Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle Başkanım bizleri, ekibimizi partinizin İlçe Başkanlığı'nda konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım, sonrasında elbette sorularımız olacak.

Keles ilçemize kadar gelip  bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirmiş olduğunuz için ben de sizlere ve gazetenize  teşekkür etmek istiyorum. 1978 Keles doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Keles’te tamamladım, şu anda açıktan Halkla İlişkiler Bölümü üzerine üniversite eğitimim devam ediyor. Kendim esnafım aynı zamanda ilçemizde market işletiyorum gıda üzerine. Ayrıca Keles  Esnaf Odası başkanıyım. Zaten biz rahmetli Erbakan hocamızın çizgisinden hiç çıkmadık. O zamandan beri gönül bağım vardı. Dayım Keles’te Refah Partisi ilçe başkanı idi. Ben de çocukken onun yanında gidip gelirdim. Hocamızla hatta tanışmışlığımda vardı. Bizim  işte böyle Refah Partisi'nden gelen bir çizgimiz var, sonrasında AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte gençlik kolları başkanlığı yaptım. Sonra bir iki dönem ara vermek zorunda kaldım kendi işlerime  yoğunlaştım sonrasında Mehmet Keskin başkanım  bizleri yönetime davet etti kabul ettik. Sonra başkanımız belediye başkanlığı için istifa edince Keles’teki arkadaşlarımızın ittifakı, isteği ile ilçe başkanı oldum. Aşağı-yukarı 2 seneden beri ilçe başkanıyım. Yeni seçimlerden de çıktık şimdi seçilmiş olarak da gelmiş olduk anlayacağınız. Halkımıza  hayırlı hizmetler getirebilmek Keles'te yaşayanların sıkıntılarını giderebilmek bizim amacımız   bu.

PANDEMİ SÜRECİNDE İLÇEMİZE AKIN YAŞADIK

Keles güzel ve şirin bir ilçemizdir. Herkes kendi çapında çalışan sessiz sakin bir ilçedir. Pandemi süreci nüfus anlamında Keles’e çağ atlattı. İlçemize bir akın yaşadık, şu anda bütün köylerde herkes kendilerini yeni binalar  yapıyor. Bu hastalık insanların doğaya dönüşünü sağladı. Oksijeni ile temiz havasıyla Keles bu konuda öne çıktı, virüsle ilgili de biz burada pek bir sıkıntı yaşamadık Sayın başkanımızın, belediyemizin  hijyen kurallarına olsun, temizlik kurallarına azami önem göstermesiyle, tam anlamıyla uymasıyla gerçekten pek fazla sıkıntı yaşamadık ilçemizde.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Vatandaşın beklentisi yükseldi

   Başkanım AK Parti'ye görmüş olduğunuz kadarıyla Keles’te teveccüh artarak devam ediyor. 18 yıldan beri de dağ  ilçeleri olarak Ak Parti’nin hep arkasında oldunuz. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki dağ ilçelerinde yaşayan insanlarımızın 350-400 bini  Bursa merkezde yaşıyorlar. Orada alınan oylarda da büyük bir etken olduğumuzu söylemek isterim. Allah'a şükür 18 yıldan beri AK Parti ilçemizde güzel hizmetler getirdi. Cumhuriyet tarihinde  görmemiş olduğumuz hizmetleri aldık ,hala daha devam ediyor. Ama şu var vatandaşın beklentileri yükseldi. Önceden asfalt atılıyordu şimdi artık insanlar sıcak asfalt istiyor. İlçe olarak iyi durumdayız ,güzel durumdayız Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gideriyoruz.

7/24  HİZMET İÇİN VARIZ 

Keles Belediye Başkanımız Mehmet Keskin ile birlikte 7/24 gece gündüz onların hizmetindeyiz. İstedikleri an, zaman her zaman bizleri arayabileceklerini  zaten onlarda  biliyor. Bizim halkımız dar gelirli bir halk, biz devletimizin imkanlarını  onlar için seferber ediyoruz  burada.  Gençlik kollarında almış olduğumuz  görevlerden bugünlere geldik. AK Parti'de hiçbir zaman görev istenmez verilir. Biz her yerde olabiliriz bugün buradayız yarın başka yerde olabiliriz her şey kısmet sonuç itibarıyla.

Dünya mazlumlarının umudu  “Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye

  Peki Özcan Başkanım biraz da isterseniz güncel konulara değinelim, işte Doğu Akdeniz'de yaşanılanlar, Ege'de yıllardan beri yaşanılanlar, son olarak Karadeniz'de bulmuş olduğumuz doğalgaz ve elbette Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim. Bu konularla  ilgili neler  söylemek istersiniz? Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten bu konularla  ilgili neredeyse  gövdesini taşın altına koymuş durumda.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Allah'a şükür başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var. Vatanına, milletine sevdalı. Biz hepimiz onu söylüyoruz dünya mazlumlarının umudu Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Türkiye. Eskiden nasıl ecdadımız Osmanlı’nın  yapmış olduğu gibi dünyada zulüm gören neresi varsa oraya  dokunmak  zorundayız. Azerbaycan  28 seneden beri bu sıkıntıyı yaşıyordu biliyorsunuz.

Can Azerbaycan’ın yanındayız

Dağlık Karabağ’ı 1990’lı yıllarda  Ermenistan işgal etmişti. O zamanlar pek destek verememiştik Azerbaycan’a ama işte şimdi görüyorsunuz aşağı yukarı 50’nin üzerimde   köy geriye alınmış durumda İnşallah tamamı da alınacak. Biz artık güçlü Türkiye'yiz masada söz sahibi olan bir ülkeyiz eskiden  masada menüydük, şimdi  masanın başındayız. Türkiye'nin olmadığı bir yerde sonuç alınamaz durumda. Libya olsun, Doğu Karadeniz'de olsun hep bunları görmekteyiz. İnşallah cumhurbaşkanımızda en yakın zamanda  müjdeyi  verecek Petrolde bulunacak güçlü ekonomi güçlü Türkiye savunma sanayisi ile de güçlü bir Türkiye yeni neslin yeni yüzyılın en güçlü ülkesi Türkiye olacak.   Hem hizmet noktasında ,hem  uygulama noktasında AK Parti’den başka parti yok. Keles’in her noktasına gidiyoruz, herkesle konuşuyorum ,her gittiğimiz yerde bizden başka parti yok. Vatandaşımızın halkımızın teveccühü devam ediyor inşallah bu süreç bu ivme  artarak devam edecek.

2023 ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNEMEÇ OLACAK

 Peki Başkanım son olarak Keles halkına   neler söylemek istersiniz?  Tekrardan siz de burada ilçe başkanı seçildiniz..

Öncelikle ilçe başkanı olduğumdan beri arkamda duran tüm  büyüklerime, arkadaşlarıma, kadın kollarında vesaire çalışan herkese  hepsine teşekkür etmek istiyorum. Onlarla birlikte inşallah  18 yıldan beri almış  olduğumuz hizmetlerden daha da fazlasını yapmak niyetindeyiz, çıtayı yükselttik. Her anlamda ekibimizle birlikte teşkilatımızla birlikte bıkmadan ,usanmadan ,yorulmadan biz varız. İnşallah bu  şekilde devam edecek,2023 bizim için dönemeç. Göreceksiniz 2023'ten sonra neler neler olacak. 18 yıldır Allah bize nasip etti Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında bir ömür olarak ,millet olarak bu bize nasıl bunu nasip ettiyse ,2023 bizim için yeni bir dönemeç olacak.  2023'ten sonra her şey daha da güzel olacak diyorum ve son olarak buradan Keles’te,  dağ yöresinde, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime  ve elbette 85 Milyonluk bütün halkıma  sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum,  esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. AK Parti'nin Keles’teki kurucuları arasında yer alan Hakkı Kasap ağabeyimize ayrıca AK Parti'nin 2002 yılında Keles’te  teşkilatlanma çalışmaları ve kuruluşuyla ilgili anlatmış olduğu  güzel anıları nedeniyle kendisine  teşekkür etmek istiyor, yine 2002-2020 yılları arasında bugüne değin AK Parti'nin Keles  İlçe Başkanlığı bünyesinde çalışmalar yürüten bütün arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, abilerimize, büyüklerimize ve elbette  AK Parti'nin Keles’te  son 2 yılda büyük gelişme göstermesine katkı sağlayan değerli ilçe başkanımız Özcan Yeni’ye de  güzel  çalışmalarının devam etmesi  yönünde dileklerimizi iletmek istiyorum.