Ulaş Girgin

Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı

NBA’de play-off heyecanı devam ederken yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. Doğu konferansında mücadele eden takımlardan Miami Heat ve New York Knicks dün gece 6. maçta, Miami’de karşı karşıya geldi. Serinin devam etmesi için başından sonuna büyük çekişmeye sahne olan maçı New York Knicks’in kazanması gerekiyordu. Fakat New York ekibi, takımın yıldızı Jalen Brunson galibiyet için tüm enerjisini ortaya koysa da kazanan taraf olamadı ve New York Knicks play-off’lara yarı finalde veda eden taraf oldu. Diğer yandan Miami Heat oyuncularının maçın son dakikalarındaki müthiş savunması takıma galibiyeti ve konferans finalini getirdi.

usa_today_20300127.0

Miami Heat takımında play-off canavarı Jimmy Butler 24 sayı, 4 asist ve 8 ribaunt ile oynayarak takımının en skorer ismi oldu. Bam Adebayo 23 sayı, 9 ribaunt, Max Strus ise 14 sayı, 3 asist ve 6 ribaunt ile Heat’in galibiyetine katkı sağladı.

1478806635.0

Knicks’te ise Jalen Brunson, takımının maçtaki 92 sayısının 41’ini kaydetmiş olsa da çabası New York ekibine galibiyeti getiremedi. Brunson’a en yakın sayıyı kaydetmiş olan takım arkadaşı Julius Randle 15 sayı, 3 asist ve 11 ribaunt ile oynadı.

Heat-Knicks yarı final serisini 4-2 kazanan Miami Heat, Doğu Konferansı Finali’ne giden ilk takım oldu. Miami ekibi finalde, seride durumun 3-3 olduğu ve son maçın oynanacağı Philadelphia 76ears-Boston Celtics eşleşmesinin kazananı ile karşılaşacak.

Editör: Ulas Girgin