Özlem ATAÇ

Geçen hafta 2 adaylı bir seçimle Memleket Partisi İl Başkanlığı’na seçilen Av. Güner Aklan ve İl Yönetim Kurulu’ndan Engin Taşdemir, Talat Hacıoğlu, Mustafa Yiğit, Ümit Akkuş, gazetemize ziyarette bulundu. Gazetemiz Genel Müdürü T. Fikret Sönmez ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ekmekçi tarafından karşılanan Av. Güner Aklan, Memleket Partisi’nin Bursa’da geçen örgütlenme sürecini ve hedeflerini anlattı. Öncelikle bugün kuruluşunu tamamlayan ilçelerde yapılacak eğilim yoklaması hakkında açıklamalarda bulunan Aklan, “Parti tüzüğümüzün 28’inci maddesi bizim genel başkanımızı bütün üyelerle belirlemeyi öngörüyor. Bu hiçbir siyasi partide yok. Bugün saat 12.00 ile 16.00 arası kurulan 7 ilçemizdeki tüm üyelerimiz aday adayı olan Muharrem İnce’ye oy verecekler. Bütün parti üyelerinin katılımıyla eğilim yoklamasıyla en çok oy alan aday adayı kurultayda aday olacak. Bunu neden yapıyoruz? Çünkü siyasi partiler yasası buna el vermiyor. Ankara’da bütün üyelerin katılımıyla Genel başkanı belirlemeye el vermediği için biz bunu bir eğilim yoklamasıyla belirleyip, kongrede onun seçilmesini sağlayacağız. Bursa’daki bütün üyelerimizi ilçe başkanlıklarımızda yapılacak eğilim yoklamasına davet ediyoruz. Her ilçe kendi başkanlığında yapacak. Biz il yönetim kurulu olarak denetliyoruz, görevli gönderiyoruz. Sonuçları il başkanlığında birleştirerek genel merkezimize ileteceğiz” diye konuştu.

BEN ADAYIM DİYEBİLMENİN ÖNÜNÜ AÇTIK

“Bizim parti tüzüğümüz ‘en fazla 250 imza olacak, en az 50 imza olacak’ dedi” diye konuşmasına devam eden Aklan, “Türkiye’de bin 200 delegenin imza verebildiği bir yerde, 250 imza ile sınırladık ve diğer adaylara da imza verebilsin dendi ve eğilim yoklamasıyla adayların belirlenmesi, yani herkesin önünde çıkıp ben adayım diyebilmesinin önünü açmaya çalıştık. Bu aslında partinin kendine olan öz güvenini ortaya koydu” dedi. 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

GÖRÜNÜR BİR PARTİ OLACAĞIZ

Memleket Partisi olarak Bursa’daki hedeflerini anlatan Aklan şöyle konuştu: “Öncelikle Memleket Partisi olarak üye kaydına önem vereceğiz. Çünkü biz Türkiye’de 2 ayda 52 ilde örgütlenen bir partiyiz. Bu süreçte üye kayıtlarına çok önem vermedik. Şimdi artık üye yapımına öncelik vereceğiz. Daha görünür bir parti olmak gerekiyor bunun için. Daha aktif bir parti olacağız. Bursa’nın sorunlarını yerinde gündeme getireceğiz ve etkin muhalefet yaparak partinin de kuruluş ilkelerini ve ideolojisini anlatarak ilerleyeceğiz. Bizim kurulma nedenimiz neydi? Biz ne cumhur ne millet ittifakında yer almak istemiyoruz, bizim temel prensibimiz buydu. Ve hem iktidardan hem de muhalefetten memnun olmayanların partisi konumunda olmak istiyoruz. Kuruluş felsefemizde bunun üzerine kurulu. CHP’den genel başkanımızın kopma sebebi de kendi ilkelerinden ayrılması ve biraz daha açarsak 10 Aralık zihniyetinden uzaklaşması kuruluş ilkelerine dönmesi. Bu gerçekleşmeyince bunun için yeni bir parti doğmak durumda kaldı. Cumhur ve millet ittifakında yer almak istemeyenlerin 3’üncü yolu diyebiliriz.”

MEMLEKETE SAHİP ÇIKARKEN BURSA’MIZA DA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Gerekirse muhalefeti gerekirse, iktidarı eleştireceklerini belirten Aklan, “Etkin muhalefet yapacağız. İktidarı da eleştireceğiz, muhalefeti de eleştireceğiz ve daha görünür bir parti olarak da siyaseti yapacağız. Bursa’ya bakarsak Bursa’da da ciddi sorunlar var. Bunun için Bursa’ya sahip çıkmak lazım. Bursa şehrin dışına doğru geliştikçe biz aslında Bursa’dan uzaklaşıyoruz. Uydu kentlerde yaşamaya çalışıyoruz ama Bursa’yı unutuyoruz. Bursa orası oluyor ama Bursa burada aslında. Buraya sahip çıkmak lazım. Turizmine, yeşiline sahip çıkmak lazım. İşte bu yüzden önce memleketimize sahip çıkacağız sonra da Bursa’mıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.  

BİR LİDER PARTİSİYİZ

Memleket Partisi’nin bir lider partisi olduğunu dile getiren Aklan, “Muharrem İnce’nin liderliğinde kurulan bir parti ve zamanla bu kadro partisi haline dönüştükçe parti tüzüğü ortaya çıkacak ve kurumsallaşacak sistematik bir parti haline gelecek, ama şu anda da Muharrem İnce’nin kurduğu bir parti olarak ta özellikle gençlerin ilgisini daha çok ileriye taşıması lazım” diye konuştu. 

ADAYIMIZI CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ

Av. Aklan, partilerinin tam zamanlı bir seçimde neleri hedeflediği şöyle açıkladı:  Memleket Partisi tam zamanlı bir seçimde neyi hedefliyor? Seçim 2 ayaklı bir milletvekili seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Öncelikle cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkartarak kendi adayının seçilmesini arzu ediyoruz. Bunun üzerinden bir seçim çalışması yürütecek. Cumhur ve millet ittifakı da olsa tek başına da olsa ya da tek başına da olsa bu üçüncü ittifak olacaksa, onunda memleket partisi yapacak. Bir ittifak olacaksa 3’üncü ya da 4’üncü bizim çatımızda altında oluşacağını o düşünüyorum ben. Çünkü söylemlerimiz buna dair. Öncelikle kendi adayımızı cumhurbaşkanı yapmak. Milletvekili seçiminde de bir seçim stratejisi oluşturacağız. Burada da önceliğimiz mecliste yer almak.”