Özkan YILDIRIM7ÖZEL HABER

Pandemi nedeniyle son birkaç yıldır değil kapalı alanlarda gösterileri izleyebilmek, açık alanlarda dahi bir araya gelemiyorduk. Pandeminin etkisinin azalmaya başlamasıyla Bursa’nın önde gelen eğitim kurumları da eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde değişik programlara imza atmaya başladılar. Bu kapsamda Bursa’mızda eğitim kalitesi anlamında da güzel bir seviye yakalamış olan Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu, BTSO Oğuz Kağan Çok Amaçlı Salonu’nda müthiş resital tadında bir Halkoyunları ve Türkü Gecesi programı gerçekleştirdi. Bizde bu güzel gece öncesinde Okul Müdürü Hasan Turlin’den günün önemine binaen kısa bir değerlendirme almak istedik.

***Hocam, gördüğümüz kadarıyla velilerde bu güzel etkinlikleri özlemişler değil mi?

 VELİLERİMİZDE BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÇOK ÖZLEMİŞ

  “Aynen o şekilde. Bir kaç yıldır pandemi yüzünden bu tür geceler organize edilemiyordu. Gördüğünüz gibi velilerimizde bu tür programları çok özlemişler, ciddi bir yoğunluk var. Öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde bu gece için hazırlandılar. Arada bazı velilerimizde türkü söyleyerek bu güzel geceye renk katacaklar. İnşallah ileriki yıllarda bu tür programlarımıza kaldığımız yerden devam ederiz. Ben şimdiden herkese başarılar diliyorum, emeği geçen herkese teşekkürler.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

BÜTÜN SINIFLAR KONUKLARDAN BOL ALKIŞ ALDI

Halk oyunları ve türkü Gecesi programının ilk oturumunda; 3-A sınıfı öğrencileri Düğün Halayı,3-M sınıfı Anadolu’dan Geldik. 3-İ sınıfı, Artvin Yöresi Oyunları.3-K sınıfı Bursa Yöresi Oyunları. 3-L Sınıfı Silifke.3-F sınıfı Anadolu Ateşi gösterilerini sundular.  İkinci Oturum 3-M Sınıfının Trakya Yöresi Oyunları.3-J Sınıfının Dans Gösterileri. 3/D-H Sınıflarının Kaşık Havası, 3-E Sınıfının Zeybek Havası,3-G Sınıfının Karadeniz Yöresi Oyunları, 3-C Sınıfının Kafkas Oyunları gösterilerinden sonra Türkü ve Potporiler ile birlikte gece sona erdi.

BİR ALKIŞTA REŞAT HOCA’YA

Bütün sınıflar gerçekten bir birinden güzel gösterileri izleyicilere sunarak alkış aldılar. Bu güzel gösterileri günlerce, haftalarca süren hazırlıklar neticesinde sunum aşamasına gelmesinde yoğun emekleri geçen başta Halk Oyunlar Eğitmeni Reşat Öncül’e, değerli öğretmenlerimize böylesine güzel bir gösteri hazırladıkları için teşekkür etmek istiyorum.

SENEYE BULUŞMAK ÜZERE

Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu Okul Müdürü Hasan Turlin’e Müdür Yardımcısı Yılmaz Pehlivan’a da ülkemizin en öncelikli manevi değerleri arasında yer alan halk oyunlarına ve gelişimine vermiş oldukları katkılardan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Son olarak gelecek yıl tekrardan Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı başka bir etkinlikte buluşmak üzere hoşça kalın.