Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İzmir Odaları ve Borsaları Toplantısı’na katıldı. Nisan ayı ile birlikte rahatlamanın çok daha güçlü hissedileceğini belirten Berat Albayrak, "Enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin de çok daha sert düştüğünü görünce çok daha güzel günler Türkiye’yi bekliyor. Bu dönemlerle birlikte Türkiye Allah’ın izniyle geleceğe çok daha sağlam ve emin adımlarla bakacağı döneme giriyor. Türkiye için 2019 bu anlamda 2018’den çok önemli tedbirlerin yapısal dönüşümlerin rotaya koyulduğu bir yıl olacak. Şimdi Türkiye ekonomisine ilişkin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi menfi hayalleri olanların düşmanlık besleyenlerin tüm o hayallerinin hayal kırıklığına uğrayacağı dönem olacak. Seçimden sonra kötü olacakmış. Kötü olsa seçimden sonra kötü yapar. Nihat bey kazanmasın diye. Algı bu toparlanma noktasındaki neticenin geciktirilmeye çalışılması. Ne yaparlarsa yapsınlar biz köprüyü geçtik. Neticeler, faizler, ekonomik tüm gelişmeler her geçen gün çok daha iyiye gidiyor. Türk ekonomisi daha güçlenecek, en ufak kırılganlık bırakmamız lazım” şeklinde konuştu. 

HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN

Vergiyi arttırarak, azaltarak değil vergi politikası uygulayarak hem ödeyen hem toplayan hem kamu hem özel halkın refahının daha da güçlendiği bir kamunun kazandığı bir sistemin sürecini ortaya koyacaklarını kaydeden Albayrak, “Hiç kimsenin endişesi olmasın Türkiye olarak, biz ele ele omuz omuza vererek büyük ve güçlü Türkiye modelini başaracağız. 1953’den bugüne İzmir’de Kurtuluş Savaşını vermiş bir millet olarak iktisadi bağımsızlık nasıl elde edeceğine inanan inançlı, daha az inanır daha az çalışırsak tarih bunun hesabını sorar. Vazgeçmeyeceğiz daha çok çalışacağız. Ekonomi programımızın en önemli ayaklarından bir tanesi malum enflasyonla mücadeledir. Enflasyonun nasıl sonuçlar doğurduğunu yeni nesil bilmiyor. Eski Türkiye’de enflasyon hikayeleri vardı. Ay başı maaş alamayanların Türkiye'sinden bugüne geldiğimizde çok sıkı bir mücadele ortaya koyduk. Ocak ayı bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı. (İHA)

 

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe