Ulaş Girgin

agazete.com Tüzel Kişi Temsilcisi ve Genel Müdürü Mehmet Çetinkaya Fas izlenimlerini bizlere aktarmaya devam ediyor. Fas’ın ekonomi kenti Kazablanka’da Üstad Şeyh Muhammed’in evine konuk olan Çetinkaya, Fas’ın geleneksel yemeklerinden olan ve özellikle Cuma günleri tüketilmeye özen gösterilen Kuskus’u agazate.com.tr takipçileri için tanıttı.

Hamas yetkilisi rehinelerle ilgili açıklama yaptı Hamas yetkilisi rehinelerle ilgili açıklama yaptı

WhatsApp Image 2023-05-27 at 16.24.29

Konuk olduğu, mimari özellikleri ve dekorasyonu ile ülke kültürünün zenginliklerini öne çıkartan Üstad Muhammed Laouni’nin evinde, kameralarımıza Kuskus yemeğinin hazırlanışını ve ülke gelenekleri açısından önemini anlatan Mehmet Çetinkaya, yemeği hazırlayan Büşra Şef ile birlikte yemeğin sofraya geliş aşamalarını aktardı.

WhatsApp Image 2023-05-26 at 17.53.56

Ülke kültüründe özel bir yere sahip olan bu yemek bölge halkı tarafından özellikle cuma günleri tüketiliyor. Geleneksel aile toplantılarının vazgeçilmezi olan Kuskus, birlik ve beraberliğin sembol yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kına, düğün, nişan gibi mutlu günlerde ve cenaze merasimi gibi üzüntülü günlerde de Kuskus sofralardan eksik olmuyor.  

Editör: Ulas Girgin