Bursa’da faaliyet yürüten bir iyilik hareketi olarak çalışmalarını sürdüren Muş İLDER’de buluşan Muşlu Kamu çalışanları tanıştı, kaynaştı, hasbihal etti, hasret giderdi.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verilen bir sunumdan sonra yakın bir zaman önce yapılan Genel Kurulda dernek başkanlığına seçilen eğitimci Mehmet Akif Bingöl selamlama konuşması yaparak, “Derneğimiz bilgi, tecrübe, zaman kavramları ile tanımlanabilir. Şimdiye kadar dernek çatısı altında büyük fedakarlıklarla çalışan yüzlerce büyüğüm, arkadaşım, kardeşim oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İyiliği çoğaltma gayretinde olan Muş İLDER’i üç kavramla tanımlamaya çalıştığını belirten Bingöl, “Birincisi bilgi. Bilgi çok zor edinilen, emekle, gayretle büyüyen bir güç ve Derneğimiz bu gücün bir ifadesidir. İkincisi tecrübe. Birbirinden farklı oluşumlar içinde faaliyetlerini sürdüren üyelerimizin tecrübelerini de aktararak kısa süre içinde hemşeri dernekçiliği özelinde birbirinden farklı birçok başarılı örnekliklere imza atıldı. Üçüncüsü de zaman. Zaman kavramı, insanların infakında en çok zorlandığı alan. Ailesinden, çocuklarından, işinden feragat ederek zamanını ayırmak, çalışmak, üretmek büyük fedakarlık gerektirir. Fedakarlığın en önemli göstergelerinden biri olan zamanın infakını burada gördük. Gelecek projelerimizi sizlerle büyütmek, yükseltmek istiyoruz. Sıkıntılarını Dernek üzerinden çözmek isteyenlere bir kapı, bir dost, bir yaren, bir yoldaş olmak isteyen bizlere sizlerden gelecek destek çok anlamlıdır. Yüreğinizi bizlere açtığınız, davetimize icabet ettiğiniz, duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yapılan davete katılanlar ayrı ayrı kendini tanıtarak, Muş İLDER hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştılar.