Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

****Levent Bey, öncelikle bizleri ekibimizi grubunuzda konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Levent Kuyumcu kimdir?  Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

ÇOCUKLUĞUMDAN İTİBAREN

ÇALIŞMAYA BAŞLADIM!

  --- Bize böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Levent Kuyumcu,1967 Mustafakemalpaşa doğumluyum küçük esnafların yanında çıraklık  yaparak iş hayatına başladım çocukluk  yaşlarımda. Askerden geldiğim gibi ticarete atıldım. İlk İşyerimi 1990 yılında Mustafakemalpaşa'da Paşabahçe bayisi olarak açtım. Sonrasında 2001 yılında Mustafakemalpaşa'da İnternet Kafe olarak da hizmet verdik bir süre zincir olarak. Sonrasında Mimar oğlumun Bursa'da yatılı olarak okulu kazanması ile 2007 yılında Bursa serüvenimiz başladı. Bu arada 3 çocuğum var. Büyük oğlum Arda Kuyumcu. moda tasarım gelinlik abiye işleri yapıyor, moda tasarım mezunu. Burak Kuyumcu Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık fakültesinde son senesini okumaya devam ediyor.

BİRÇOK SEKTÖRDE FAALİYETE BAŞLADIK!

     2007 yılında Bursa'ya geldiğimde küçük işler yaptım İlk başlarda, sonrasında 2011 yılında Bursa’mızın duayen emlakçısı olan Mehmet Fidan’ı tanıdım. Mehmet abiyi tanıdıktan sonra hayatımız değişti. Ayrıca yine Bursa'ya ilk geliş aşamasında Fistaş’ın sahiplerinden de büyük destek gördük. Emlak sektöründe ve diğer çalışmalarımız da gerçekten kendisinden çok yardım gördüm. Buradan kendisine de selam göndermek isterim.2017 yılında şirketlerimiz kurulmaya başladı, Ar&Bu Hafriyat,sonra Ar&Bu Gayrimenkul devreye girdi. Sonrasında Otomotiv devreye girdi.2018 yılında oto kiralama 2019'da inşaat sektöründe çalışmalar yapmaya başladık.2020 yılında Bayan Kuaförü hizmetlerini de ekledik çalışmalarımıza, sonrasında moda tasarımda yine aynı şekilde aynı yıl içerisinde eklendi. Ve en son olarak. Deha Cafe ve Bistro’nun açılışını yaptık. Bu işletmede kahvaltı kahve sıcak yemek tatlı ve dondurma alanında hizmetlerinin yanı sıra Nişan organizasyonları doğum günü organizasyonları ve şirket toplantılarına da ev sahipliği de yapabilmekteyiz. Şimdi Deha Cafe Bistro’ya Kayapa’da bir şube ekleme durumumuz var.

 

    ****5-6 sektörde çalışmalar ortaya koyuyorsunuz Levent Bey. Peki Ar&Bu Şirketler Grubu'nun amiral gemisi hangi sektör.

AMİRAL GEMİMİZ İNŞAAT-EMLAK SEKTÖRÜ

    ----Amiral gemimiz Emlak-inşaat sektörü bu değişmez her şeyi kazanan neredeyse  Emlak sektörü.

 *** Levent Bey başarılı bir süreç neticesinde bugünlere Ar&Bu şirketler grubu olarak gelmişsiniz. Peki bundan sonraki gelecek hedeflerinizle ilgili bizlere neler söylersiniz bizlerle neler paylaşırsınız?

 ---  İnşaat Emlak sektöründe değişik alanlarda yatırımlar yapma hedeflerimiz var.

****Ar&Bu Şirketler Grubu olan isminiz nereden geliyor.

----Oğullarım Arda ve Burak’ın isimlerinin ilk hecelerinden meydana geliyor.

BİRÇOK YATIRIM HEDEFİMİZ MEVCUT

 

   ***İlerleyen süreçte Bursa dışında da yatırımlarınız olacak mı?

  ---Elbette olacak. Bodrum'da ve bazı projelerimiz var orada bazı çalışmalarımız olacak.

***Peki nasıl oldu bu seviyeye gelmeniz sıfırdan tırnaklarınızla ulaşabilmeniz, yoksa aileden vesaire bir destek miras var mıydı acaba Levent Bey bu gerçekten çok merak ediliyor?

---Aileden gelen bir miktar arazi vardı, fakat onları değerlendiremedik sonrasında kendi çalışmalarımızla kendi tırnaklarımla bu seviyelere geldim diyebilirim.

*** Değerli başarılı bir iş insanı olarak gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz onlara neler söylersiniz Levent Bey?

GENÇLERE TAVSİYELERİM

 

---Azına çoğuna bakmayarak işe başlasınlar. Biz şu an işçi çalışan bulamıyoruz asgari ücret dediğimizde insanlar gençler uzak duruyorlar. Gençler maalesef yüksek rakamlarla maaş talebinde bulunuyorlar ama bize ekstra ne katacaksınız diye sorduğumuzda hiçbir cevap bulamıyorlar. Bu bağlamda işte gençler de böyle bir sıkıntı var beklentileri çok yüksek işe başlangıç beklentileri bile çok yüksek beğenmiyorlar. Mevcut şartlarda aslında bir an evvel işe başlamış olsalar ilerleyen süreçte tecrübe ile birlikte aslında yavaş yavaş basamakları çıkarak maaş anlamında da gelirleri yükselecektir. Benim gençlere tavsiye ederim bunlar olacak.

*** Levent Bey, son zamanlarda döviz kurunun ataklarını görüyoruz bayağı bir yükseldi. Bu anlamda yatırım yapmak  isteyen insanlara halkımıza ne tür  tavsiyelerde bulunmak isterseniz, bu konuyla ilgili?

 

GAYRİMENKULÜN ÖLÜSÜ YILDA YÜZDE 100 KAZANDIRIR

   ---- Ben her zaman ticaretten yanayım hiçbir şekilde paramı bankada herhangi bir yerde tutmuyorum. Ben hala diyorum ki ne kadar param varsa gidip bir şey almak isterim alışveriş yapmak isterim, yatırım yapmak isterim. Bence Türkiye'de en büyük kazanım sağlayan araç gayrimenkuldür, topraktır. Dolardan senede kazanırsın yüzde 40 gayrimenkulde kazanırsın ölüsü yüzde 100. Af edersiniz benim pantolonum para yapsa satar gayrimenkule yatırırım şu an. En büyük sanayiciler, yatırımcılar her zaman paralarını gayrimenkulde tutarlar. Ama halkımız maalesef çok büyük kesim, dolar ne durumda Altın ne durumda diye onlara yatırım yapıyorlar ben buradan daha büyük yarar elde etmek istiyorlarsa insanların arazilere gayrimenkule vesaire yatırım yapmalarını onlara tavsiye ederim mutlaka daha fazla kazanç elde edeceklerdir.

 ****Peki Ar&Bu Şirketler Grubunun sizden sonraki veliahtı kim olur yönetim anlamında Levent Bey.

 --- İkisinin de kendi mesleği var. Ama yine tabii Mimar oğlum devam edebilir devam ettirebilir çalışmalarımıza mesleki anlamda daha yakın. Ama onların geliştirmesi büyütmesi gelecek nesillere şirketlerimizin daha da geliştirilerek götürecek olacaklarına olan inancım benim tamdır.

 Cafe, Bayan Kuaförü ve oto kiralama sıcak paranın döndüğü işler sıcak parayı oradan telafi ediyoruz. Böylelikle Ar&Bu şirketler grubu olarak çalışmalar ortaya koyuyoruz.

Bu da tabii bizim sektör çalışmalarımızda elimizi güçlendirmiş oluyor.

EĞLENCE MERKEZİ ANLAMINDA PROJEMİZ VAR

Eğlence merkezi anlamında da bazı projelerimiz bulunuyor. 6 aylık çocuğun da 16 yaşında çocuğun da eğlenebileceği bir projemiz var, işte zeplinlerin olabileceği oyun sahalarının olabileceği gezilip görülebilecek yerlerin olabileceği bir eğlence merkezi planımız var. İnşallah ilerleyen süreçte bu projemizi de hayata geçirmekle ilgili çalışmalarımız hedeflerimiz var. Bu anlamda belediyelerimiz ile görüşüyoruz boş alanlarla ilgili kiralayarak burada böyle bir oluşum gerçekleştirmek istiyoruz.

MUSTAFAKEMALPAŞASPOR’UMUZ İLE 

İLGİLİ ÇOK GÜZEL PLANLARIM VAR

***** Levent Bey sizin Mustafakemalpaşa Belediyespor'a sırt sponsoru olduğunuzu biliyorum peki bu konuyla ilgili bize neler söylemek istersiniz.

--- Mustafakemalpaşaspor ile yakından ilgileniyoruz. Ercan Leblebici Başkan arkadaşımızdır takımımızı dışarıdan destekliyoruz ve hafta sonları Mustafakemalpaşa sporun maçlarına gidiyoruz. Şu an Bal liginde mücadelesine devam ediyor. Ligde orta sıralarda. Kulübü  satın alıp şirketleştirmek istiyorum, dünyada bunun çok örneği var. Olacak mı olmayacak mı bilemiyorum. İlk Göz ağrım Mustafakemalpaşa sporla ilgili böyle bir projemiz var ama eğer Mustafakemalpaşa sporla ilgili bir gelişme olmazsa kendim mahallem  Selimiye. O mahallenin takımını alıp yukarıya doğru çıkartmak ile ilgili bir planlarımız var. Futbolla ilgili gerçekten güzel planlarımız var. Mustafakemalpaşa benim memleketim, orada doğdum orada büyüdüm 42 yaşına kadar oradaydım o anlamda olursa Mustafakemalpaşa sporu alıp yatırımlarla üst liglere çıkartma hedefimiz var ama olmazsa da dediğim gibi mahallemin takımını alıp yine orada hedeflerimizi büyütmek anlamında projelerimiz olacak.

ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

   Mustafakemalpaşa sporun eski günlere dönmesini istiyoruz. Eskiden Fenerbahçe geliyordu, 3. ligde deplasmana giderken 15-20 otobüste gidiyorduk. O zamanlar 14 Eylül gençlik, Selimiye vesaire birçok takım vardı. Kemalpaşa sporun maçları olduğu zaman o gün bizim için ayrı bir gündü. Ama şu an geniş kesim ilgisiz. Hala Kirmasti diye bir gençlik taraftarı var nereye giderse oraya gidiyorlar, sağ olsunlar. Mutlaka bu eski havanın geri döndürülmesi lazım Karacabey Birlikspor de işte aynı bizim yollarımızdan geçti, Baldan vesaire 3. Lig sonra 2.Lige çıktılar. Mustafakemalpaşa’nın Karacabey'den geri kalmaması lazım mutlaka bizim de üst liglere çıkmamız lazım, profesyonel liglere çıkmamız gerek.

MUSTAFAKEMALPAŞASPOR OLMAZSA

SELİMİYE İLE

BÜYÜK HEDEFLERE KOŞACAĞIZ

Bu anlamda işte az önce de bahsetmiş olduğum gibi Mustafakemalpaşa sporla ilgili planlarım var hayata geçer mi geçmez mi bilmiyorum ama geçerse gerçekten güzel olacak diye tahmin ediyorum ama tabii Mustafakemalpaşa ile ilgili projelerimiz olmazsa da mahallemin takımı olan Selimiye spor ile İlgili girişimlerde bulunacağız. Bursa'dan da yine birçok işadamı arkadaşımız var benden haber bekleyen eğer sen varsan abi biz de varız diyorlar İnşallah elbirliğiyle takımımızı artık hangisi olacak bilemiyorum ama üstlere çıkartmak ile ilgili çabamız çalışmalarımız olacak.

