Özlem ATAÇ

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. Politikanın kalbinin attığı Bursa’da da aday adayları tam gaz adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Kentin en büyük ilçelerinden Osmangazi’de de başkanlık için sıkı bir rekabet var.

CHP Osmangazi Belediye Başkan aday adaylarından Adem Vural da a Gazete’yi ziyaret etti. Genel Müdür ve Tüzel Kişi Temsilcisi Mehmet Çetinkaya ile Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ekmekçi’nin karşıladığı Adem Vural, Kuzey Makedonya doğumlu olduğunu, 1 yaşında ise Demiryolu altına geldiklerini hatırlattı. 

Eğitim hayatını Bursa’da tamamladığını söyleyen Vural, 30 yıl çalıştığı SGK’ya memur olarak girdiğini müdür olarak ayrıldığını söyledi. BUSKİ genel müdür yardımcılığı, Nilüfer Belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu vurgulayan Adem Vural, spor dünyası içerisinde futbol hakemliği ve hakem kurullarında başkanlık yaptığını dile getirdi.

Osmangazi’yi gözlerinin önünde nasıl gelişmediği ile ilgili mercek altına aldığını aktaran Adem Vural, “25 yıldır ‘Osmangazi’de başkan olalım’ diye bir hayalimiz var. Zamanı geldi, nakış gibi ördük ve sahneye çıktım. Proje ve saha ekibimiz var. Her dönem bir yere aday olmam. Osmangazi’de geçmişinin izlerini koruyup, değişimin gücünü kullanmaya tabilim” ifadelerini kullandı. 

Son dönemde gündeme gelen kentsel dönüşüm konusuna da değinen CHP Osmangazi Belediye Başkan aday adayı Vural, “Biz kentsel değişim ve yenileme diyoruz. Adaylık ve sonrasında başkanlık olursa, yapı stoklarının tamamını özellikle de depreme dayanıklı olmayan yapıları inceleyeceğiz. Çocuk, genç ve yaşlılarla dost projeleri hayata geçireceğiz. Kentlerin bile yazlımı var, dijitale önem veriyoruz. Osmangazi’de 860 bin nüfusun 50-60 bini yaşlı kesim. Onların barınabilecekleri, konuk evlerin yaygınlaşması ile ilgili projelerimiz var. Tarihi yapılar korunmalı, turizme önem veriyoruz. 800 yıllık geçmişe sahip Osmangazi’de tarihi, yeni yapılarla destekleyip turistler için yeni destinasyonları da ortaya çıkaracağız. Dünya çapında rehberlerle görüşüyoruz. Onları Bursa’ya getireceğiz. Çocukların spora yatkınlıklarıyla ilgili anaokulundan başlamak üzere kreşleri de yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Demiryolu’nun alt taraflarının işçi kesiminin yoğun olduğu bölge olduğunun altını çizen Adem Vural, “Sanayinin tamamını besler. Sanayide çalışanlarla entegre anaokulu ve kreşleri hayata geçireceğiz. 136 mahalle var 3 mahalleye bir anaokulu yapacağız. En fazla önem verdiğimiz karbon ayak izi. Osmangazi’yi güneş ve rüzgar enerjisiyle buluşturacağız, yenilenebilir enerjiyle ilgili Türkiye’yi sarsacak projelerimiz var. Kentin güvenliğini artırma adına dijital takip de yapacağız” diye konuştu.

Atatürk Stadyumu’nu yeniden ayağa kaldırma hedeflerinin olduğunu açıklayan Vural, “Geçmişin önemli izlerden birisidir. Yeniden kemerli görüntüsüyle ilgili bir hayalimiz var. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Bursaspor ortak değerimiz. Başkanlık olursa 24’e yakın OSB’nin uyuyan dinamiklerini ortaya çıkararak, Bursaspor’la ilgili eyleme geçmeyi düşünüyoruz. Yerel yönetici olarak Bursaspor’u ayağa kaldırma taahhüdü veriyorum. Osmangazi bizi beklesin, pazartesi göreve başlayacak kadar hazırız. Direkt usta olarak başlayacağız, çıraklık yok. Her konuya çok hakimiz. Donanımız fazla, insanlara kahkaha atabilecekleri, güvende hissedebilecekleri, Osmangazi’yi sunacağız. İddiamız büyük. Ara sokaklardaki tamircileri toplu bir alana yerleştirerek yeni bir küçük sanayi yaratacağız. Sokak aralarından sanayiyi çıkartacağız. Kadının gücünü ortaya çıkaracağız. 3 bin personeli olan Osmangazi Belediyesi’nin 400 kadın çalışan var. İlçenin yarısı kadın ama istihdam az. İş garantili eğitimlerle kadını çalışma hayatına kazandıracağız. Osmangazi 56 ilden büyük, bütün Türkiye ‘Osmangazi’de ne oluyor’ diye bakacak. Adem Vural modelini bekliyorlar. Gecekondular ortadan kaldırılmalı, kaç metrekare evde oturuyorsa aynısını vereceğiz ” ifadelerini kullandı.

Editör: Ezgi Özdaş