Sosyal medyada zengin yaşamını gözler önüne sererek Türkiye'nin gündemine yerleşen Dilan Polat ve eşi hakkında MASAK inceleme başlattı. Polat'la bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu.

Dilan Polat, Ailesi ve Yaşantısı Hakkında Gözyaşlarıyla Konuştu - Tokat  Haber - Sondakika Tokat Haber, Yerel Haber, Tokat Gazetesi

MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın estetiksiz hali şoke etti! Görenlerin  ağzı açık kaldı

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu vurgulanırken, elde edilen hasılat nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildi.

Dilan Polat'ı şoke eden olay! Silahlı saldırı! - Olay Gazetesi Bursa  Gazetesi Bursa

Tespitlere göre, söz konusu şirketlerde toplanan tutarların büyük bir kısmı, Polat ailesiyle akrabalık ve istihdam ilişkisi bulunan kişilerce nakit çekildi. Nakit çekilen tutarların neredeyse tamamı yine aynı kişilerce hemen hemen aynı gün içerisinde ya Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın şahsi banka hesabına ya da Engin Polat'ın tek ortağı ve yöneticisi olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi şirketinin banka hesaplarına nakit yatırıldı.

Dilan Polat'ın merkezine silahlı saldırı! - Yeni Journal, Yeni nesil  habercilik, Haber, Haberler, Son Dakika Haberler, Güncel Haber

Bu şekilde nakit yatırma ve çekmeye konu tutar yaklaşık 250 milyon lira. Engin Polat ve Milda Gayrimenkul Otomotiv şirketinin çok sayıda lüks taşıt ve gayrimenkul alımı yaptığı, Polat ve şirketinin hesaplarında nakit yatırma ile biriken tutarların taşınmaz araç alımına yönlendirildiği belirtildi.

Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi

Dilan Polat ve Eşi Abartılı Evlilik Yıl Dönümü Kutlamalarıyla Sosyal  Medyada Dalga Konusu Oldu!

23 Derece haber sitesinde yer alan bilgilere göre; Rapora göre, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı olmayan, bankacılık hareketi olmayan, hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan kurumlar olduğu, sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran mal alışlarının toplamının da 200 milyondan fazla olduğu vurgulandı.

KAYNAK:HABER MERKEZİ-ALINTI

Editör: Gökçe Çalışcı