Gökhan GÜNDOĞDU

CHP'de ilçe başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Osmangazi’de de Cengiz Çelikten aday olduğunu ilk açıklayan isimlerden. Bilindiği üzere Çelikten daha önce de Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 2. Bölgeden milletvekili adayı olmuştu. Çelikten yaptığı açıklamada özetle şu şekilde konuştu: “CHP'de yıllarca emek vermiş bir yoldaşınız olarak, siyasette her geçen gün geliştik ama değişmedik. Partimin politikaları doğrultusunda yükümlülüğümüzün farkında olarak yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonraki siyasi yaşamımda, sorunları kamuoyu ile paylaşıp çözüm noktasında etkin rol almayı bir görev biliyorum. Örgütsel dayanışmamızda sol kültürümüzün bir gereği olarak, demokratik haklarımıza sahip çıkmak, en başta parti içi demokrasiyi hayata geçirmek, kırgınlıklara son vermek, birlik beraberlik içinde olmanın gururunu yaşatmak için adayım. Ülkeme, partime, şehrime ve ilçeme hizmet etmek için Osmangazi İlçe Başkanlığına adayım. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ÇOK SAYIDA İSİM GÜNDEMDE

CHP örgütünün birçok faaliyetinde bulunan, maddi ve manevi elini taşın altına koyan, geçmiş dönemlerin milletvekili adayı Cengiz Çelikten’in ismi Osmangazi İlçe Başkanlığı için yoğun olarak geçmeye başladı. Ayrıca kulislerde söylenenlere göre adaylık için Dr. Halil Karaer'in de niyetinin olduğu, İlçe Başkanı Mete Akyolcular’ın koltuğunu korumak istediği ve arkasında önceki başkan İsmet Karaca’nın açık desteğini verdiği bilgileri yer alıyor. Ayrıca Cevat Asa'nın adı da geçiyor adaylar arasında. Şimdilik 5 ismin adaylığı konuşulurken Osmangazi Örgütünün ağır toplarından aday Cengiz Çelikten en iddialı isimlerden.

İKTİDARA ADIM ADIM…

Çelikten, geçmiş yıllarda “Vizyon Osmangazi” sloganı ile kamuoyu gündemine oturmuştu. Çelikten 2015 milletvekilliği seçimlerinde CHP Mahalle Temsilcileri ile bir araya gelerek; “Türkiye Cumhuriyeti artık yeni bir döneme giriyor. Çok uzun yıllar boyunca muhalefette kalan CHP dersine iyi çalıştı, artık iktidar olmak ve Türkiye’yi yönetmek için en olgun parti CHP’dir. Parlamenter sistem Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Atatürk Cumhuriyeti ancak CHP’nin tek başına iktidara gelmesi ile sağlam temellere oturacaktır. Milletvekili sıralamamız önemli değil. Biz 18 arkadaş, Atatürk’ün emaneti TBMM’ye her zaman sahip çıkacağız. CHP’yi İktidara Osmangazi taşıyacak. Osmangazili seçmen taşıyacak. Siz örgütümüzün emektarları taşıyacaksınız”  ifadelerini kullanarak CHP örgütünde takdir kazanmıştı.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi