Sayın Muhtarım, öncelikle bizleri aza arkadaşlarınızla birlikte muhtarlığınızda ağırladığınız için teşekkür etmek isterim. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım, sonrasında elbette sorularımız olacak.

TOPLAMDA 4 SEÇİM GEÇİRDİM..

Memnuniyetle, buralara kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız için bende ekibinize  teşekkür etmek isterim. Ben Hamit Topaloğlu, Selimiye Mahallesi muhtarıyım. 1944 Karacabey doğumluyum. O zamanlar, o şekilde elverdiği için ilkokul 5’e kadar okudum. Sonrasında terzi çıraklığı yaptım, bu meslekte kalfalığa kadar yükseldim. O süreçte bilhassa ramazan Bayramlarında sabahlara kadar çalışırdık. Sonrasında askere gittim, orada şoför kursuna gittim, şoför oldum. Askerlik dönüşü terziliğe devam etmedim, şirketlerde şoförlük yaptım. İlerleyen süreçte 1994 yılına kadar kendi aracımla nakliyecilik yaptım. O dönemlerde araç hırsızlığı olayları çok olduğundan benimde başıma bir musibet gelmemesi için aracımı sattım. Terzilikten de gelen tecrübelerimden faydalanarak branda işlerine başladım ve sektörde de aşağı-yukarı 10 sene çalıştım. 2004 yılında eşim Fatma Hanım rahmetli oldu,bu durum benim için yıkım teşkil etti. 2004 yılındaki muhtarlık seçimlerinde eski muhtarımızın yanında beni zorla aza yaptılar. Bir kaç sene sonra muhtarımız vefat etti, aza arkadaşlarımızın ve çevre mahalle muhtarlarımızın da uygun görmesiyle kaymakam bey vekaleten ben istekli olmasam da mührü bana verdi.Sonrasında yapılan 2007 ara muhtarlık seçimiyle başlayan sonrasında 2009-2014 ve 2019 seçimlerinde de  değerli mahalle sakinlerimizin teveccühü hep benden yana oldu. Beni seçen oylarıyla muhtar olmamı sağlayan değerli halkıma, insanlarıma buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

O ZAMANDAN BU GÜNLERE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ...

  • Peki muhtarım o zamanlardan bu günlere neler değişti Selimiye’de?

--Örneğin, muhtar olduğumda yıllarda kimsenin TC numarası bile yoktu, kapı kapı dolaştım herkese TC numarası alması gerektiğini söyledim, çünkü numarasız insanlar hiç bir işlem yapamıyorlardı. Sonrasında bilgisayara geçtik biliyorsunuz, Karacabey Ticaret Borsasından Allah razı olsun  bir laptop aldılar, o süreçte bilgisayar eğitimleri aldık ve o dönem bilgisayar işini öğrenmiş oldum.

ESKİ EVLER YIKILDI 35.SOKAK TEK YÖN OLDU

  • Muhtarım mahallenize hangi hizmetlerin gelmesinde ön ayak oldunuz?

Selimiye mahallesi ,Karacabey’in en eski mahallelerinden, ben muhtar olduğumda 715 kişi oy kullanıyordu, Şu an bu rakam 1400’e kadar çıktı. Nüfusumuzda yine şuanda 2000’e yaklaştı. Eski Mahalle olduğumuzdan dolayı çok eski ev vardı, bu eski evleri yıktırmak için genç azamız Recep Uygur’un da çabalarıyla  evleri yıktırmış olduk. Bu evlerin yıkılmış olmasından dolayı sayın belediye başkanımıza ve belediyemizin ilgili birimlerine teşekkürlerimi göndermek isterim.

BU BÖLGENİN TEK ÇOCUK PARKI BURASI..

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Selimiye mahallesi çocuk parkı benden önceki muhtarımız zamanında istimlak edilerek yapılmış, bizim mahallemizle birlikte çevre mahallelere de hizmet veren insanlarımızın soluk alması yönünde  bu bölgelerin tek parkı olmasına rağmen bakımsız durumdadır. Bu bakımsızlığa ilaveten kulağımıza gelen duyumlara göre parkımızda bazı tasarruflar yapılabileceği söylentileri dolaşmaktadır. Bu konuyla ilgili sayın Milletvekilimiz Mustafa Esgin ve sekreteri Bayram bey ile yapmış olduğumuz konuşmalarda parkımızda her hangi bir tasarruf olmaz orası o şekilde kalacak denilmiş olması bizlerin ve mahalle halkımızın yüreğine su serpmiş durumdadır. mahallemizin olduğu kadar bu bölgenin tek  çocuk parkının ,çocuk parkı olarak kalmasını istiyoruz. Anlayacağınız çok bir şey istemiyoruz..

SAĞLIK OCAĞI’NA ULAŞIM BÜYÜK DERT

   Bunun yanı sıra sağlık ocağı sıkıntımız da var maalesef ,Mahallemizde sağlık Ocağı olmadığından dolayı aile doktorumuz Esentepe mahallesindeki sağlık ocağında hastalarını kabul etmesine rağmen insanlarımızın Esentepe mahallesindeki sağlık Ocağı’na ulaşımı yokuş iniş çıkışlı olmasından dolayı ulaşım anlamında sıkıntı yaşamaktayız. Aracı olanlarla ilgili, sıkıntı yok ama aracı olmayanların sıkıntıları ulaşım anlamında büyük. Esentepe Mahallesindeki sağlık Ocağında  mahalle insanımıza hizmet veren Aile hekimimize mümkünse ulaşım anlamında çok daha kolay olan Heykel’deki  sağlık ocağında hizmet vermelerinin vatandaşlarımızın yararına olacağını belirttim.Esentepe’denHeykel’e doktorumuzun geçişi çok zor olmasa gerek....

Yine bizim zamanımızda 35.Sokak tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Bu durum servis açısından da çok iyi oldu.Sayın belediye başkanımıza  bu tasarrufu için teşekkür etmek isteriz ayrıca. Aza arkadaşlarımızın ve mahalle sakinlerimizin Karacabey’deki diğer Gazi, Esentepe, Emirsultan, Yeni, Zincirlikuyu gibi mahallelere yapmış oldukları ziyaretlerde çocuk parklarına yapılan futbol sahaları ve basketbol sahalarında gençlerin güzel güzel spor yaptıklarını , çay bahçelerinde insanların eğlendiğini gördüklerinde neden bu veya buna benzer hizmetlerin kendi mahallelerinde olmadığından hayıflandıklarını gözlemlemekteyim. Ayrıca yine burada bir tane bile durak bulamazken o mahallelerde 5’er ,6’şar durak bulunduğu da bir gerçek. Bizde mahallemizde durakların çoğalmasını, ayrıca jimnastik aletlerinin de monte edilmesini istiyoruz. Bu bağlamda eski evlerin yıkımında 35.Sokağımızın tek yönlü trafiğe açılması hususunda bizlere verdikleri desteklerden ötürü sayın belediye başkanımız Ali Özkan’a teşekkürlerimizi, bir borç biliyoruz. Yine diğer konularla ilgili de yine Ali Özkan Başkanımızdan destek beklediğimiz gibi Büyükşehir Belediye başkanımız Alinur Aktaş’ın da desteklerinin yanımızda olmasını görmek bizleri ve değerli vatandaşlarımız memnun edecektir.

    Son olarak toplamda 4 seçimdir büyük desteklerini bana hissettiren değerli Selimiye Mahallesi sakinlerine ve bütün vatandaşlarıma sevgi, saygı ve esenlikler diliyorum. Her zaman yanımda olan aza arkadaşlarıma da yine kadirşinaslıklarından ötürü teşekkür etmek istiyorum