****  Önce Mustafakemalpaşa sonrasında çocuğunuzun Okulu vesilesiyle gelmiş olduğunuz Bursa'da 2007 ile birlikte birçok sektöre  yatırımlar gerçekleştirerek Ar& Bu şirketler grubu olarak faaliyetler gösteriyorsunuz, birçok insana bu anlamda iş vermişsiniz ekmek vermişsiniz, merak edilenlerin haricinde  bizim sormak istediklerimiz bu kadar son olarak siz  neler ekmek istersiniz?

MUSTAFAKEMALPAŞA’YI ÇOK SEVİYORUM

  ----Doğduğum büyüdüğüm 42 yaşına kadar yaşadığım, Mustafakemalpaşa’mız için ne yapsak az. Bursa'da yapmış olduğumuz yatırımlar çalışmalarımızın yanı sıra az önce de belirtmiş olduğum gibi Mustafakemalpaşa sporumuz elbette öncelikli olmak üzere olmazsa da artık mahallemin takımı Selimiye yatırım yapmak istiyorum. Mustafakemalpaşa'da futbolun bambaşka bir güzelliği var. Eskiden az önce de belirttiğim gibi ilgi elbette üst liglerde olduğu için çok daha fazlaydı. Ama bu potansiyel her zaman var Mustafakemalpaşa'da. Bu bağlamda futbolun güzellikleri bakımından Mustafakemalpaşaspor her şeyi hak ediyor. Bursa'da bilhassa inşaat sektöründe faaliyet gösteren birçok işadamı arkadaşım da benim bu konuda yanındalar. Sen varsan biz de varız diyorlar. Birkaç kere söyledim tekrar söyleyeyim önceliğimiz Mustafakemalpaşaspor’u satın alarak yatırımlar gerçekleştirmek ama olmazsa mahallemin takımı Selimiye ile bu planımızı hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda hem Bursaspor'un hem de Türk futbolunun önde gelen profesyonel eski futbolcularımızla bu projenin altyapısını oluşturmakla ilgili girişimlerde bulunduk bulunuyoruz. Her şey inşallah çok güzel olacak futbol anlamında Mustafakemalpaşa'da.

Son olarak bana bizlere Ar&Bu Şirketler grubuna böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için size teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca hem Mustafakemalpaşa da yaşayan hem de Bursa'da yaşayan değerli hemşehrilerime ve elbette yurt genelindeki 84 milyon Türk insanına Bursa'dan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bizleri Görükle'deki Ar&Bu şirketler grubunda konuk eden ağırlayan Mustafakemalpaşa’mızın ve Bursa’mızın değerli iş insanı Levent Kuyumcu bey efendiye bizlerde  teşekkür etmek istiyoruz. Birçok konuda başlatmış oldukları faaliyetlerin yanı sıra yatırım anlamındaki hedefleri gerçekten çok güzel. Öncelikle futbola yatırım planlamış olması ve kendi doğmuş olduğu şehrin takımını üst liglere çıkarmakla ilgili ortaya koymuş olduğu projeler gerçekten inanılmaz. Bizlerde iyi birer futbolsever olarak Mustafakemalpaşa’mızı eski şaşalı günlerindeki gibi görmek isteriz. Kırmızı-lacivert bayrakların Mustafakemalpaşa’da herkesin elinde olmasını isteriz. Bu anlamda inşallah Levent Bey öncelikle Mustafakemalpaşa projesinde başarılı olur. Bizler de her zaman bu bağlamda kendisinin yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz.