Özkan YILDIRIM/Ufuk IRGAŞ

Öncelikle Muhtarım bizleri, ekibimizi Kurşunlu'daki bu şirin ve güzel muhtarlığınızda konuk edip misafir ettiğiniz  için teşekkür etmek istiyorum, sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette sorularımızda olacak.

7 YAŞINDIN İTİBAREN KURŞUNLU’DA ESNAFLIK YAPTIM

Bana, bizlere ,Kurşunlu'ya böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere  teşekkür etmek istiyorum. Ben Hüseyin Ormancılar 1965 Kurşunlu doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Yedi yaşından beri Kurşunlu'da esnaflık yaptım.Yumurta sattım ,meyve sattım, balık sattım, benim mesleğim balık satmak. Ayrıca bir dönemde yine bakkalım da vardı.2014 yılına kadar bu şekilde devam ettim.Önceleri Kurşunlu’da  belediyemiz vardı,sonra belediye kapandı tekrardan muhtarlığa dönünce sen Kurşunlu’yu  seviyorsun ,herkese tanıyorsun gel muhtar adayımız ol dediler.Ben de 2014 seçimlerinden önce  aday oldum o seçimde 4 aday vardı, Allah razı olsun Kurşunlu’da  yaşayan sakinlerimizden %60’a 60'a yakın oy aldım diğer adaylar geri kalan oyları bölüştüler, 2019 seçimlerinde yine  5 aday vardı. O seçimde de  oyların yarısını  alarak muhtar oldum. Her iki seçimde de beni destekleyen her zaman benim yanımda olan Kurşunlu Mahallesi sakinlerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

İKAMETLERİNİZİ LÜTFEN KURŞUNLU’YA GETİRİN

 Kışın 4-5 bin kişilik  nüfusumuz oluyor yazın 15 bine kadar çıkıyor, fakat seçmenimiz çok az 1200-1300 seçmenimiz var.Bunun artması lazım, mutlaka burada oturan fakat ikametini  getirmeyen değerli hemşerilerimize değerli insanlarımıza buradan seslenmek istiyorum daha fazla hizmetin daha güzel hizmetin gelmesi adına ikametlerini Kurşunlu’ya   alsınlar, nüfusumuz  çoğalsın ki  ona göre biz de alacağımız hizmetleri destekleri arttıralım.

Peki o günlerden bugünlere neler değişti Kurşunlu'da muhtarım?

SU İŞİNİ ZORLUKLA HALLETTİK

Burada 2014'de ben muhtar oldum. Allah razı olsun eski belediye başkanımız Kurşunlu belediye başkanını Bayram Demir vardı başkanlığında Kurşunlu’nun  bütün eksiklerini yaptı. Bütün hizmetler onun sayesinde geldi. Hem Gemlik belediye başkanımızla hem Bursa Büyükşehir Belediye başkanımızla aramız, irtibatımız çok iyi. Bir telefon ettiğimizde sağ olsun ilgili müdürler hemen geri dönüş yapıyorlar, ilgileniyorlar. Bizim 11 kilometrelik  sahilimiz var. Mahalle olarak ben muhtar olduğumda, çeşmelerimizden çamur akıyordu, kuyudan gelen sularımızdan. Sonra gittim Karayolları Genel müdürüne Altıntaş’la  Kurşunlu arasında izin vermiyorlardı. Ben  izin almaya gittim bana da vermediler. Hatta o dönem benimle dalga geçmişlerdi. Sonrasında eski Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun ziyareti esnasında gelen çamurlu suyu kendisine gösterdim hatta Karayolları Müdürü ile yaşamış olduğum olayı kendisine de aktardım. Sağ olsun sayın valimizin desteği ile  Karayolları Müdürlüğü'ne vermiş olduğu talimatla suyumuz geldi şu an çok güzel suyumuz var. Çok büyük bir su deposu yapıldı. Yeni yapılan yerli otomobil firması Togg’'nda suyu  buradan  gidecek.

FAY HATTI SIKINTISINI GİDERDİK

Buradan fay hattı geçtiği söyleniyordu yıllar boyu ve  o yüzden çivi dahi çakamıyorduk. Bu konuyla ilgili çok uğraştık. Televizyonlara falan haber yapıldı, bizim fay hattı  sorunumuz var ama kimse ilgilenmiyordu. Büyük maliyetinden dolayı  ne Gemlik Belediyesi ne de  Büyükşehir Belediyesi ilgileniyordu. Öyle kaldı , bizde Cumhurbaşkanımızın muhtarlar toplantısında Allah rahmet eylesin Bayram abiden güzel bir dilekçe yazdık toplantıdan  sonra dilekçemizi  ilettik. O toplantıdan sonra  iki tane profesör geldi Allah razı olsun  incelediler, fay hattının geçmediğini tespit ettiler. Ondan sonra inşaatlar başladı bazı köylülerimiz yerlerini İnşaat için verdiler böyle bir gelişme oldu.

DOĞALGAZDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Bunun yanı sıra doğalgaz için de çok uğraştık birçok televizyona çıktık yine. Şimdi doğalgazımız da geldi gibi bir şey temmuz-ağustos aylarında kullanacağımızı söylediler.Buradan Kurşunlu'da yaşayan değerli Mahalle sakinlerine  müjde vermek isterim. Doğalgaz müdürümüz aboneliklere Mayıs ayında başlayacağını söyledi, sonrasında Temmuz Ağustosta da bir kısım kullanmaya başlayacak sonrasında kışa kadar herkes kullanmaya başlayacak inşallah zaten kışın sonuçta doğalgaz  çok daha önemli ısıtmada kullanıldığı için.

İNSANIMIZ GÜZELDİR

Bunun yanı sıra sahil yolumuzu  rahatlatacak olan Gemlik Mudanya arasında 40 metrelik yol yapılıyor o da Temmuz'da bitecek deniliyor. Kurşunlu bu körfezin en güzel yerlerinden biri Bursa'ya 3 tane yolumuz var insanlarımız güzel ,Kurşunlu insanı gerçekten çok güzel. Ben çok memnunum burada Kurşunlu’da  muhtarlık yapmaktan gurur duyuyorum.2 seçimdir bana oy veriyorlar elbette herkesin hatası olabilir ama ben kendilerine açık açık söylüyorum Beni 7/24 herkes arayabilir ve arıyorlar da sağ olsunlar isteklerini, dileklerini, sıkıntılarını iletiyorlar.

2014'ten bu zamana gerçekten çok güzel hizmetlerin gelmesini sağlamışsınız Kurşunlu’ya  peki ne gibi eksiklikler var. Şu da olsa iyi olur, bu da olsa güzel olur dedikleriniz var mı  muhtarım?

EKSİKLERİMİZİN TAMAMLANMASINDA BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Sahilimizin  yarısının ışıklandırması yok, sahilimize  bakım istiyoruz, bunun yanı sıra işte doğalgaz geçtikten sonra ara yollarımız falan çok bozuk doğalgaz geçecek diye onları zaten yaptırmamıştık. Zamanında bu doğalgaz geçtikten sonra da bu sokak aralarımızın da elden geçmesi lazım ,temizlenmesi lazım, asfaltlanması lazım. Kanalizasyon geçti doğalgazda geçtikten sonra inşallah yolların temizlenmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın oynayabileceği park alanlarıyla da ilgili eksikliklerimiz var. Bu manada çocuklarımızın, gençlerimizin vakit geçirebileceği oyun alanları, jimnastik alanlarının olması ,top sahalarının olması, halı sahalarının olması lazım. Bu konularla da ilgili değerli belediye başkanlarımızdan destek beklediğimizi buradan söylemek istiyorum.

AKTAŞ  VE SERTASLAN  BAŞKANLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Konuşmamın sonuna yaklaşırken son olarak ilköğretim okulumuz var bir de liseye ihtiyacımız olacak gibi gözüküyor. Çünkü doğalgazın gelmesiyle inşallah nüfusumuz hızla artacak ve bunun haricinde lisenin de olmasını istiyoruz işte söylediğim gibi sahil ışıklandırması düzenlenmesi çok önemli bunun haricinde işte Bursa'da bazı belediyeler olsun kişisel anlamda da olabiliyor hayvanlarını ev hayvanlarını köpeklerini getirip  burada bırakıyorlar  bu köpeklerde burada tehlike arz ediyorlar. Spor yapmaya, yürüyüşe sokağa  çıkan çocuklar, gençler, yaşlılar saldırıya uğrayabiliyor. Biz kesinlikle  sakın yanlış anlamayın  hayvan dostuyuz ama işte bu saldıran hayvanlar da sıkıntı yaşatıyor mutlaka buna da bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Son olarak buradan başta Kurşunlu’ da yaşayan Gemlik'te yaşayan, Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz başta olmak üzere ülke genelinde yaşayan 83 milyon insanımıza Kurşunlu’dan   sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum ve de yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nda bütün İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Fotoğraflar:Doğan Ertan