Gökhan GÜNDOĞDU

Osmangazi Belediyesi Emek Çok Amaçlı Düğün Salonu'nda yapılan temsili düğüne engelli kadınların aileleri, yakınları, komşuları ve arkadaşları katıldı. 1’i görme, 5'i bedensel engelli, 6'sı down sendromlu, biri de otizmli olan 20-55 yaşlarındaki 13 kadın, "Vos Garage 16" grubunun eski model araçlarıyla şehir turu atarak etkinliğin düzenlendiği alana geldi. Alkışlar eşliğinde salona girdikten sonra ellerine kına yakılan kadınların aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Hayallerine kavuşan engelli kadınlar gece boyunca dans edip sevdikleriyle eğlenceli anlar geçirdi. Tören bir gün önce temsili kız isteme ve kahve içmesinin ardından Wosgarene 16 Derneği'nin desteğiyle Woswos'lardan oluşan gelin konvoyu ile devam etti. Akşam da Osmangazi Belediyesi Emek Çok Amaçlı Düğün Salonu önünde davullu zurnalı karşılama töreni ve  yoğun katılımla düzenlenilen toplu düğün töreni eğlencesiyle devam etti.

5 YILDA 57 KADINA GELİNLİK GİYDİRDİK
ENKADER Başkanı Canan Baygın Aykanat yaptığı açıklamada, “45 yaşında bir gelinimiz var, üç çocuğu var. Ailesi, engelli diye sadece nikahla evlendirmiş, gelinlik giymemiş. Çok duygusal anlar yaşandı. Gelinlik giyememek içinde ukdeymiş. Dedi ki 'Ben bu beyaz gelinliği giymeden kefen giyerim diye düşünüyordum.'  5 yıldır bu etkinliği düzenliyor ve engelli kadınların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar 57 bedensel ve zihinsel engelli kadına gelinlik giydirdik. Zihinsel engellilere de gelinlik giydirdik ve aileleri çok sevindi” dedi.

PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK
“Engelli kadınların gelinlik giymeleri bir hayal” diyen Aykanat, “Aileler bu konularda biraz bağnaz olabiliyor, 'Engelli kadın evlenemez', 'Engelli kadın aile kuramaz' gibi söylemleri oluyor. Biz de bu tabuları yıkmak ve onların da hayallerini gerçekleştirmek için bu etkinliği düzenledik. Yaptığımız etkinliklerde gördük ki aileler, gelinlik giyen kızlarından daha heyecanlı. Biz ara vermeden yıl boyu bu ve benzeri sosyal duyarlılık projelerimize devam ediyoruz. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, bizlerden desteklerini esirgemeyen arabalar Vosgarage16 Derneği, araç süsleme Işıl Çiçekçilik, kuaförler Burcu Bayan Kuaförü, Beyza Bayan Kuaförü ve kuaför Saim, Bindallılar Mehlüka Sultan Kaftan ve Kocakuşak Moda Evi işletmecisi Dilek Kocakuşak,  Ekol Reklamcılık, gelinlikler Akif Kasapoğlu Gelinlik, ses sanatçısı Sadullah Öztürk ve temsili damatlar için Gönüllüler Derneği’ne çok teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı