Özkan YILDIRIM
Öncelikle  Muhtarım bizleri, ekibimizi bu güzel köyünüzde, evinizde konuk edip ağırladığınız için sizlere teşekkür etmek isterim. Nuri Türkyılmaz kimdir sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

HİÇ BİR ZAMAN KÖYÜMDEN KOPMADIM

Bizlere köyümüze böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve buralara kadar geldiğiniz için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1956 yılında İnegöl'ün Muratbey Mahallesi'nde yani burada dünyaya geldim doğma büyüme buralıyım. Hiçbir zaman bağımı köyümle koparmadım, benim doğduğum ev bu evinin arkasındaydı, sonrasında o evi rahmetli babam yıkmıştı bu evin önünde bir ev yapmıştık köy evi olarak ,kargir şeklinde.2003 yılında yangından dolayı o evimiz yandı ben  o zaman 3 senelik emekliyim. Bursa Burçelik’de çalışıyordum haberi aldığımda hemen gelmeme rağmen hiçbir şey kalmamış yanmıştı. Sonra işte bu evimizi yaptık, kopamıyoruz evimiz köyümüz burası başka bir şeyim yok. Bursa'da herhangi bir yatırımım  yok. Evliyim , 2 oğlum  ve bir kızım var. Büyük oğlum eski  dönemlerde üniversitelerde sıkıntı olduğundan İmam Hatip mezunu İnegöl'de arkadaşlarıyla  beraber kırtasiye üzerine uğraşıyorlar. kızım Bursa'da oturuyor bir firmada modelistlik, moda tasarımı üzerine çalışıyor. Küçük oğlum o da 26 yaşında ,Ağustos ayında düğün yaptık ona,  o da makine mühendisi şu anda boşta inşallah en kısa zamanda çalışmaya başlayacak. Ben, Ailem bu şekilde kısaca kendimi tanıtmam gerekirse bunları söyleyebilirim.

Bursa'da çalışırken bile hiçbir zaman köyünüzden  ayrılmamış sınız, bağlantınız kopmamış, peki bu muhtar olma fikri nereden çıktı muhtarım?

KÖY HALKIMIZ  HEP YANIMDAYDI

2014 yılının başından itibaren arkadaşlarımız dostlarımız “ya zaten devamlı burada duruyorsun sen iyi bir şekilde bu işi yaparsın başarırsın” diye beni teşvik ettiler muhtar adayı olmamı sağladılar. Ben de adaylığımı koydum, kazandım. Sonra 2019 seçimlerinde tekrar aday oldum, onu da kazandım  köy halkımızın desteği ile.2014 yılında bir rakibim vardı 2019 seçiminde 2 tane rakibim  vardı. Her iki seçimi de  kazandım Allaha şükür.

İÇME SUYU, SULAMASUYU,  SICAK ASFALT HEPSİ OLDU

Muhtarım 7 yıla  yakındır görevdesiniz, bu süreçte bu yıllar içerisinde ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız, çünkü baktığım kadarıyla işte Muratbey’de sıcak asfaltınız var, birçok hizmet gelmiş durumda ,eskiden bugünlere ne gibi değişiklikler oldu köyünüzde?

Şimdi, demin konuşurken araya başka laflar girdi, bir tane amcadan duymuştum “ben Muratbey köyüne bu hizmetlerin geleceğini duysaydım hayatta inanmazdım” demişti. Köyümüzde şebeke suyu yarı buçuk akardı köylümüze  kendiimkanlarımızla  devletin desteğiyle yapılmıştı. Benim muhtarlığım dönemimde sulama suyu getirdik, sıcak asfalt yaptırdık, çevre düzenlemesini yaptırdık ,camimizin etrafında, caminin içerisindeki halıları yeniledik, kanalizasyon şebekesi yapıldı, köyün içerisinde yeniden bir hat açılarak evlere şebeke suyu getirildi. Demirbaş  bir ihtiyacımız yok köyümüzde ufak olduğu için ve genelde emekli olduğu için  bir sıkıntımız kalmadı, şükürler olsun. Tarlaya bahçeye bakan bir iki üç tane aile var imkanları var traktörü var bırakamıyorlar , iş çağırıyor artık onları şu görmüş olduğunuz muhitte bir tane tavuk bile göremezsiniz.

