Özkan YILDIRIM

                Bizleri Mustafakemalpaşa- Tatkavaklı’da ki bu güzel binanızda, tarihin güzel sayfalarındaki fotoğraflarla bezenmiş odanızda   konuk ettiğinizden dolayı da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Mustafakemalpaşa olsun, Tatkavaklı olsun sizi  çok yakından tanıyorlar buralara gerçekten birçok emeğiniz katkılarınız  olmuş. Peki   okuyucularımız için kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

ÇIRAKLIKTAN BAŞKANLIĞA UZANAN BAŞARILARLA DOLU BİR HAYAT

Bana, kurumumuza  böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için öncelikle ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Hüseyin Tunçer, 1954 Mustafakemalpaşa-Tatkavaklı doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Uzun yıllar torna tesviye işi ile uğraştım, 1966'da okulu bitirdikten sonra tornacılığa  devam ettim. 1974'te kadar çıraklık ve kalfalık dönemim bitti yine aynı yılda askere gittim 1975'te döndükten sonra 1976 yılında kendi işyerimi açtım.1988 yılına kadar tornacılık işi ile uğraştıktan sonra aynı yıl Fulda Bayiliğini  aldım. Sonrasında 1996 yılında da Petlas'ın bayiliğini  aldım ve halen bu bayiliği devam ettiriyorum.1978 yılında  Tatkavaklı Esnaf Sanatkarlar Odası kuruldu, yine  1979 yılında  Tatkavaklı Esnaf Kefalet Kooperatifini kurduk. 1980 yılından bu yana kadar da aşağı yukarı 40 yıldır  başkanlık görevini yürütmekteyim. Evliyim 4  erkek evladım ve  6’da  kız torunum var, Allah uzun ömürler versin.

                 Peki başkanım, 40 yıldır Tatkavaklı esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlığını yürütüyorsunuz aynı zamanda bu bölgenin de önde gelen iş insanlarından  birisiniz, Bu bağlamda  hayatınızda hedefinize ulaştınız mı?

Gençlik yıllarından itibaren olsun sonrasında çalışmalar yürütmüş olduğum sektörlerde olsun ve aşağı yukarı da 40 yıldır da başkanlığını yürütmüş olduğunu Tatkavaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi vasıtasıyla olsun hayatımda ulaşmak istediğim hedeflere ulaştım, Allah'a şükürler olsun bu manada da insanlarımıza ,esnaf kardeşlerimize, üyelerimize en iyi hizmeti verme düsturu  ile çalışmalarımıza gece gündüz aralıksız devam etmekteyiz...

ESNAFIMIZIN HEP YANINDAYIZ

                Peki Başkanım kaç  aktif üyeniz var ve, bu  üyelerinize toplamda   ne kadar kredi kullandırıyorsunuz?

720 aktif kredi kullanan üyemiz bulunmaktadır ve  şuan  81 milyon TL'lik kredi kullandırmış durumdayız, aktif olarak.. Binlerce  işletme şimdiye dek kredilerimizden kullandı.  Bizim kullandırmış olduğumuz krediler gerçekten faiz oranları vesaire baktığınızda çok uygun esnafımıza destek vermiş olduğumuz gibi ödemelerle de yine isteklerine göre  aylık, 3 aylık ya da 6 aylık geri ödemelerde yapabilmeleri de tabi ki çok önemli.

              Peki başkanım Kredi limitleriniz ile ilgili bizlere ve aynı zamanda kamuoyuna bilgi verebilir misiniz?

200 bin lira işletme kredisi olarak verebilmekteyiz. 300 bin lira da Yatırım Kredisi olarak üyelerimizi bu fırsatlardan yararlandırmaktayız. Toplamda kredi miktarımız  500 bin liraya kadar çıkabilmektedir. İşte örneğin lojistik için bir tır almak isteyen üye 500 bin liraya kadar bizden kredi çektiğinde üzerine 150-200 Bin lira kendisi eklediğinde TIR'ın  sahibi olabilmektedir.

1000 + 750  LİRALIK HİBE  ESNAFA CAN SUYU GİBİ GELDİ

            Koronavirüs kapsamında geçtiğimiz süreçte birçok dükkan işyeri kapandı. İşte Lokantacılar olsun, Berberler olsun ,Kahve ve Kıraathaneciler olsun, daha bir çok esnaf virüsün yayılmaması için  kapandılar. Bu kapanmalar  sonuç itibarıyla sektör açısından ticaret açısından büyük bir  kayıp  değil mi Başkanım ve bu esnaf grupları  takriben sizin üyelerinizin kaçta kaçını kapsamaktadır?

Öncelikle gerçekten de devletimizin almış olduğu acil önlemler kapsamında sizin de saymış olduğumuz gibi Lokantacılar, Berberler ve Kahveciler-Kıraathaneciler gibi daha birçok esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Sonrasında yaz aylarında bir gevşeme oldu ama son olarak geçtiğimiz haftalarda tekrardan bir çok esnafımızın işyerleri kapatıldı.Devletimizin yeni vergi düzenlemeleriyle ve destekleriyle bu gruplara yardımcı oluyor. Bizimde temennimiz bu sıkıntılı sürecin bu tehlikenin bir an evvel  bertaraf edilmesi  yönündedir. Bu söylediğiniz gibi  ekonomiye de büyük bir darbe oluyor insanların geçimine de büyük bir sekte vuruyor. Bu esnaf arkadaşlar takriben bizim de üyelerimizin %25-30'unu  teşkil etmektedir. Bu sıkıntılar bütün topluma yansıyor bu bağlamda son olarak sıkıntı  yaşayan esnaf kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bütün Esnaf kardeşlerime bu sıkıntılı süreci kazasız anlatmasını ve kontrollü olmalarını  tavsiye etmek istiyorum ve inşallah bu durumun bir an evvel geçmesini temenni ediyorum. Bilindiği üzere bir çok esnafa 3 aylık süreçte kira desteği ve maddi anlamdaki destekle birlikte 1750 liralık destek onlara can suyu gibi gelecektir diye tahmin ediyorum.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Son olarak başta Tatkavaklı’da, Mustafakemalpaşa'da, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ve  yurt genelindeki  bütün vatandaşlarıma sağlıklı günler temennilerinde bulunmak istiyorum.Sağlıklarına, sıhhatlerine  dikkat etsinler, başta Sağlık Bakanlığımız  olmak üzere devlet büyüklerimizin talimatlarına uysunlar mecbur kalmadıkça çok fazla sokağa çıkmasınlar, evde kalsınlar , herkese selamlarımı iletiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı...

41 KERE MAŞALLAH

Hatırnaz kişiliğiyle yanında olmuş olduğumuz  sürece kendisini  bizlere hayran bırakmış olan Tatkavaklı Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin başkanlığını 41 yıldır yürütmekte olan Hüseyin Tunçer  Başkanımıza çalışmalarında başarılar dilediğimiz gibi Allah'tan uzun ömürler temennisinde bulunmak istiyorum.