Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Gürsu İsabey Mahalle Muhtarı Bahri Kozuk gazetemize açıklamada bulundu. Bir dönemdir muhtarlık görevini yürüttüğünü belirten Kozuk, “Kısmet olur halkımız teveccüh gösterirse yine adayım. Yıldırım İsabey Mahallesi doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Yıllarca tarımla uğraştım halen de meyvecilik ile uğraşıyorum. 1989 yılında ticarete atıldık. 2000 yılına kadar gıda toptan ve perakende işleri ile meşgul oldum. Aynı yıl emekli olduktan sonra da yine baba mesleğimiz olan tarım ve meyvecilikle uğraşmaya, köyümüzde olan arazilerimizi iyileştirmeye devam ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

MEYVECİLİK İSABEY’İN CAN DAMARI

Kozuk şöyle devam etti: “Şimdi mahalle olan köyümüzde verimli tarım arazilerimiz olduğu için birçoğumuz bu işe devam ediyoruz. 3500 dönüm arazimizde Ayva, Armut, Şeftali ağırlıklı meyvecilik yapılmaktadır. Yılda 10-12 ton civarı ürün yetiştiriyoruz. Ben de muhtarlık görevimle birlikte bölgemizin en büyük geçim kaynağı olan meyvecilik sektörü için İsabey Kalkınma Kooperatifi, Yıldırım Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı gibi kurumlarımızın daha aktif ve vatandaşlarımıza daha faydalı olabilmeleri için gayret sarf ettim. Yetkililerimizle yaptığımız ısrarcı görüşmelerimiz ile onlarında desteğini alarak bu alanda çok yol kat ettik. Bu sayede 6 motorlu korucumuz halen meyve bahçelerimiz ve tarlalarımızın aynı zamanda güvenliğini sağlamaktadır. Bölge tarım arazileri içinde olunca bir diğer sorunumuzda başıboş at, eşek vb. başıboş hayvanların zararları da söz konusuydu. Yıldırım Belediyemiz ile yaptığımız protokol ile Çiftçi Malları Koruma Başkanlığımız bünyesinde bu hayvanları bir ay bekletip, yetkililerce sahiplerine ulaşılmakta, eğer sahipleri bulunamazsa satışı yapılarak başkanlığımıza devredilmektedir.  İsabey Mezarlığımız artık ihtiyacı karşılayamıyor ve bakımsız durumdaydı. Yaptığımız çalışmalar ile arazisi genişletilerek, çevre düzenlemeleri, ağaçlandırmaları yapılarak, sınır duvarları yenilenerek bizlere yaraşır bir duruma getirdik.”

MAHALLE KONAĞI BİTMEK ÜZERE

Kozuk, “Bir diğer eksiğimiz mahalle konağımızdı. Yaptığımız ısrarcı görüşmeler ile içinde muhtarlık, sağlık ocağı, PTT, spor kulübü, meslek kursları, deprem odası gibi her yaştan tüm halkımızın istifade edeceği mahalle konağımızın inşaatı devam etmekte ve en kısa sürede tamamlanacaktır. Harput, Taç, Aysun, 17. Yavuz, 5. Karadeniz, Kirazlık, Aygün, Alim, Aysun ve Ordu sokaklarının kanalizasyon ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Mahallemize 2 adet çocuk oyun parkı, dinlenme ve spor aletleriyle jimnastik aletleriyle  donanımlı parklar yaptık. Asfalt olmayan sokaklarımıza yeni asfaltlar yaptık, deforme olmuş olan yollarımızı asfalt yaparak daha yaşanabilir bir İsabey haline getirdik. 5. Karadeniz Caddesi’ni hizmete açtık, anaokulumuzu hizmete sunduk. Çocuklarımızı belediyemiz desteğiyle tiyatro ile tanıştırdık. Gençlerimize İngilizce kursu açtık. Konya, Çanakkale, İstanbul, Edirne, İznik gibi şehirlerimize kültür turları düzenledik. Bu turlarda mahalle halkımızın tanışması ve kaynaşmasında öncü olduk. Her yıl asgari 50 çocuğumuzu sünnet ettirerek şölen havasında yardıma muhtaç ailelerimizi sevgi saygımızla bir araya getirdik” dedi.

HALI SAHAMIZ İÇİN SÖZ ALDIK

“İsabey Spor Kulübümüz geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çalışıyor. Ben bu dönemde çok ısrarcı bir şekilde tüm yetkililere her fırsatta bir halı saha ve spor kompleksi eksikliğimizi ilettim” diyen Kozuk, “Gerekli dilekçeler ve yazışmaları yaptım. Sağ olsunlar hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, hem de Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali Bey söz verdiler. Bu dönemde mutlaka buda yapılarak İsabey Spor Kulübü yararına devredilecek. Burada spor yapan, oynayan çocuklar da bu bölgenin çocukları olacak. Sporun içinde olan her çocuk kesinlikle kötü alışkanlıklardan uzak oluyor. Bundan dolayıdır ki biz her çocuğumuzun sporun içinde olmasını istiyoruz ama bunlar içinde tesis ve düzenli bir gelir gerekiyor. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız elinden gelen her türlü desteği veriyor ama sadece bizim desteğimiz ile olmuyor. Belediyelerimizden ve ekonomik kurumlardan destek istiyoruz. Değerli Mahalle halkıma geçmiş dönemde layık gördüğünüz İsabey Mahallesi Muhtarlığında 5. Yılımızı onurla, alnımız ak bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Tecrübelerimiz ve birikimlerimiz yanı sıra sizlerinde desteğiyle gelecek nesillere kalacak hizmetlerin gelmesini sağlamak üzere önümüzdeki seçimlerde de güzel ve daha yaşanabilir bir İsabey için desteklerinizi istiyorum” dedi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu