BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Yaklaşık 6 aydır Panayır Mahallesinde muhtarlık görevinde bulunan ve bu süre zarfında belediyelerle olsun, devlet kurumları ile olsun iyi bir diyalog kurarak Panayır Mahallesi'ne hizmetlerin gelmesi adına birçok girişimde bulunan başarılı muhtar Binali Taş ile geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik. Ayrıca birçok vatandaşımızın da görüşlerini aldık.
 
Sayın muhtarım, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?
 
Elbette... Erzincan Tercan doğumluyum. 1991 yılından beri Buttim’de yiyecek içecek üzerine esnaflık yapmaktayım. Geçtiğimiz dönemde yine Muhtar seçimlerini çok az bir farkla kaybetmiştim. Bu sene vatandaşlarımız beni  muhtar olarak görmek istediklerini söylediler, ben de ailemin desteğiyle tekrar adayı oldum. Bu seçimi açık ara  farkla  kazandım. Ben şimdi de daha önce de söylemiş olduğum gibi mahallemize hizmet için çalışıyoruz.
 
 
Bilindiği üzere Panayır 40 bin civarı nüfusuyla neredeysen Anadolu'daki birçok ilden, ilçeden büyük nüfusu görünümde. Tabii nüfus büyük olduğunda hizmet ve ihtiyaçlarda büyük oluyor. Neler yapıyorsunuz Panayır’da,  çalışmalar hangi yönde ilerliyor?
 
BURSA BAĞLANTI  YOLUMUZUN   AÇILMASINI İSTİYORUZ..
 
En öncelikli olarak ana yolumuz kapalıdır. Bu ana yol kapandığından dolayı halkımız esnafımız büyük sıkıntı çekmekte. Şu an Bursa bağlantımız kapalı, halkın  % 99,5’u bu yolun açılmasını bekliyor, yol kapalı olduğundan halk büyük çoğunlukla tehlikeli bölgelerden tehlikeli yollardan geçerek  Bursa’ya ulaşmaya çalışıyor. Biz öncelikle bu yolun açılmasını bekliyoruz. Bununla ilgili her kesimden büyük şikayetler var. Köprülü kavşak ya da herhangi bir çözüm yöntemi ile büyüklerimizin bu sıkıntıyı çözmelerini bekliyoruz. Biz illa şöyle olsun, böyle olsun demiyoruz ama mutlaka bu sorunun çözülmesi gerekiyor artık. 
İmarla ilgili sıkıntılarımız hala devam ediyor. Halk 30 yıldan beri buradaki evlerde oturmasına rağmen imar durumundan dolayı birçok ev doğalgaz alamamakta ve bu yüzden büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmakta. Uzun yıllardan beri böyle imarsız bir durumda oturmuş olmalarından dolayı artık bunun sonlanması neticelenmesi ve imarın gelmesini bekliyorlar. Örneğin, Taşköprü mevkiinde birçok evde doğalgaz olmadığından odun kömür yakıyorlar, bu da kışın bütün mahallede kötü bir hava  kirliliğine sebep oluyor, sonrasında buharla havaya çıkan bu duman yağmurla tekrar aşağı iniyor ve böylelikle hastalıklar artabiliyor. Mahallemizde halen 800-850 evde doğalgaz hattı yok mutlaka bu doğalgaz hatlarının açılmasını ve bu evlere doğal gazın gitmesini istiyoruz. Millet Mahallesi'nde birçok çay bahçesi olsun, yollar olsun, yeşil alanları olsun, peyzaj çalışmaları olsun her şey güzel bir şekilde yapılmışken maalesef bizim mahallemiz çok geri kalmış durumda. Burada en büyük payın, eksikliğin eski muhtarlarımızda olduğunu söyleyebilirim. Bu bağlamda muhtara büyük işler düşüyor, Mahalle aralarındaki eksiklikler sokaklardaki asfaltların  bozukluğunun daha zamanında  mutlaka belediye ile paylaşılması yetkili birimlere haber verilmesi  ve böylelikle buraya da bu hizmetlerin gelmesi gerekiyordu.
 
 
BİR SAĞLIK OCAĞIMIZIN KARAKOVA MEVKİİNE TAŞINMASINI İSTİYORUZ
 
Mahallemizde 2 tane sağlık ocağı yan yana olmasına rağmen Karakova mevkiinde olan  hastalarımız bir saatten fazla uzun yürüyüşler yaparak bu sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da büyük sıkıntı yan yana yakın durumda olan iki sağlık ocağımızdan birinin en azından Karakova mevkine transfer edilmesini nakledilmesine istiyoruz. 
 
Orada aşağı-yukarı 15-16 bin civarı yaşayan insan var ve bu insanlar mecburen hastalıkla karşı karşıya kalmaları durumunda buradaki sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar bu sıkıntının çözülmesi gerekiyor. 
 
4. Nilüfer Caddemiz bakımsız bir haldedir. 4. Nilüfer Caddesi'nin dizayn edilip yeniden ağaçların ve yeşil alanların düzenlenmesi ile güzel bir hale getirilmesini Bulvar görünümüyle daha yaşanılabilir güzel bir cadde olmasını istiyoruz . Bu bağlamda da bütün mahalle sakinlerimizin de bu projenin hayata geçmesi ile ilgili dilekleri beklentileri var. 
 
 3.Pazar Caddesi'nde Taşköprü mevkiinden akan Panayır Deresine daha buraya gelmeden önce birçok fabrikanın atıklarını boşaltmasından dolayı şu anda simsiyah bir görünümde. Mutlaka bu fabrikalar ile ilgili çalışmalar yapılması ve pis atıkların dereye atmamaları ile ilgili girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz. Burada ayrıca suyun temizlenmesinden sonra  yeşil alan, yürüyüş alanları, bisiklet yolu, çay bahçeleri ve buna benzer sosyal faaliyetlerin olması ile ilgili çalışmaların  yapılmasını bekliyoruz, sonuçta  mutlaka öncelikle suyun arıtılıp eski haline getirilmesi gerekmekte.
 
 
LİSE İSTEĞİMİZE OLUMLU CEVAP ALDIK.
 
Mahallemizde lisemiz olmadığından dolayı öğrencilerimiz şehrin diğer bölgelerindeki Liselere gidiyorlar, çok kalabalık nüfusumuz olmasına ve olacak bir lisenin anca bize yeteceğini de burada düşünmemiz gerekiyor. Bu bağlamda bizim halkımız çocuklarını okutmak istiyor ama şöyle bir düşünün… Bir ailenin  iki tane liseye giden öğrencisi olduğunda bunların  yol paraları, yeme içme masraflarıyla vesairelerle bu tutarlar çok yüksek maliyetler olabiliyor bu durumda da halkımız çocuklarını okula gönderemeyebiliyorlar.  Çünkü genelde bizim mahallemizde dar gelirli aileler yaşamakta o yüzden tespit ettiğimiz ve girişimlerde bulunduğumuz arsaya ki bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de temasa geçerek oraya okul yapılması ile ilgili girişimlerde de bulunduk. 
Mahallemizin asfaltları ve kaldırımları kötü durumda. Osmangazi’de 100'e yakın mahallesi var bu mahallelerde gördüğümüz kadarıyla hizmetlerin birçoğu gelmiş ama maalesef Panayır Mahallesi birçok konuda bu hizmetlerden geri kalmış durumda bunlarla da ilgili girişimlerin yapılması gerekmekte. Çünkü insanların ilk öncelikle baktığı şey yol ve ulaşım.
 
MİNİBÜSLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ
 
Ayrıca bundan 6-7 sene kadar evvel minibüs  hatlarının  son durağı  Demirtaş'a alındı Böylelikle Demirtaş'tan  bu tarafa doğru gelen araçlar çok dolu olduğundan bizim buradan işine ,gücüne, okuluna gitmek isteyen insanlarımız dolu olan araçlara binmek zorunda kalıyorlar ve ayakta  seyahat ediyorlar. Bu da bizim burada  oldukça sıkıntıya düşmemize sebep oluyor, bizlerin  halkla karşı karşıya kalmamıza neden oluyorlar, her gün insanlardan bu yönde şikayetler geliyor. Biz minibüslerin  Panayır’dan direk  Kent meydanına doğru gitmelerini istiyoruz , bu çok önemli. Böylelikle mahalle  halkımızın da bu bağlamda rahatlamasına  yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.
 
3. Pınar Caddesi'nde herhangi bir lamba ya da trafiği yavaşlatmak üzere herhangi bir hız kesici engelleyici sistemin olmamasından dolayı o bölgeden geçerek okullarına gitmek isteyen çocuklarımız başta olmak üzere neredeyse her gün kazalar oluyor .  Bununla da ilgili birçok kereler girişimde bulunduk ve mutlaka bunların da dikkate alınmasını bekliyoruz. 
 
KAPALI PAZAR PANAYIR’A ÇOK YAKIŞTI (foto kodu: 5305)
 
Ayrıca mahallemize çok güzel bir Kapalı Pazar kazandıran Osmangazi Belediyemize Büyükşehir Belediyemize buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel ve modern bir pazar oldu. 
 
BÜYÜK BİR AİLEYİZ!!!
 
Biz Panayır Mahallesi'nde hep birlikte büyük bir aileyiz, bu vatandaşlarımızdan herkes annemiz, babamız, kardeşimiz, bacımız biz böyleyiz hep de böyle devam edeceğiz. Belediyede bizim belediyemiz, hep birlikte en güzel projeleri ortaya koyarak vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vereceğimizden  kimsenin şüphesi olmasın. Benim buradaki hedefim %100 insanları memnun edemezsin ama %80’inin  Allah razı olsun dediği Binali Taş geldi de mahallemize birçok hizmet getirdi, desinler Anasına ,babasına rahmet olsun desinler yeter. Biz bunun için çalışıyoruz bunun için uğraşıyoruz. 
 
BELEDİYEDE BİZİM BELEDİYEMİZ..
 
Sayın Muhtardan sonra mahalle sakinleri ile de kısa diyaloglar  eşliğinde konuşmalar gerçekleştirdik.
Zennun Kala: 78 yaşında emekliyim. Yolların kapanmasına hiçbir zaman razı olmadık, memnun değiliz şimdi vatandaşımız büyük bir çile çekiyor, burada esnaf da büyük sıkıntı yaşıyor. Sonrasında minibüs hatlarının Demirtaş'a alınması kötü oldu, bilhassa sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde oralardan gelen minibüsler dolu olduğundan buradan binmek isteyen Panayır sakinleri çok sıkıntı çekiyorlar zaman zaman yarım saatten fazla  mecburen ayakta kalıyorlar.  Bunların halledilmesi gerekiyor, bunların hal edilmesini bekliyoruz.
 
Cemal Eren: 58 yaşındayım. Yolların kapanması ile buradaki hareket bitti. Bunun açılmasını bekliyoruz, açılırsa en azından buradaki ekonomi farklı olur insan bile bu yoldan geçmez oldu. İstihdamda bitti.
 
Murat Karakütük: 43 yaşındayım operatörüm. Dolmuşlarla ilgili bir sıkıntı yaşıyorum, gidip gelmek önceden daha iyiydi şimdi çok zor olmaya başladı. Mutlaka Bursa'ya bir bağlantı yolunun açılması lazım. Panayır Mahallesi'ne geliş var ama çıkış maalesef yok. Bu da bizleri kötü etkiliyor.
 
Kurban Er: Panayır sakinlerindenim. Bizim buradaki yeşil alanlarımız düzenli değil, bu cadde boyunca Bulvar gibi olabilir düzenlenebilir buranın düzenlenmesini istiyoruz. Ayrıca buradan geçen araçlar çok hızlı geçiyor, çarşıya, pazara alışverişe giden kadınlar, yaşlılar  okula giden çocuklar, aileler, insanlar tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Mutlaka yola hız kesicilerin takılması lazım. 
 
İbrahim Kaçmaz: 10 yıldan beri buradayım yeşil alanlarla ilgili çalışmaların olması lazım, bu tür çalışmalar çok yetersiz muhtarımız çalışıyor çaba gösteriyor onu
6 aydan beri takip ediyorum. Çok güzel bir performans gösteriyor.
 
Şah İsmail Top: Ben Karadenizliyim 7-8 sene kadar önce buraya geldim. Büyükşehre  gidelim  güzel yaşayalım diye Bursa'ya geldik ama sıkıtılar burada da var. Muhtarımızla birlikte bu sıkıntıların sona ermesini bekliyoruz ona elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.