Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

Duygu Doğan

Geçen sezondan beri TOFAŞ’ta forma giyen 22 yaşındaki gard oyuncu Mustafa Kurtuldum, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

"Uyumumuzu sezona yansıtmak istiyoruz"

Takımın uyum süreci ve yeni sezon hakkında konuşan genç basketbolcu, “Yeni yabancılarımız var bu nedenle ilk etapta uyum sürecinde zorlandık fakat sonra maçlarla beraber birbirimize uyum sağlayıp bu uyumu pekiştirdik. Cevat Soydaş Turnuvası’nda da tabii ki şampiyon olmak istedik fakat olmadı. Turnuvada güzel üç maç geçirdik. Bu nedenle mutluyuz, oyunumuzu sezona da yansıtmak istiyoruz. Daha uyumlu hale gelip yeni sezonda başarılı olmak istiyoruz” dedi.

Öncelikli hedef play-off

Yeni sezonda TBSL ve Avrupa bazında TOFAŞ’ın hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Kurtuldum, “Öncelikle Avrupa sürecinden bahsetmek gerekirse geçen sezona oranla daha ileri gitmek istiyoruz. Bu Final Four veya final olabilir. Basketbol Süper Ligi’nde de en iyi şekilde play-off’a kalıp gidebildiğimiz kadar ileri gitmek en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.

"İletişimi çok kuvvetli bir koç"

TOFAŞ’ın deneyimli başantrenörü Orhun Ene’nin takımdaki yönetim anlayışı hakkında konuşan Kurtuldum, “TOFAŞ’ın basketbol kültürünü yakından tanıyan bir koç. Altyapıdan da birçok yetenekli arkadaşımız takıma çıkıyor. Orhun Ene gençlere çok yardımcı oluyor, aynı zamanda iletişimi çok kuvvetli bir koç. Bize yardımcı olduğu için maçlarda süre de veriyor. Bu nedenle çok şanslıyız” ifadelerini kullandı.   

Editör: Ulas Girgin