Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

****Öncelikle Mustafa Bey bizleri,ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan işyerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Özkanoğulları Otomotiv ile güzel bir başarı ortaya koydunuz ve buna “arabamolsun.com” ve son olarak da “tedarikcim olsun.com”u da hizmetlerinize eklediniz.Geçmişten günümüze bu gelişimi bizlerle paylaşır mısınız?

YARIM ASRI AŞAN BÜYÜK TECRÜBE

   ----Elbette, bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Babam Mehmet Özkan benim doğum yılım 1964'da bu sektörde Özkanlar adıyla işyerini açmış güzel hizmetler ortaya koymuştur. Sonrasında 1985 yılında şirketleşmemiz dolayısıyla ismimizi Özkanoğulları Otomotiv olarak değiştirerek sektörde çalışmalarımızı sürdürdük. Hala babam 88 yaşında olmasına rağmen gider gelir arada mutlaka uğrar.Evliyim iki kızımız var biri yazar çocuk kitapları yazıyor dünya genelinde 12 ülkede kitapları basılıp okullarda okutulmakta adı Sima Özkan,Türkiye'de de kitapları birçok okulda okul kitabı olarak dağıtılıyor.Diğer kızım İpek üniversite eğitimine  halen devam ediyor.

ÖNCE ‘ARABAMOLSUN.COM’DEVREYE GİRDİ

Arabamolsun.com’u 2005 yılında devreye aldık, oradan araba ihtiyacı olan kişiler bu sitemize girerek bünyemizde bulunan bütün araçları görebilir oradan istedikleri araçlarla da ilgili bizim iş yerimize gelebilirler.Otomotiv anlamında Özkanoğulları otomotiv olarak bütün gruplarla bütün segmentler ile ilgili araçlarımız bulunmakta.Son olarak 2017 yılında tedarikçim olsun.com sitemizi açarak site üzerinden satışlarımıza başlamış bulunmaktayız.Bu bağlamda sitemizde Fabrika ve işletmelerin kullanmış olduğu Kırtasiye malzeme ve ürünlerinden temizlik malzemelerine, endüstriyel temizlik maddelerinden Gıda ürünlerine kadar 1249 kalem ürünümüz bulunmaktadır.Bu rakam her geçen gün artarak devam etmektedir.

   **** Mustafa Bey tabii son olarak bünyenize tedarikcimolsun.com’u ekleyerek hizmet sektöründe de çalışmalar yürütmeye başlamışsınız.Peki bu süreç nasıl işliyor insanlar kişiler tedarikcimolsun.com girdiklerinde nasıl yol alıyorlar.

TEDARİKCİMOLSUN.COM İLE ÇOK İDDİALIYIZ

----  Bünyemizde 10 kişi ile hizmet veriyoruz, tedarikcimolsun.com’a  girdiklerinde  oradan vatandaşlarımız sipariş vermiş olduğu ürünleri Bursa içi Bursa dışı kapılarına kadar  gönderiyoruz.Şehir dışına toplu malları nakliye ile gönderiyoruz, ufak parçaları kargo ile gönderiyoruz.Şehir içi dağıtımlarını da biz kendi araçlarımızla gerçekleştiriyoruz,ilçelere de belli günlerde servisimiz var bu şekilde hem Bursa'da hem Yurt genelinde tedarikcimolsun olarak hizmetlerimiz her geçen yıl katlanarak devam etmekte.İlerleyen süreçte çalışma anlayışımız olarak halkımıza en iyi hizmeti verme en iyi fiyatla buluşturma çabamız devam edecek.Şu anda bilindiği üzere piyasalarda bazı oynaklıklar olmuş olmasına rağmen biz bu anlamda fiyat anlamında müşterilerimizin her zaman yanındayız.Kesinlikle bu hizmeti bu hizmet anlayışını biz kısa vadeli olarak düşünmüyoruz, bizim müşterilerimiz bizim için çok değerlidir.O manada onlarla bu sıkıntılı süreçten  elbirliğiyle çıkma hedefindeyiz. Sonuçta müşterilerimizle biz burada dost olmuş durumdayız.

BU GÜNLERİ EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ

  Böylelikle dostluklarımızı daha geliştirerek daha başka dostlara ulaşmak için de bu elbette bizim için bir fırsat olmuş oluyor. İlerleyen süreçte gelecek hedefleri anlamında  daha  büyük mekanlarda, çok daha fazla seçeneklerle halkımıza hizmet etmek kurumlarımızın yanında olmak arzusunda ve hedefindeyiz.Çünkü biz müşterilerimize İyi gününde de kötü gününde de yanlarında olmak en büyük düsturumuz.Müşterilerimizin istemiş oldukları ürüne ulaşabilmeleri için elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz fiyatlar yükselmiş olmasına rağmen bazı durumlarda onların bu kötü günlerinde yanlarında olmak anlamında gelişine kar etmediğimiz ürünleri dahi onların tedaviye sunuyoruz.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

MÜŞTERİLERİMİZLE DOST OLMAK BÜYÜK MUTLULUK

Çünkü bu günler gelip geçicidir, arkadaşlıklar, dostluklar ebedidir.Biz müşterilerimizle her zaman yüz yüze bakacağız.Bu bağlamda insanların dostların yüzlerine gönül rahatlığı ile bakabilmesi çok önemli.Onların daha mutlu olabilmesi için geleceğe umutla bakabilmesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz.Elbirliği içerisinde fırsatçılara fırsat tanımamamız lazım.

 **** Peki Mustafa Bey siz de başarılı bir iş insanı olarak Otomotiv sektörünün geleceği ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

SIFIR ARAÇ BOLLANIRSA FİYATLAR GERİ ÇEKİLİR

  ----Araba şu an balon oldu, uçuyor. Fiyatları uçtu gidiyor, gerçekten de sıfırı olmadığı için sıfır araç bulunmadığından dolayı. Bu fiyatlar mutlaka geri gelecektir. Global oyunlar vesaire birçok şey var bu işin içerisinde çip sıkıntısı vesaire diğer sıkıntılar, sizlerde biliyorsunuz. Parası olan parasını mala yatırsın demek istiyorum.Kesinlikle dövize  vs değil.Araba işi ile  alakası olmayanlar bu sektöre girdi maalesef herkes aldı aldı kar etmek için sattı,iyide  para kazandılar bu alım-satımlar ile. Fakat şunu tekrardan belirtmek istiyorum ki araçların, sıfır araçların piyasada bollanması durumunda mutlaka bu fiyatlar hatırı sayılır bir şekilde geri çekilecektir diye düşünüyorum. Fakat sıfır araçlar bollanmazsa bu fiyatlar daha da artabilir. Çünkü biliyorsunuz bu durumlar arz talep meselesi talep olmazsa da aynı şekilde geri çekilmeler yaşanabilir.

  **** Mustafa Bey bizleri iş yerinizde  konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum,son olarak buradan halkımıza insanlarımıza neler söylemek istersiniz?

  ----Son zamanlarda görmüş olduğum kadarıyla halkımızda kendi anlamında stok yapmaya başladı gibi gözüküyor.İşte normalde almadıklarından çok daha fazla un,şeker vesaire ürünleri evlerinde tutmaya başladılar.Bu da tabii piyasadaki malın aniden hızlı bir şekilde çekilmesi anlamına geliyor,insanlarda tedirginlik yaratıyor.Bunun bu şekilde olmaması lazım daha sakin davranılması lazım. İnsanlar kendi ihtiyaçları kadar alışveriş  yaparsa bu tedirginlik de kalkar diye tahmin ediyorum.Son olarak ben buradan Bursa'dan Bursa'da yaşayan halkımıza,yurt genelinde yaşayan 84 milyon Türk insanına sevgilerimi,saygılarımı göndermek istiyorum,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

   Otomotiv sektöründe ailecek yarım asırdan fazla tecrübeye sahip  olan Özkanoğulları Otomotiv adı altında 1985 yılından itibaren sektörde çalışmalarını günümüze dek sürdüren, 2017 ile birlikte tedarikcimolsun.com alışveriş sitesi ile hizmet sektörüne de  güzel bir giriş yapan Türkiye’nin değerli iş insanı Mustafa Özkan'a bizlerde çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

23 Nisan Mahallesi , Beydağ Park Evleri,

Köroğlu Caddesi . B/27,

16120 Nilüfer/Bursa

arabamolsun.com

tedarikcimolsun.com

 

Telefon: (0224) 443 44 77