İki yayın devi WarnerMedia ve Discovery, yayın dünyasına yeni bir soluk getirmek için bir araya geldi. Yeni onaylanan anlaşmaya göre 'Warner Bros. Discovery' adında yeni bir yayın platformu kuruldu.

Dijital dünyadaki rekabet ortamına yeni bir oyuncu geldi. Netflix ve Amazon Prime'ın yanına şimdi de Warner Bros. Discovery kanalı eklendi.

Küresel medyanın dijital dönüşümüne tanıklık ettiğimiz bugünlerde televizyon dünyasının reality devi Discovery ve dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi ATT, WarnerMedia-Discovery birleşimi için işlemleri tamamladı.

tv-5571609-1920.jpg

Yapay zekaya Event Gates desteği Yapay zekaya Event Gates desteği

11 NİSAN'DA BORSADA HİSSELER İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

WarnerBros. Discovery ismi altında buluşan iki dev, 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren Nasdaq'da 'WBD' koduyla işlem görmeye başladı.

WarnerBros ve Discovery'nin bu anlaşmayla aynı çatı altında buluşmasının ardından, izleyiciler WarnerMedia ve Discovery'nin eğlence, spor ve haber içerikleriyle birlikte; Discovery Channel, CNN, CNN+, Eurosport, HBO, HBO Max, Food Network, TLC, TNT, TBS, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Cartoon Network gibi içeriklere de erişebilecek.

warner-media-discovery-1.jpg

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Birleşmeyi ve borsa haberini duyuran Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, bu haberin sadece kendilerini için değil, hisse sahipleri, reklamcılar, yapım ortakları ve en önemlisi dünya çapındaki müşterileri için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

warner-media-discovery.jpg

AT&T CEO'su John Stankey'de anlaşmanın önemine dikkat çekerken, yeni bir 'bağlanabilirlik' çağının başında olduklarını söyledi.

Stankey, iki şirketin birleşmesinin WarnerMedia'nın medya ve yayıncılık alanındaki var olan lider pozisyonuna güç katacağını söyledi.

İKİ DEV 40 MİLYAR DOLARI AŞKIN BÜTÇEYLE REKABETE GİRDİ

AT&T ve Discovery, 40.4 milyar dolar nakit ve bir kısım borçlara karşılık anlaşma sağlarken, 11 Nisan Pazartesi günü Nasdaq'ta gong WarnerBros. Discovery için çaldı ve işlemler başladı.

 

karar