Ulaş Girgin

NBA’de Batı ve Doğu konferanslarında final serileri oynanmaya devam ediyor. Dün gece Doğu Konferansı final serisinin 2. maçında Boston Celtics sahasında Miami Heat’i ağırladı. Maçın ilk yarısında takımların başa baş mücadelesine sahne olurken 3. çeyreğe başladığında skor 54-50 Heat lehineydi. Celtics 3. çeyrekte oynadığı basketbol ile öne çıkmayı başardı ve son çeyreğe 83-75 önde başladı. Fakat 4. çeyrekte Miami Heat’in yıldız ismi Jimmy Butler’ın kritik anlarda maça ağırlığını koyması ile son periyotta 36 sayı bulan Miami Heat serinin 2. maçını da kazanmış oldu. Butler’ın, özellikle maçın son 6 dakikasında gösterdiği performans Heat’e galibiyeti getirdi. Boston Celtics son 6 dakikada takım olarak 9 sayı kaydederken Jimmy Butler kendi başına 9 sayı kaydetti.  

AW893383_03

Miami Heat takımının en skorer ismi 27 sayı, 6 asist, ve 8 ribaunt ile Jimmy Butler oldu. Onu takip eden Caleb Martin 25 sayı kaydetti. Takımın yıldız isimlerinden Bam Adebayo ise 22 sayı, 9 asist ve 17 ribaunt ile double-double yaparak Miami Heat tarihinde play-off’larda en fazla double-double yapan ikinci isim oldu. Bam Adebayo’nun Heat forması ile play-off’larda 23 double-double’ı bulunuyor. Onu geçen tek isim ise 31 double-double ile Lebron James.

jaysontatum-77

Boston Celtics’te ise maçın en skorer ismi Jayson Tatum 34 sayı, 8 asist ve 13 ribaunt ile double-double yaptı. Takımda ona skor anlamında en çok yaklaşan isim 16 sayı ile Jaylen Brown oldu fakat iki isim de 4. çeyrekte saha içinden tek bir isabet bile bulamadı.

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3

Miami Heat’in maçı 111-105 kazanması ile Doğu Konferansı Final Serisi’nde durum 2-0’a geldi. Serinin bir sonraki maçı 22 Mayıs Pazartesi TSİ 03.30’da Heat’in sahasında oynanacak.    

Editör: Ulas Girgin