Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

UFUK IRGAŞ

Gelecek vaat eden iki genç güreşçi Yusuf Can Zeybek ile Hüseyin Gümüşalan'ın nefes kesen karşılaşmasında gülen taraf Antalyalı Yusuf Can Zeybek oldu. Zeybek’in kemerini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar taktı. 3 gün süren 62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde 2 bin 561 pehlivan kol bağladı. Bu yıl seyircilerin ücretsiz olarak takip ettiği Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinin baş boyunda ise 85 Pehlivan kemer, madalya ve ödül için birbirleriyle kıyasıya mücadele verdiler.
AKAR’DAN BAŞARI DİLEKLERİ
Sabah saatlerinden itibaren büyük bir ilgiyle izlenen 62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri tamamlandı. Güreşler devam ederken er meydanına gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar final maçı öncesinde Yusuf Can Zeybek ile Hüseyin Gümüşalan’a başarılar diledi. Bakan Akar yaptığı kısa konuşmada pehlivanların er meydanında, Mehmetçiğin ise dağda mücadele ettiğini söylemesi büyük alkış aldı. Akar’ın konuşmasının ardından tribünlerden “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atıldı.
TÜRK’ÜN GÜCÜ GÖSTERİLİYOR
Ata sporu, tarihi yağlı güreşlere katkıda bulunanlara saygılarını sunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Burada yenmek de var, yenilmek de var. Burada önemli olan Türk'ün gücünü göstermek. Bu meydanda pehlivanlar gücünü gösteriyor, Mehmetçik de operasyonlarda gücünü gösteriyor" dedi.  Kırkpınar’ın rövanşı olarak adlandırılan Kurtdere Güreşleri'nde bu yıl favori pehlivanlar final yapamadı. Yılların başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ikinci turda elenirken, Kurtdere Güreşleri'nde daha önce altın kemerin ebedi sahibi olan Orhan Okulu çeyrek finalde, iki kez başpehlivan olan İsmail Balaban ise yarı finalde elendi. Balıkesir’i finalde temsil eden Ertuğrul Dağdeviren ise yarı finalde sakatlanarak güreşi bırakmak zorunda kaldı. Rakibine elini öptürerek karşılaşmayı bırakan Ertuğrul Dağdeviren’le yarı finalde güreşen Yusuf Can Zeybek altın kemerin sahibi oldu.
GENİŞ KATILIM
62’nci Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Organizasyon boyunca Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ev sahipliği takdir topladı.
GÜRBÜZ'ÜN KEMER HAYALİ SUYA DÜŞTÜ
Kırkpınar’ın rövanşı olarak nitelendirilen 62. Kurtdere güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil favori gösterilen Ali Gürbüzü hakem kararıyla yenerek rövanşı vermedi. Yeşil Yeşil Kırkpınar ve Kurtderede Kemer hayali yaşayan Ali Gürbüzü yenerek hayalini bitirdi. Statüye göre aynı güreşte arka arkaya üç sene başpehlivan olan Altın Kemeri takmaya hak kazanıyor.
TEŞEKKÜRLER YÜCEL BAŞKAN
12-13-14 Ağustos da Balıkesir Kurtdere Er Meydanı’nda gerçekleştirilen 62. Kurtdere Güreşleri’nde takdire şayan bir ev sahipliği yapan yağlı güreş yaptıran Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Yücel Yılmaz Alpaslan Türkeş meydanında verdiği yemekte yaptığı konuşmada 20 İlçesi bulunan Kuvai Milliye şehri olan Balıkesir'in 18 ilçesinde geleneksel yağlı güreşlerin yapıldığını ifade etti. Yılmaz bundan böyle Balıkesir'in güreşlerle anılacağını ve bu dalda şehrinin birinci sırayı aldığını söyledi.  Güreşçi, basın mensupları ve protokol u lüks otellerde ağırlayan Yücel yılmaz 40 kilometreyi bulan Kurtdere er meydanı ulaşımını da eksiksiz yerine getirdi. Konukların Öğle ve akşam yemek ihtiyaçlarını da yerine getiren etti. Başkan Yılmaz'a konuklar şükranlarını sunup teşekkür etti.
GÜREŞLERİN GİZLİ KAHRAMANLARI
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin basın departmanında çalışan ekip 3 gün süren güreş organizasyonunda pehlivanlar, davul zurna ekibi, cazgır ağa ve protokol ile basın mensuplarıyla başarılı bir iletişim kurdu.

Güreşlerin baş boyunda 85 pehlivan Birbirleriye kıyasıya mücadele ettiler

Güreşler Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın kabri başında yapılan duanın ardından başladı

3 gün süren güreş organizasyonda sağlıkçılarda tam not aldı

Güreşlerin ardından verilen yemekte Prof. Dr. Alaattin Çelik, Güreş Ağaları Yusuf Yoldaş, Gökhan Mercan ve Zeki Özünlü de hazır bulundu

Güreşlere Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca, Çalı Güreş ağası Hakan Söğünmez ve Yörük Beyi Zeki Acar da katıldı

Güreşlerde Keles ve Çalılı güreş severlerde hazır bulundu

Çılgın Fatihin çalışanlarının satışını yaptığı kuzu çevirmeler kısa sürede bitti 

Güreşe  katılan davetliler termal otellerde konakladı

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreş Ağası Abdullah Pehlivan Ertuğrul Dağdeviren, Bayan Güreşçi Yasemin Adar ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz

Baş boyunda derece yapan pehlivanların ödülünü Bakan Hulisi Akar verdi

Çalı güreş ağası Hakan Söğünmez televizyonlara demeç verdi

Belediye basın çalışanları Ulusal basının  takdirini kazandı

İstanbul Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş ile MHP eski İl başkanı Çafeci Çılgın Fatih

 

BeledBelediye basın sorumlusu Özlem Güneş de Kurtdereli Mehmet Pehlivan için dua etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz