Ulaş Girgin

NBA’de 2023 sezonunun sonuna gelinmek üzere. Doğu ve batı konferanslarında takımlar, zorlu play-off mücadelelerinde bir bir elenirken Doğu Konferansı’nı şampiyon olarak tamamlayan Miami Heat ile Batı Konferansı’nı şampiyonlukla tamamlayan Denver Nuggets NBA büyük finalinde karşı karşıya gelecek.

Part-GTY-1494445199-1-1-0

Doğu konferansı’nda normal sezonu  8. sırada tamamlamış olan Miami Heat, play-off’lara katılma şansını bile play-inn maçları ile zar zor elde ederken büyük bir başarıya imza atıp NBA finaline adını yazdırmayı başardı. Miami Heat Doğu Konferansı Final serisinde Boston Celtics ile karşı karşıya geldi. Heat 7 maçlık serinin 4’ünü kazanarak NBA finaline çıkmaya hak kazandı. NBA tarihinde play-off’lara normal sezonu 8. sırada tamamlayıp katılan ve NBA finaline çıkma başarısı gösteren New York Kkincks’ten sonra ikinci takım olan Miami Heat, şampiyon olması halinde daha önce yaşanmamış bir başarıya imza atıp NBA tarihine geçecek.

Finalde mücadele edecek olan 4. Türk

Ayrıca Miami Heat formasını terleten temsilcimiz Ömer Faruk Yurtseven’de takımı ile birlikte NBA finaline yükselerek final serisinde mücadele eden 4. Türk basketbolcu olma unvanına ulaşacak. Ülkemize bu gururu yaşatan diğer basketbolcular ise Türkiye’nin tek NBA şampiyonu unvanının sahibi Mehmet Okur, Cedi Osman ve Hidayet Türkoğlu.

Denver-Nuggets-team-1024x683

Batı Konferansı’nda ise normal sezonu 3. sırada tamamlamış olan Denver Nuggets Konferans Finali’nde Los Angeles Lakers ile karşı karşıya geldi. 7 maç üzerinden gerçekleşen serinin ilk 4 maçını kazanıp Lakers’a bir kez bile mağlup olmadan seriyi 4-0 üstünlük ile tamamlayan Nuggets, NBA finalinin favori takımı konumunda.

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3

usa_today_19991152.0

Nuggets’ın Sırp yıldızı Nikola Jokic ve Miami Heat’in play-off canavarı Jimmy Butler kendi konferans finallerinde MVP ödüllerinin sahibi oldular. İki basketbolcu arasındaki mücadelenin heyecanla beklendiği final serisinin ilk maçı ise 2 Haziran Cuma günü TSİ 03.30’da Denver’da oynanacak.  

Editör: Ulas Girgin