Ulaş Girgin

NBA play-off’ları yarı final karşılaşmaları ile devam ediyor. Doğu Konferansı yarı finalinin 4. Maçları oynandı. Miami Heat’in sahasında New York Kincks’i ağırladığı maçta Miami ekibi karşılaşmanın başından itibaren üstün basketbol oynayan taraf oldu. New York Knicks oyuncuları Miami hücumlarına karşılık verip sayı bulmayı başarmış olsalar da Heat’in kritik anlarda bulduğu üçlükler farkın kapanıp Kncks’in öne geçmesini engelledi. Ayrıca maçın genelinde Knicks savunmasını kolayca aşıp pota altını domine eden Heat takımı, kurduğu oyunlar ve basketbolcularının fiziksel tercihleri ile derslerini iyi çalıştıklarını belli ediyorlardı. Müsabakanın başından itibaren ilk kez son periyot 20-19 Knicks üstünlüğü ile tamamlanmış olsa da bu seri New York Knicks için yeterli olmadı ve Miami Heat müsabakadan 109-101 galip ayrılan taraf oldu.

AW887128_07

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3

Miami Heat takımında normal sezonda gösterdiği performansın en az iki gömlek üstü performans sergileyen Jimmy Butler 27 sayı, 10 asist ve 6 ribaunt ile takımının en skorer ismi oldu. Bam Adebayo 23 sayı, 13 ribaunt ve iki asist ile onu takip etti. Knicks’te ise 32 sayı, 11 asist ile ciddi bir hücum katkısı sağlayan Jalen Brunson maçın en skorer ismi olsa da performansı, takımına galibiyeti getirmeye yeterli olmadı.

stephen-a-smith

Maçın ardından yapılan değerlendirmelerde NBA yorumcusu Stephen A. Smith, Jimmy Butler’ın play-off’taki göz dolduran performansından sonra Philadelphia 76ears takımının Jimmy Butler’ın takımdan gönderilmesi nedeniyle pişmanlık yaşayacağı yorumunu yaptı. Smith, “Eğer 76ears bu sezon da şampiyon olamazsa Butler’ın gitmesine izin verdikleri için kulüp tarihinin en büyük pişmanlıklarından birini yaşayacaklar.” dedi.

Butler, finalde eski dostları ile buluşabilir

Miami Heat, New York Knicks takımını elemesi halinde konferans finalinde, Philadelphia 76ears-Boston Celtics eşleşmesinin kazananı ile karşılaşacak. Jimmy Butler, Miami Heat ile Knicks engelini aşabilirse konferans finalinde eski dostları ile karşılaşabilir. Heat ve Knicks arasında belki de son karşılaşma olacak olan 5. maç, 11 Mayıs Perşembe günü TSİ 02.30’da oynanacak.             

Editör: Ulas Girgin