Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

    ****Başkanım öncelikle bizleri, ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan ofisinizde konuk edip misafir etmenizden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çalışmalar ne yönde ilerliyor Millet İttifakı'nın oluşmasında sayın Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun gerçekten büyük emekleri var, bu konu ile ilgili neler söylersiniz nasıl bir değerlendirme yaparsanız bizlere?

GENEL BAŞKANIMIZIN EMEĞİ ÇOK FAZLA

    —Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, altılı masa bir ittifak değil. Sayın genel başkanımız da  bunu hep ifade ediyor.İlaveten  geçen hafta çeşitli ittifaklar altında alt ittifakların da olabileceğini işaret etti. Ülkenin yaşadığı ekonomik nedenlerden olumsuz durumlardan dolayı hükümetin yeni bir seçimi kazanabilmesi o kadar kolay değil.Yaptıkları ile seçimi alabilme olanağı olmayanlar seçim kanunlarıyla oyunlarla yine iktidarda kalabilmenin mücadelesi içerisindeler.Fakat gelinen noktada artık halkı etkileyebilmek çok mümkün değil. Bizler de çok eski zamanlardan beri siyasetin içerisindeyiz artık taban o taban değil. Herkes sıkıntı içerisinde artık ev geçindirmek sorun. Hele ki gençlerin durumu çok daha vahim. Bir kafede çay 15 lira, cebinde bir çay parası bile yok gençlerin.  Dolayısıyla böyle bir ortamda işte bir kısım beka meselesi gibi durumlarda artık tutmuyor.Evet bir beka  sorunu varsa eğer 20 seneden beri iktidardasınız nedeni de siz olmalısınız. Önümüzdeki süreç kritik bir süreç seçim kanunu malumunuz 50+1 zorlaması var.Ondan dolayı ittifaklar zaten mecburen oluşuyor.Fakat 6'lı masadaki oluşum bir seçim ittifakı değil, başkanlık sisteminin değişmesi daha demokratik güçlendirilmiş parlamenter sisteme yasama yürütme ve yargının bağımsız olarak sağlandığı bir modele geçilmesi konusundaki ortak duruştur. 

50+1 İTTİFAKLARI MECBUR KILIYOR

Ama zaten az öncede söylediğim gibi 50+1 zorlaması ittifakları mecbur ediyor. Güçlendirilmiş parlamenter sisteminin hayata geçebilmesi için iktidar olmamız gerekiyor. İçinde ufak tefek oynamalar olsa da bu ittifak yürür. Gidişat budur. Bu ittifaktan kopup Cumhur ittifakına geçme ihtimalini hiç görmüyorum. Geriye kalıyor 2 ittifakın da dışındaki partilerin tavırları. Bu partilerin ittifaklar içerisinde yer alabilmeleri mümkündür. Geçtiğimiz günlerde Sayın Mustafa Sarıgül bir açıklama yaptı. Huda Par yine doğuda güçlü bir parti. Muharrem İnce’nin Memleket Partisi, Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi’de var yine aynı şekilde. İttifaklar dışında kalan partilerden belirleyici olan bence HDP’dir. Ciddi bir oyu var onun tavrı davranışı nasıl olur o önemli.

ADAY SORUNUMUZ YOK

Bakın AK Parti+ MHP yetmiyor bu kesin. Dolayısıyla BBP’yi de eklersek bu üçlü ittifakın 50-51 bulabilmesi mümkün değil. Beni en çok üzen şey şu;hepsi hakaret derecesine varıncaya kadar sözler sarf edip işte niye millet ittifakı adayını açıklamıyor denmesi.Seçim tarihi belli olmadan aday açıklama mecburiyetimiz yok ki. Amaçları fitne sokmak, olay budur. Bu ittifakın bir aday sorunu olmaz. Bir kere aday çokluğu var, çok şükür.Biri çıkar millet memleket menfaati için aday olur biz de ona destek veririz.

6 LİDERİN BİR ARAYA GELMESİ BİLE ÇOK ÖNEMLİ

   Altı Lideri bir araya toplamak bile çok önemli, bizim gelecek ile ilgili umudumuzu arttıran bir durum bu. Masanın oluşturulmasında sayın genel başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun büyük katkısı var. Kutuplaştırma bertaraf edilmeden sorunların sağlıklı tartışılamayacağını görmemiz lazım. Ben seni düşman görürsem, siz beni düşman görürseniz neyi tartışabiliriz ki; bu 6'lı masanın bir araya gelmesi bile, umudumuzu arttıran faktörlerden. 

SIKINTILAR HAT SAFHADA

Yerel hizmetler zaten hiç yok. Bursa gibi bir şehirde bir şey yapılmıyor. Son 3 yılda ne yapıldı? Bana bir şey söyleyebilir misiniz?  Yerel seçimlerle ilgili bazı zaman sorularda geliyor. 2023 genel seçimlerinin sonucuna bağlı her şey. Ama tabii AK Parti'nin yerelde de bir sonuç alabilmesi çok mümkün değil diye gözüküyor. 20 sene önemli bir zamandır bu alanda çok başarılıdırlar,gerçekten. 20 yıl iktidarda kalabilmek çok önemli,büyük başarı, ama artık yapı taşınamaz hale geldi, kontrolden çıktı.Bugün bütün devlet kurumlarında israf hat safhada. Vatandaşın mağduriyetleri aşırı derecede yüksek.En çok övündükleri konular hastaneler mesela ama hastaneler hizmet veremez hale geldi. Bilmiyorum son zamanlarda hastanelerden  randevu almaya denediniz mi. Kimse  randevu alamaz durumda, defalarca aramalara  rağmen. Randevu alma da sorun var,yine  testlerle ilgili büyük sorunlar var. İnsanlar özellikle  özele itiliyor gibi geliyor. Ama özeller de aşırı pahalı.Otoyollar vesaire köprü  dediler ama bir de bunların  ödemesi olmasa, hepsinden geçmek gerçekten ateş pahası.Bizim ödediklerimiz haricinde bir de tabii buralardan  yeterli sayıda araç geçmezse devletinde ödediği rakamlar var.

KAÇAK YAPILAŞMAYA DİKKAT

    Önümüzde genel seçimleri olduğu için tabii yerel  biraz gölgede kaldı. Pandemic süreci yaşandı bu anlamda belediye çalışmaları hep aynı duruyor.Yakın bir zamanda eskisi gibi yollarda çukurlar göçükler görebiliriz.Altyapılar şişti, çünkü kentsel dönüşüm adı altında kaçak yapılaşma konusunda ciddi artışlar oldu.Bugün artık altyapımız kaldırmıyor hem ulaşımda, hem atık suda, hem yeşil alanda ciddi sorunlar var.Kentsel dönüşümle ilgili yanlışlar devam ediyor, bu ara üzülerek ifade etmek istiyorum bunu yazabilirsiniz kaçak yapı da korkunç bir artış var. Hem Nilüfer İlçesinde hem diğer ilkelerde, örneğin Ürünlü, Alaaddinbey mahallelerinde çok fazla gezin görün bakın. Böyle devam ederse gerçekten çok vahim. Bursa bu şekilde giderse yaşanamaz hale gelir.Buna Büyükşehir'de seyirci Nilüfer'de yapmaya devam ediyor.Sizler de gidip görebilirsiniz bu bölgeleri Ürünlü, Alaaddinbey'i diğer taraflarda da var yine bu maalesef.

BU SENE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI YAPACAĞIZ

    Bu sene inşallah bayramlaşma programı yapacağız Allah'ın izniyle kamuoyuna açık bir mekanda. Tabii Ramazan Müslümanların bayram ayıdır, bereketli verimli bir aydır. Ama maalesef her ramazan olduğu gibi İslam dünyasından gelen acı haberleri duyuyoruz. 

FİLİSTİN MÜSLÜMANLARIN NAMUSUDUR

    Filistin Müslümanların namusudur. Kudüs bizi son derece üzüyor. Bunlarla dost bulunmaz bunlarla savaşalım da demiyoruz.Bu kişiyi getirip devlet töreni ile karşılamak neticesinde işte bu olaylar yine oluyor her Ramazan bu olaylar Filistin'de maalesef oluyor.Bunun da artık bir sona erdirilmesi lazım. Ukrayna Savaşı’nda da ayrıca mağdur bir sürü insan ortaya çıktı. İnsanlar  vatanlarını yurtlarını terk ediyorlar yaşam savaşı veriyorlar.Bizler sadece Müslümanların değil bütün mazlumların mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda onlar için çok üzülüyoruz.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN ŞİMDİDEN 

RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLUYORUM

Rahmetli Erbakan hocamızın demesi Rusya'da büyük bir zalim Amerika'da büyük bir zalim diğer ülkeler bu iki zalimin arasında ezilip duruyor. İşte örneği Ukrayna. Bir taraftan kışkırtıyor arkandayım diyor sonrasında ülke işgale uğrayınca biz sana yardımcı olamayız yazık, çok üzülüyorum gerçekten de. Herkesin ayrıca az önce de söylemiş olduğum gibi başta Bursa'da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan 84,5 milyon insanımıza Bursa'dan sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.