Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

***Başkanım seçimlere şurada birkaç gün kaldı. Görünen o ki karşınızda adaylar var ve seçim işbirliği yapacakları yönünde de açıklamalar geliyor. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

----Uzun yıllardır değerli arkadaşlarımızla birlikte yönetimlerde çalışmalar gerçekleştirdik. Sonuçta yapılacak icraatlerle ilgili ne getirdiler de biz onlara hayır dedik.

 

***Peki başkanım geçmişten günümüze neler değişti Odalar Birliği’nde?

NERDEN NEREYE GELDİK

—-Elbette. Ben 1968 yılında Lokantacılar odasında görev aldım o zaman da itilerek getirildim. Beni hep tavsiye ettiler 68 yılından beri Lokantacılar da görev yapıyorum. Bunun yanı sıra 28 yıl önce 1993 yılında Odalar Birliği’ne başkan seçildim. Odalar Birliği’ne başkan seçilirken de hep dost çevre, yakınlar, esnaf arkadaşlarımızın itelemesi ile oldum. Sağ olsunlar teveccüh gösterdiler. Göreve geldiğimiz zaman 1993'te Odalar Birliği Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı konumundaydı. Yer yoktu, kiracıydık. O nedenle Odalar Birliği'nde 150 lira para buldum, hepsi bu. Ayrıca 2000 lira borç çıktı, Sosyal Sigortalar kurumuna personelin ödenmeyen primleri dolayısıyla. Fakat hiç bir zaman hiç olumsuzluk yapmadık, olumsuz düşünmedik. Bizi gerçekten o zamanlar kuvvetli bir cesaret sardı.1995 yılında bu binanın olduğu yeri Yıldırım Belediyesi'nden satın aldık, hazırlık yapmaya başladık. Ama hiç paramız yoktu. 

BÜYÜKŞEHİR’İN KİRACISIYDIK

O zamanki Yıldırım Belediye Başkanımız Cüneyt Karlık’tan biz burasını aldık. İnşaata başladık.1999 yılında bitirdik hiç kimseye de borcumuz falan kalmadı. Burası bitti hemen bunun akabinde Nilüfer-Beşevler'deki eğitim merkezimizi bitirdik, orası 12.000 metrekare bir yerdir. Oradaki şansımız şuydu; arsasını ben almamla işi bağlamış oldum üstünü de TESK’e Eğitim merkezi olarak yaptırdık yani orasını arsa payını çıkarttıktan sonra ben orasını parasız mal ettim Odalar Birliği’ne. Hemen akabinde İnegöl başladı, o zaman İnegöl Belediye Başkanı Alinur Bey’di onun zamanında belediye vermişti o binayı yaptık. Ondan sonra Mustafakemalpaşa’da yer aldık belediyeden meclis kararı ile kamu kurum ve kuruluşu olduğumuz için belediyelerimiz de yardımcı oldu. Orasını da bitirdikten sonra Karacabey'i aldık orası da bitti yıllardan beri kullanılıyor.

5 BİNAYI HİZMETE SUNDUK

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Yani 5 tane bina yaptık ayrıca bunun yanı sıra ortaklıklarımız var bunların hiçbiri yoktu. Bizim zamanımız da arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla meydana geldi. Şimdi yine ekonomik sıkıntı var biliyorsunuz Odalar birliğinin bir geliri yok, tek geliri odalardan alacağı yıllık gelirinin yüzde üçü, onlar da ödeyemiyorlar. Nasıl yapacaksın mümkün değil alsan da bir işe yaramıyor bizim Odalar birliğimizin en önemli geliri sicilden geliyor dolayısıyla idare etmeye çalışıyoruz.27 tane personelimiz var hepsini sonuçta memnun etmen gerekiyor. Evlerine ekmek götürecekler, mutlaka onlara da hak ettiklerini vereceksin ki çalışsınlar ve böylelikle bugünlere geldik.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

***Pazar günü BESOB seçimleri var son olarak neler söylersiniz?

---Öncelikle seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Odalarımızı temsilen oy kullanacak üyelerimiz en doğru karara varacaklardır kanaatindeyim. Başta değerli üyelerimiz olmak üzere 84,5 Milyon insanımıza Bursa’dan sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum, diyerek konuşmasını tamamladı.