UFAK TEFEK EKSİKLER KALDI

7 yıllık süreçte birçok hizmetin gerçektende  gelmesini sallamışsınız. Muhtarım peki şu da olsa iyi olur, bu da olsa güzel  olur diyebileceğiniz neler kaldı, pek bir şey de kalmamış  gördüğüm kadarıyla.

Eksik bitmez aslında, insanın yaşadığı yerde eksik bitmez.Görsel olarak şimdi benim programa alınmış olan mezarlık duvarlarım var ,onlar var. Bizim mezarlığımız yol boyunda duvarları dökülmeye başladı. 40 sene önce elle yapılan dere kumu ile yapılan duvarlar deforme oldu o açıdan görsel olarak oranın yapılması lazım zaten programa  alındı yine programa  alınan ve sırasıyla yapılmaya başlanan kanalizasyon, foseptik çukurları yapılacak, sağ olsun program da alındı zaten.

AKTAŞ VE TABAN BİZİM ŞANSIMIZ

Birçok hizmetin köyünüze gelmesini sağlamışsınız  Muhtarım, peki buradan başkanlarımıza neler söylemek istersiniz?

Başkanlarımızdan gerçekten memnunuz. Alinur Bey malum burada üç dönem başkanlık yaptı. Şimdi de büyükşehirde gitti 1,5 dönemdir de Bursa'da başarılı bir yönetici.Kendileri  komşumuz Hayriye köylüdür. İnsanı seven bir başkanımız. Çocukluğundan beri biliriz Alinur başkanımızı yaşça benden küçüktür. Babasını rahmetli babası Hilmi Aktaş'ı kendisinden  daha iyi tanırdım.  Şimdi bu köylüyüm ben  ama eşim , annem Hayriyelidir. Hayriye de çok daha fazla akrabam var buradan.

Bunun yanı sıra yeni başkanımızı Alper Taban’da çok iyi bir insan çok duyarlı bir insan şimdi inanır mısınız telefon edeyim “Başkanım lütfen sizin görmeniz lazım gelmeniz lazım” desem çıkar gelir gerçekten de o kadar duyarlı bir insan, gerçekten çok iyi bir insan. Bizim gerçekten şansımız işimiz zor değil başkanlarımız duyarlı olunca işimiz kolaylaşıyor elbette köyümüzde. Eski başkanımız Alinur Başkan şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı yine İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban hepsi gerçekten çok iyi insanlar bize hizmet anlamında da çok yardımları dokundu ,buradan onlara kendilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

BİZİM İNSANIMIZ BİR BAŞKADIR
Muhtarım ,2014 seçimlerinde olsun, 2019 seçimlerinde olsun sizi daima destekleyen Muratbey köyünde yaşayan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?  Onlara son olarak ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Bizim buralar  Gürcü köyleridir, insanımız misafirperverdir. Misafir canlısıdır, gelen olduğunda en iyisini yapmaya çalışırlar, bizim köy insanımız gerçekten bu anlamda bir numaradır. Beni 2014 seçimlerinde olsun ,2019 seçimlerinde olsun hep yanımda oldular, arkamda durdular. Muhtar olmamı zaten en baştan beri istemişlerdi, bizde geçen 7 yılı gerçekten güzel geçirdik, bir çok hizmetin gelmesine aracılık ettik. Onlara buradan Sağlık ve mutluluklar göndermek istiyorum. Allah acılarını göstermesin, yeni bir yıla girdik İnşallah yeni yıl da pandemi sıkıntısının da sona ermesi en büyük beklentimiz. Biz elimizden geldiğince zaten burada kurallara uyuyoruz, ama tabi aşıyla da birlikte inşallah her şey çok daha güzel olur diye tahmin ediyorum. Buradan herkese başta   Muratbey  köyünde yaşayan bütün hemşerilerime, İnegöl'de Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ve 85 milyon  vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.