Ulaş Girgin

NBA’de konferans finallerinde sona yaklaşılıyor. NBA Finali’ne çıkacak olan takımlar belli olmak üzere. Batı Konferansı’nda 3. maç dün gece Miami’de, Miami Heat ve Boston Celtics arasında oynandı. Maç, iki takımın karşılıklı basketleri ile tempolu başladı. Fakat Miami Heat, ilk periyodun son iki dakikasında bulduğu ard arda basketler ile farkı 10 sayıya kadar çıkarmayı başardı. İlk periyot Celtics’in son saniyelerde bulduğu basket ile 30-22 Heat üstünlüğü ile son buldu. İkinci periyotta bitime 7 buçuk dakika kala skor tablosunda durum 43-32 Heat üstünlüğü ile devam ederken Heat takımı bulduğu üst üste basketler ile taraftarının da desteğini arkasına alarak skoru 53-33’e getirerek farkı 20 sayıya kadar çıkarmayı başardı. İlk yarı Celtics’in pota altından bulduğu sayılar ile 61-46 Miami Heat üstünlüğü ile tamamlandı.

AW895903_04

Maçın üçüncü çeyreğinde tam anlamıyla bir Miami rüzgarı esti. Çeyreğin bitimine 1 dakika 45 saniye kala iki takım arasındaki fark 31 sayıya kadar yükseldi. Son dakikanın karşılıklı basketler ile geçmesiyle 3. çeyrek 93-63 Heat üstünlüğü ile son buldu. Maçın son çeyreğinin bitimine 7 dakika kala Miami Heat basketbolcusu Gabe Vincent mükemmel oyunu ile 29 sayıya ulaştı. Son periyot daha çok antrenman havasında geçti. Saha avantajının da etkisi ile Miami ekibi taraftarlar ile birlikte maç bitmeden galibiyeti kutlamaya başladı. Aynı şekilde Celtics’te de son dakikalarda mağlubiyet kabullenilmiş gibi görünüyordu. Son düdük ile birlikte serinin 3. maçı 128-102 Heat galibiyeti ile sonuçlandı.

AW895903_03

Maçın en skoreri Gabe Vincent

Miami Heat takımında maçın en skorer ismi olup yıldızlaşan Gabe Vincent 29 sayı 3 asist ve 2 ribaunt ile oynadı. Duncan Robinson 22, Caleb Martin 18, Jimmy Butler 16 ve Bam Adebayo ise 13 sayı kaydetti.

Boston Celtics’te takımın yıldızı Jayson Tatum 14 sayı, 2 asist ve 10 ribaunt ile double-double yaparken, Jaylen Brown, Grant Williams ve Payton Pritchard 12’şer sayı kaydetti.

Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı

Joe Mazulla: "Bunun sorumlusu benim"

mazulla

Boston Celtics’in başantrenörü Joe Mazulla Miami Heat’e mağlup oldukları maçın ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında sorumluluğu üstlenerek, “Her ne sebeple olursa olsun oyuncularımı daha iyi bir şekilde hazırlamam gerekiyordu. Bunun sorumlusu benim” dedi. Ayrıca Mazulla sözlerine “Şu anda Heat kazanma zihniyetine sahip ve bu bizde yok. Bunu geri almalıyız” cümlesini de ekledi.  

Miami Heat’in maçı kazanmasının ardından final serisinde durum 3-0 Heat üstünlüğü ile devam ediyor. Miami ekibi bir galibiyet daha alması halinde Celtics’i eleyip NBA finaline yükselecek. Serinin bir sonraki maçı 24 Mayıs Çarşamba günü TSİ 03.30’da oynanacak.          

Editör: Ulas Girgin