Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

  • Sayın muhtar adayım, Ömer Bey, öncelikle bizlere kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ben Ömer Günay, 1961 yılında Emir Sultan Mahallesi'nde doğdum. 1967 yılında Karamazak Mahallesi'ne taşındık, çocukluğum Karamazak Mahallesi'nde iki katlı ahşap evde geçti. 1993 Şubat'ında Sevindik Sokak, Uysal Apartmanı’nda almış olduğum daireye taşındım. Burada üç evladımı büyüttüm, Emir Buhari İlkokulu'nda ve ardından Çelebi Mehmet Ortaokulu’nda okudum. Tophane Meslek Lisesi’nden metal işleri bölümünden mezun oldum. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans diplomamı aldım. 1979-1981 yıllarında Maysan’da çalıştım. 1981 yılında askerlik görevimi yaptım. Askerlik dönüşü 1983'te Tofaş'ta çalışmaya başladım. 1986 yılında Ar Güvenlik bünyesinde güvenlik amiri olarak Burulaş projesinde görev aldım. 5 sene Bursaray’da güvenlik amiri görevini yürüttüm. Gene Burulaş bünyesinde Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 6 sene daha görev yaptım. Taşeronların belediye bünyesine alınması sonucunda emekli arkadaşlarla birlikte görevi genç arkadaşlara devrettik ve 2018 yılında görevden ayrıldım.

1990 yılında önce Bursa Kafkas Kültür Derneği daha sonra Bursa Birleşik Kafkasya Derneği'nde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Uzun yıllar yönetimde bulunduğum Bursa Birleşik Kafkasya Derneği'nde çok sayıda etkinlikte çalıştım. Hayatımızın her devresi bir imtihan ve sırat köprüsünü geçmekte olan bir sınavdı. Yaptığımız her işi ilahi rızaya uygun yapmaya çalıştık. Hizmet sektöründe Burulaş’ta yaptığım görev suresince sevdiğim Bursa'ya hizmet etmekten gurur duydum. Bursaray ve Terminal’de güzel hizmetlere imza attık yapılan işlerde katkımız olduğu için her zaman gurur duydum.

Aktif çalışma hayatının son dönemlerinde çalışmaya ara verdiğim bugünlerde komşularımın ve dostlarımın arzu ve talepleri ile muhtarlığa adaylığımı açıkladım. 1993 yılında Sevindik Sokak’taki, Uysal Apartmanı’ndan almış olduğum dairemde mutlu yıllarım geçti. İki kız, bir erkek evladı yetiştirdim, Meydancık’a olan bağlılığım yaşam sürdüğüm dost ve komşu edindiğim Meydancık’a hizmet verme aşkını bende yarattı, biraz da bu sebepten muhtarlığa adayım. Allah (c.c.) utandırmasın. Hayatımın hiçbir döneminde menfaatlerim ön plana çıkmamıştır, para ve geçim hırsına kapılmadım, mevki makam peşinde koşmadım. Aldığım her görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım.

HER SOKAĞIN, HER CADDENİN, HER APARTMANIN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLECEK

  • Sayın muhtar adayım, görev almanız durumunda siz ve ekibiniz 1 Nisan’dan itibaren mahallenizde neler yapacaksınız?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, hep birlikte herkesle ve her kesimle ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Bursa’mızı sevdik, Bursa aşkı ile yola çıktık. Bizimki bir gönül hareketidir. Gönüller hareketidir. Muhtarlık sosyal medya hesaplarından etkin bir çalışma grubu oluşturulacak. Mahallemizde bulunan her sokağın, her caddenin ve her apartmanın problem ve istekleri değerlendirilecektir. Aza heyetimiz görevli olduğumuz sürece sadece isim ve resimlerde kalmayacak ekip çalışması ile hizmet üretmeye devam edilecektir. Çalışmalarımızda Mahalle komisyonları kurularak talep ve düşünceleri ağırlık verilecektir. Kuracağımız ihtiyar heyeti ile daha önce görev almış göreve talip olmuş ağabeylerimizden arkadaşlarımızdan oluşacak kurul ile birlikte Mahalle sakinlerinin sosyal, ekonomik durumları değerlendirilecek ekonomik sıkıntı çeken ailelere yardım imkanları neticelendirilecektir.

1- Mahallemiz mutlaka güvenlik açısından güvenli hale getirilecektir, mahalle sakinlerinin yollarda, sokaklarda günün ve gecenin hangi saatinde olursa olsun huzur ve güvenle dolaşacağı evine, işine rahatça gidebileceği ortamı mutlaka sağlayacağız, sağlatacağız.

2- Mahallemiz sosyal donatı ve imkanlardan oldukça az yararlanmaktadır. Bu amaçla seçilecek Yıldırım Belediye Başkanı ile irtibata geçerek yatırımların yapılmasını talep edip takip edeceğiz.

3- Meydancık Spor Kulübü kurularak, gençlerin spora teşviki sağlanacak, geçmişte var olan Avcılar Kulübü tekrar canlandırılacaktır.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

4- Meydancık Mahallesi'nin en önemli ve acil çözülmesi gereken problemi imar konusudur. 3. derece sit alanı olan mahallemiz imar sorunları çözülmediğinden 5 binlerde olan nüfus 2.500’lere kadar inmiş bulunmaktadır. Bunun çözümü için önce belediye başkanımız, kaymakamımız, valimiz olmak üzere konunun acil çözüme ulaşması için görüşme ve taleplerimizi yapacağız. Gerekirse İmar Bakanlığı nezdinde durumun çözümü ile ilgili taleplerimizi mutlaka ileteceğiz yetkililer duyana kadar mücadele vereceğiz.

5- Yeni bir yapıya mahallemizde rastlamak çok zor. Eskiden yapılarla dolu mahallemizde deprem yönetmeliğine göre yapılan bina sayısı çok azdır. İmar sorunu bir an önce çözülerek mahallenin müteahhit firmalar için cazip hale getirilmesi elzemdir. Mevcut binaların yıkılarak depreme dayanıklı binalar yapılması kaçınılmazdır.

6- Bu konularda kamu görevlilerinin üzerine düşeni yapmaları başta belediye, vakıflar ve valilik ile ilgili yazışmaları dilekçelerle takipçisi olacağız.

7- Şerif Artış İlköğretim Okulu yıkılarak ihtiyaca uygun yapılması artık kaçınılmazdır, tuvaletleri dışarıda olan okulun bu haliyle uygun hizmet vermesi mümkün olamamaktadır.

8- İncirli Caddesi yaya yolları yürüyemez halde, üstüne üstlük trafolar ile daraltılmıştır. Araç yoğunluğu ve tramvay hattı tehlike arz etmektedir. Kaldırım taşları çıkmış, yaya yolu yaşlı hasta engelli vatandaşlarımız ve çocuklar için çile kaynağıdır.

9-Altyapı ve giderler İncirli Caddesi'nde dahi yetersiz kalmakta rögarların çoğunun tıkalı olduğu gözlemlenmektedir. Çözüm noktasında seçilecek Yıldırım Belediye Başkanı ile diyalog içinde olacağız.

10- Mahallemizde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait İncirli Kültür Merkezi atıl çalışmakta ne Bursa'ya ne de Meydancık’a fayda sağlamaktadır. Meydancıklılar olarak oradan daha fazla istifade edeceğimiz ortamlar sağlanacaktır.

11-  Meydancık’a yakışır sağlık ocağı, otopark ve çocuk bahçelerinin yapılması sağlanacaktır.

12- Karınca deresi üzerine kurulacak pazaryeri çalışması için gerekli görüşmeler yapılarak buranın Çarşamba Pazarı olması ile ilgili girişimlerde bulunulacaktır.

13- Sevindik Sokak’ta bulunan kamuya ait yerlere otopark ve çocuk bahçesi yapılması için girişimlerde bulunulacaktır.

OYUNUZU ÇALIŞACAK ADAYA VERİN

  • Ömer Bey, son olarak Meydancık Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?

Ben ve ekibim İnşallah göreve gelmemiz durumunda yukarıda bahsetmiş olduğum 13 maddenin ivedilikle yerine gelmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Bu bağlamda benim de mahalle sakinlerimizden ricam çalışabilecek, aktif takipçi olacağına inandığı adaylara oylarını vermelerinin mahallemiz yararına olacağını söylemek istiyorum. Ben ve ekibim bu bağlamda bütün mahalle sakinlerimizin oylarına talibiz, inşallah uzun yıllardır alamadığı hizmetleri en kısa zamanda mahallemize getireceğiz. Son olarak mahalle sakinlerimize buradan sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.