Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret
Gülin ÖZDEMİR
Milli Görüş’ün efsane lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi’nin Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Öztürk, yönetimdeki çalışma arkadaşları ile birlikte gazetemize ziyarette bulunarak hem Gazetecilik ve Basın Bayramımızı kutladı hem de kendilerini anlattı. Yeniden Refah Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Öztürk, 1990’dan bu yana siyasetin içerisinde olduğunu belirterek, “Siyasete Refah Partisi’yle başladım ve 28 yıldır aralıksız devam ediyorum. Refah Partisi, Saadet Partisi, Fazilet Partisi, Erbakan Vakfı ve Yeniden Refah Partisi ile bugüne kadar geldik. Çalışmalarımızı Erbakan Hocamdan ne öğrendiysek o yönde yapıyoruz. Bizim için öncelik olan teşkilattır. Ondan sonra toplumdaki her şey bizi ilgilendiriyor. Vatan ve millet bizim için öncelik” dedi.
 
AİLEYİ EĞİTMEKLE BAŞLAMALIYIZ
Ahlaki ve manevi değerlere önem veren bir nesil için mücadele ettiklerini belirten Zeynep Öztürk, “Değerlendirebileceğimiz her konuyu değerlendirebiliyoruz. Her gün sahadayız. Bunun dışında okul ziyaretlerimiz oluyor, müdürlerle bire bir görüşüp gençler için neler yapabileceğimiz konusu üzerinde konuşuyoruz. Okul müdürlerimizden öğrendiğimiz, gençlerin çok vahim bir durumda olduğu. Gençlerde ahlaki ve manevi yönden çok büyük çöküş var. Biz de bu konuda neler yapabiliriz dedik. Müdürlerimiz bize şunu dedi: ‘Gençlerden çok anneleri eğitmek lazım.’ Gençlerde bir internet bağımlılığı var. Gençlerden ziyade bu bağımlılık annelerde de, babalarda da var çünkü çocuk gördüğüyle amel ediyor. Ne görüyorsa onu yapıyor. Evlatlarımız artık toplumdan soyutlaştı. İnternet ne öğrettiyse onu uygulamaya başladı. Maalesef internet de hiç iyi şeyler öğretmiyor. Nerde ahlaki ve manevi yozlaşma varsa internet orada. Çünkü sistem olarak kısıtlama yok” diye konuştu.
 
VATAN BİZİM EVLATLAR BİZİM
“Amerika ve diğer ülkelerde belli noktalarda ahlaki olarak bazı şeylerde kısıtlamalar var ama bu Türkiye’de yok. Çocuklar her şeye ulaşabiliyor. Biz de gençler için ne yapabiliriz dedik. Bizim deneyimli psikolojik danışmamız var onunla birlikte ‘Gençliğin kendini tanıma süreci’ adı altında okullarda seminer verdik” diyen Öztürk, şöyle devam etti: “Bizde şucu bucu olmaz. Bizde vatan, millet, manevi değerlerle alakalıdır. Bir çatı altında toplanalım, bir bayan olarak gençlik için neler yapabileceğimizi tartışalım. Vatan bizim, evlatlar bizim. Bu milletin tozunu üflesen altından iman çıkar, biz buna inanıyoruz. Evlatlarımızın durumu şu an ne kadar da fazla iç açıcı olmasa da onların altından tozundan iman çıkacağına inanıyoruz. Gençlerimizin Selahaddin Eyyubi’yi, Abdulhamid’i, Erbakan Hocamızı, Fatih Sultan Mehmet’i rol model almalarını istiyoruz.”
 
SİNSİ TEHLİKE
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Bütün kadın platformlarını dolaşarak bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Yeniden Refah Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Öztürk, şunları söyledi: “Buradan ilk çıkan konu Avukat Şeyma Hanım’dan geldi. İstanbul Sözleşmesi’nden bahsetti. İçeriğini detaylı bilmiyorduk. Konuyu araştırdığımızda o kadar vahim sonuçlar elde ettik ki… ‘Kadına şiddete hayır’, ‘Cinsiyet eşitliği’ adı altında okullarda dersler verildiğini, bu derslerin çok vahim sonuçlar doğurduğunu, çocuklara cinsiyet yüklenmemesi gerektiğini ve çocukların kendi cinsiyetlerini kendilerinin belirlemesini öğrettiklerini öğrendik. Bu çok vahim bir durum… Bu sözleşme Avrupa Birliği’nin bize uyum yasaları altında bir dayatmasıdır. Bu sözleşmeyi 40’a yakın devlet arasında hiç şerhsiz imzalayan Türkiye… İstanbul’da yürüyen LGBTİ’liler bunun bir sonucudur. Biz evlatlarımızın bunların olduğu ortamda yetişmesini istemiyoruz. Bunun bir hastalık olduğuna inanmıyoruz. Bu bir tercih ve sapıklıktır. Buna ‘hayır’ adı altında basın açıklaması yaptık.”