayırlarımızı olsun, cemiyetlerimizi olsun yapabileceğimiz  korunaklı bir yer olsun istiyoruz. Bu konu ile  ilgili değerli  başkanlarımızdan destek bekliyoruz.

Muhtarım birçok konuya değindik son olarak sizi daha ilk aday olduğunuz seçimde oyları ile destekleyen Muhtar olmanızı sağlayan Eskibalçık Köyü hakkına neler söylemek istersiniz?


SU DEPOMUZUN SÖZÜNÜ ALDIK

Son sözlerime geçmeden evvel su depomuzla ilgili birkaç kelam etmek isterim. Sıcak aylarda suyumuz yetersiz kalıyor, mevcut su depomuzun yanına 100 tonluk bir deponun ilave edilmesi lazım. Çünkü gençlerimiz artık bol suya alıştı. Bu 100 tonluk Deponun ilave edilmesiyle gerçekten suyla  ilgili sıkıntımız da kalmayacak. Bu konuyla ilgili ilçe başkanımız Murat Bey'den söz aldık. Kısa zamanda depomuzda gelecek inşallah.

KANAR  HALLAÇOĞLU  BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜRLER

Bizim burası “Yörük Köyü” benim bu köyüm isterse taştan su çıkartır. Fakat onlara öncülük edecek insan lazım, benim halkım gerçekten çok çalışkandır benim babam 80 yaşındadır bak görüyorsunuz işte  tarlaya gidiyor. Kesinlikle durmaz çalışkan bir köy burası, ben köyümü seviyorum içinde yaşayan halkımızı seviyorum, buradan onlara sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum. Sonuçta onlar olmasaydı ben de burada olamazdım. Buradan Ayrıca Mustafakemalpaşa’da yaşayan, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime de sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a , Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a BUSKİ Genel Müdürümüz Güngör Bey’e  ve ayrıca Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımız Murat Halaçoğlu'na  sevgilerimi, selamlarımı ayrıca  istiyorum.