Öncelikle Mehmet Usta, sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında Öz Gaziantep Baklavacısı’nın  kuruluşu ve bugünlere gelişi ile ilgili bize bilgi verirseniz sevinirim.

ORHANGAZİ BİZİ ÇOK SEVDİ

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız, Orhangazi'ye kadar geldiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Mehmet Kaydı, 1972 Gaziantep doğumluyum. Tabii Baklavanın merkezide  Gaziantep’tir biliyorsunuz. 40 yılı aşkındır bu meslek içerisindeyim. Benden sonra oğlum Salih Kaydı da buna devam ediyor şu an ikimiz birlikte buradayız. En özel, kaliteli  malzemelerden en güzel işçilikle ürettiğimiz tatlılarımızı  halkımıza sunuyoruz. Gerçekten güzel bir teveccüh  gördük Orhangazi’de yaşayan insanlarımız  bu güzel lezzetleri çok seviyorlar ,onlara buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Hem toptan hem parakende satışımız var.

TAMAMEN DOĞAL ve KALİTELİ ÜRÜNLERDEN ÜRETİLMEKTEDİR

Peki Mehmet Ustam bizlere bu tatlılardan, baklavalarınızdan bahseder misiniz ?Çeşitleriniz  ile ilgili halkımıza bilgi verir misiniz?

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Fıstıklı baklavalarımız ,cevizli baklavalarımız, yeşil sarma, midye tatlısı, ev baklavamız ,şöbiyet başta olmak üzere kadayıflarımız ile birlikte bunun yanı sıra soğuk baklavamızda var. Aşağı yukarı 15-16 çeşit tatlımız mevcut. Orhangazi'de Cumhuriyet Meydanında  hemen belediyenin  karşı çaprazındayız. İsteyenlerin  evlerine  kadar servis ediyoruz tepsi anlamında. İşyerimizde şu an pandemi dolayısıyla tabii daha az müşteri alıyoruz ama oturarakta  konuklarımızı  ağırlayabiliyoruz.

BOL SEÇENEK TEVECCÜH GÖRÜYOR

Peki bu güzel lezzetlerin  sırrı ne acaba Mehmet Ustam?

Tabii bizim en öncelikli özelliğimiz tatlılarımızı  yaparken kullanmış olduğumuz malzemeler. Fıstığın, cevizin hep taze olmasıdır. Kesinlikle kendi imalatımız her şey orijinal anlamda yapıyoruz, doğal ürünlerle yapıyoruz. Katkı maddesi vesaire kesinlikle kullanmıyoruz. Şeker şurubu vesaire kesinlikle yok. Tamamen doğal şekerden  yapmış olduğumuz ürünler olduğundan tabii bu da halktan güzel teveccüh  görüyor. Cemiyetlere vesaire toptan satış yapıyoruz, fiyat anlamında da gerçekten uygun, kullanmış olduğumuz  kaliteli malzemeler göz önünde tutulduğunda  gerçekten satış fiyatlarımız da çok uygun.

Peki sizden sonra gelerek bu  mesleği devam ettirecek kişi var mı ikinci nesil olarak?

OĞLUM SALİH, AİLEMİZİN TATLICILIKTAKİ İKİNCİ KUŞAK TEMSİLCİSİ

Oğlum Salih benden görerek bu mesleği güzel bir şekilde öğrendi. O da devam ettiriyor ikimiz birlikte devam ediyoruz. O da mesleğin inceliklerini öğrendi. Bu tabi  beni çok mutlu ediyor. Aynı zamanda biz gelecek anlamında şubeleşmeyi planlıyoruz. Şimdi nerede olabilir bilmiyorum  ama işte Gemlik'te olabilir, Bursa'da olabilir şubeleşmeye gitmek istiyoruz. İnşallah bunu ilerleyen süreçte hayata geçireceğiz son olarak buradan başta Orhangazi'de  yaşayan halkımıza sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum, bizleri tercih ettiler bu güzel  tatların  bugünlere gelmesini sağladılar. Tabi Orhangazi ,Bursa- İstanbul arasında bir geçit de olduğu için transit anlamında geçenlerde bizim bu güzel baklava larımızı, tatlılarımızı tercih ediyorlar onlara da teşekkür etmek istiyoruz. En güzel hizmeti en kaliteli hizmeti en güzel ürünlerle halkımıza sunmak en öncelikli hedefimiz bu hedefimize ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Buradan  Orhangazi merkezde, köylerinde, mahallelerinde yaşayan halkımız başta olmak üzere 84 milyon Türk insanına Orhangazi'den sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum, herkesi hepsini Orhangazi'ye bekliyoruz bu güzel lezzetlerden tatmalarını bilhassa önermek istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

TRANSİT GEÇENLERE ÖZEL AĞIZ TADI

Fıstıklı baklavası ,fıstıklı havuç dilimi ,şöbiyeti, midyesi ve daha bir çok güzel ürünü ile gerçekten Orhangazi’de  yaşayan vatandaşlarımıza uygun fiyata tatlı  ziyafeti çeken Öz Gaziantep Baklavacısı’nın kurucusu ve işletmecisi Mehmet Kaydı ustama  ve onun değerli  oğlu baklavacılıkta  ailenin ikinci nesil temsilcisi olan genç Salih Kaydı kardeşimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bir son söz de bizden sizlere gerçekten görünüşü ile bile damakları çatlatan bu güzel lezzetlerden hem  hem Orhangazi'nin  merkez mahallelerinde yaşayan hem de köylerinde yaşayan insanlarımıza kesinlikle önermek istiyorum.İmalatı da kendinden olan ve her zaman doğal ürünler kullanan bunun yanı sıra fiyat olarak da gayet uygun olan Öz Gaziantep Baklavacısı’nı  herkese önermek istiyorum. Hatta Bursa'dan Yalova’ya yada İstanbul'a gidenlere, yine İstanbul ya da Yalova'dan Bursa'ya gidenlere de hemen Cumhuriyet meydanında Orhangazi Belediyesinin karşı çaprazında olan Öz Gaziantep Baklavacısı’na mutlaka uğrasınlar, kesinlikle pişman olmayacaklar.

 İletişim Bilgileri ve  Sipariş Hattı:

 Muradiye Mahallesi,

 Cumhuriyet Meydanı     No:3

Tel: 0 224 572 44 22

Gsm: Salih Kaydı:0 553 660 26 77