Gökhan Şenyavaş

Her alanda olduğu gibi motosikletimizin de temizliğine önem vermeliyiz. Her motorcu için olmazsa olmazlardan biri de motosikletinin tertemiz pırıl pırıl görünmesidir. Fakat motosiklet temizliğinin bazı püf noktaları bulunmaktadır. Motosiklet nasıl temizlenmelidir? Motosikleti yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar 1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

Motor-Yikama-2

Motosiklet nasıl temizlenmelidir?

Motosiklet dışarıdan devamlı toz, kir almaktadır bu sebeple temizliğinin rutin olarak yapılması gerekmektedir. Motor bölümünde olan aşırı tozlanma, motora zarar vermektedir ve çalışma performansını düşürmektedir. Motosiklet temizliği yapılırken kesinlikle özel olarak hazırlanan temizlik malzemeleri ile yapmalısınız. Motosiklet temizliğinin en çok dikkat edilmesi gereken hususlarından biri kesinlikle basınçlı su kullanmamanızdır. Bunun yerine hortum suyu veya kova ile motosikletinizi temizleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Kabloların ve elektrik aksamlarının olduğu bölgeleri temizlerken ekstra dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Çünkü bu bölgelere vereceğiniz zararlar motosikletiniz de yaşayabileceğiniz çeşitli sorunlara sebep olacaktır. Motosikletin detaylı temizliğini de uygun bir bez ile yapmalısınız ve yıkama işleminden sonra kesinlikle kurutmalısınız.

motosiklet-yikama-1-780x430

Motosikleti yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Motosikletinizi sık sık yıkamak doğru bir tercih değildir. Motosikletin tüm parçaları açıkta olduğundan dolayı devamlı su ile teması birçok sorunu beraberinde getirebilir. Bunun yerine belli aralıklarla nemli bir bez ile silmeniz daha doğru olacaktır.
  • Motosikletinizi kesinlikle sıcakken yıkamayın. Motosikletin sıcakken yıkanması, motor bloğuna ve disklere büyük zararlar verebilir.
  • Basınçlı su kesinlikle kullanmayın bunun yerine hortum suyu veya kova yardımı ile ıslatın.
  • Yıkama işlemi esnasında elektrik aksamlarına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Hatta o bölgelere su tutmaktan bile kaçınırsanız doğru olacaktır.
  • Kullanılan temizlik ürünlerinin özel olarak üretilmiş olmasına özen gösterin. Yanlış kullanacağınız kimyasal maddeler motosiklete büyük zararlar verebilir.
  • Tüy bırakmayan özel bezler ile silme ve kurulama işlemlerini yapmalısınız.
Editör: Stajyer1 Stajyer1