Ulaş Girgin

A Milli Basketbol Takımı Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda göz dolduran performansına devam ediyor. Grup maçlarında İzlanda, Bulgaristan ve Ukrayna’yı farklı skorlarla mağlup eden milliler dün akşam yarı final mücadelesinde İsveç’i de 105-84’lük skorla rahat geçti ve adını finale yazdırdı.

740b4daf-dario-saric-croatia-950x500

Hırvatistan, D Grubu’nu lider bitirdi ve yarı finalde gurubumuzun ikincisi Ukrayna ile eşleşti. Ukrayna’yı 85-70’lik skorla rahat geçen Hırvatistan adını finale yazdırdı ve Ay Yıldızlılar’ın rakibi oldu.

Türkiye-Hırvatistan, devlerin savaşı

Olimpiyat Ön Elemeleri kapsamında C ve D Grubu takımları belli olduğundan beri Türkiye ve Hırvatistan bu iki grubun favori takımları olarak, basketbol severlerin iki takım arasında gerçekleşeceğini düşündükleri final tahminlerini doğruladı.

ffca30224a854fa7943afd39a3d066a9

Türkiye ve Hırvatistan takımları NBA oyuncuları ile çok benzer kadrolara sahip. 12 Dev Adam’ın yıldız oyuncusu Alperen Şengün dün akşam İsveç maçı sonrasında verdiği röportajda Hırvatistan’ın dişimize göre bir rakip olduğunun altını çizdi. Hırvatistan takımının pivot oyuncusu Ivica Zubac NBA takımlarından Los Angeles Clippers’ta forma giyiyor 2.13 boyundaki Hırvat Basketbolcu’nun takımımızdaki eşleşmesi Alperen Şengün olacak gibi gözüküyor. Bir diğer uzun eşleşmesinin de Ömer Faruk Yurtseven ile NBA takımlarından Oklahama City Tunder’da forma giyen uzun forvet Dario Saric arasında olması bekleniyor. İki takım arasındaki son NBA eşleşmesi ise Furkan Korkmaz ve Portland Trail Blazer forması giyen Mario Hezonja arasında olacak gibi duruyor. İki basketbolcu da takımlarında forvet ve şutör guard pozisyonlarında oynuyor. Bu aynı mevkilerde oynayan çok benzer 3 oyuncu eşleşmesi, seyir zevkini doruklara çıkaracak bir Avrupa ülkeleri arası mini NBA mücadelesine sahne olacak gibi gözüküyor.

a-milli-erkek-basketbol-takimi-fiba-olimpiyat-on-eleme-turnuvasi-nda-finalde-1692425207-916-x750

C ve D grupları için FIBA tarafından yapılan güç sıralamasında ise Türkiye birinci, Hırvatistan ikinci sırada yer alıyor.

1-Türkiye

2-Hırvatistan

3-Ukrayna

Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

4-Belçika

5-Bulgaristan

6-Hollanda

7-İsveç

8-İzlanda 

Ayrıca Türkiye ve Hırvatistan benzer basketbolcular ile benzer güçlere sahip iki takım olsa da final maçının İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olması seyirci desteği kaynaklı motivasyon açısından Türkiye’ye avantaj sağlıyor.

Editör: Ulas Girgin