Özkan YILDIRIM

****Öncelikle Başkanım, bizleri ekibimizi Gürsu’da ki odanızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım. Sonrasında Şoför esnafımızın tabi sıkıntıları katlanarak artmakta, bu konularla ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.

BİRÇOK STK’DA GÖREVLERDE BULUNDUM, HALA DAHA BULUNUYORUM

----2002 yılında Gürsu’da odamızı kurduk, bunun haricinde Gürsu’da birçok STK çalışmasının içerisinde görevler aldım, yaptım, hala daha yaptıklarımız var. Tabi bilindiği üzere esnafımız, bizler hepimiz sıkıntılar kamyoncular, nakliyeciler sıralanmakta. Son 6 ayda 1 sene içerisinde bir çok kereler akaryakıta zam gelmiş olmasına rağmen bize 2011 yıl içerisinde 4 ay kadar önce %17,17,5’luk bir zam geldi. Bu tabi akaryakıtla bitmiyor, yedek parçalara da büyük oranda zamlar geldi. Araçlarımızın tamirciye girmesi durumunda esnaf ne olacak, ne kadara tamir edilecek, kaç liraya tamirden aracını çıkartacağı yönünde büyük endişe duyuyor. Diğer girdi masrafları, şoför maliyetleri de esnafımızın belini bükmekte. Ayrıca durum böyle olunca şoförde bulamaz duruma geldik. Neredeyse gazete ilanıyla şoför arayacağız. Yakıtta da dediğimiz gibi %50’ye yakın zam geldi. Bunlar büyük sıkıntı. Önceki yıllarda şoförcü esnafımız birkaç senede bir araçlarını yenileyebilirlerken son yıllarda araç yenileyememekteler. Bu anlamda araç yaşları da her geçen yıl yükselmekte.

GİRDİLERİMİZ GERÇEKTEN ÇOK YÜKSELDİ

Diğer bir sıkıntımızda yolcularımızı en azından adliyeye yakın, SGK binasına kent merkezine yakın olan yeni SGK binasının hemen altındaki yonca kavşağından dönmeleri yönünde isteğimiz bulunmakta.79 Minibüsümüz var 10 tanesi her gün istirahatlı her gün 69 aracımız aktif.69 araç trafiğe yoğun bir yükte getirmeyeceği kesindir. Biz bunu kesinlikle kendimiz için istemiyoruz halkımız için istiyoruz. İnsanlar kent merkezine gitmek istediklerinde maalesef şu durumda iki vesayitle gidip iki vesayitle gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da tabiî ki insanımıza ekstra külfet getirmekte.

TAKSİCİLERİMİZİN DE SIKINTILARI VAR

Taksicilerimizle de alakalı şöyle bir sıkıntımız var. Gürsu’dan Bursa’ya yolcu götürdüğünde dönüş yolunda Gürsu harici yolcu alamıyorlar. Tabi yolda karşılaştıkları müşterinin de nereye gittiğini bilemediklerinden ceza ile karşı karşıya kalabiliyorlar ve 2 hafta araçları trafikten men ediliyor ve durumla son zamanlarda sıklıkla karşılaşmaktayız. Bu konuyla ilgili yetkili mercilerden bir kolaylık bekliyoruz. Gürsulu Taksici esnafımız bu konuyla ilgili bir iyileştirme bekliyor. Gürsu’ya dönüş yolu güzergahı üzerinde her hangi bir ceza ile karşılaşmak gerçekten de haksızlık.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

KOLAYLIKLAR BEKLİYORUZ

Bizim burada birde fahri trafik müfettişi var bir tane sabahtan akşama kadar önüne gelen esnafımıza ceza yazıyor. Zaten esnaf olarak şu dönemde büyük geçim sıkıntısı çekiliyor, bu tür uygulamalar iyice belimizi büküyor. Bunlarda büyük sıkıntı. Zaten girdi maliyetlerinin aşırı derecede yüksek yükselmesine rağmen yılın sonuna gelmiş olmamıza rağmen 2021 yılı içerinde ücretlerimize 50 kuruşluk bir zam geldi sadece. Geçtiğimiz yıllarda 2-3 yılda araçlarımızı yenileyebilirken artık bunlar neredeyse imkansız. Bu tür maddi anlamda sıkıntılar yaşanırken, bunun üstüne fahri trafik müfettişi arkadaşımızın önüne gelene ceza yazması, Bursa’ya yolcu götüren Taksicilerimize dönüş yolu güzergahında yolcu Gürsu’ya gitmiyorsa bu ve buna benzer cezalarla iyice bunalmış durumda.

****Recep Başkanım bizleri, ekibimizi konuk edip, sıkıntılarınızı paylaştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Son olarak Gürsu’da ki 300’e yakın şoför esnafı olmak üzere milyonlarca Türk insanına Gürsu’dan neler söylemek istersiniz?

MERKEZE ULAŞIMI KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, GÜRSULULAR İÇİN İSTİYORUZ!

----Bizlere, odamıza böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuzdan dolayı bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. Gürsu’daki şoför esnafının daha iyi bir şartlarda bir çalışma ortamı bulabilmeleri için elimizden geldiğince girişimlerde bulunuyoruz. Az önce bahsettiğimiz konularla ilgili değerli il, ilçe yöneticilerimizden, mercilerden yardım, destek beklediğimizi de ayrıca eklemek isterim. Son olarak başta bütün Gürsu’da çalışan şoför esnafı başta olmak üzere 84 Milyon Türk insanına Gürsu’dan sevgilerimi, selamlarımı gönderiyor, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.