Pamuklu bir çubuğun kulaklarınıza oldukça fazla zarar verebileceğini biliyor muydunuz?

Kulaklarınızı temizlemek için pamuklu çubuk kullanarak, kulak kirini kulaklarınıza doğru itmiş olursunuz ve bu da kulaklarınıza zarar verebilir. Ayrıca, gerçekten bir kısır döngüyü harekete geçiriyorsunuz. Kulak kiri sadece kulak kanalınızın başlangıcında üretilir, bu da gerçekten sadece orada birikmesi gerektiği anlamına gelir. Kulak kanalına daha fazla itmek için pamuklu çubuk kullanırsınız, bu da olması gereken yerde hiç kulak kiri kalmadığı anlamına gelir. Sonuç: daha fazla kulak kiri.

Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı

haberici-003.jpg

BU HATAYA DİKKAT EDELİM!

Bunu bir pamuklu çubukla çıkarırsınız, ardından kulağınız tekrar daha fazla kulak kiri oluşturmaya başlar. Bu şekilde, pamuklu çubuk kullanmayı bıraktığınız durumlar dışında, artık içinden çıkamayacağınız bir kalıba takılıp kalırsınız. Çıkarmanız gereken tek kulak kiri, kulak kanalınızın başında görebileceğinizdir. Bu kadar. Kulak kiri gerçekten sizin için bir sorun yaratıyor mu? Ardından kulak damlası kullanmaya başlayabilir veya kulaklarınızı temizlemek için doktora gidebilirsiniz.

kapak.jpg

KULAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Kulağın dış bölgesini havlu ya da peçete yardımı ile silerek temizleyebilirsiniz. Kulak pamuğu gibi ürünler kullanmak pek fazla doğru olmayabilir. Bazı zaman çok sık kir üretimi ve kulak tembelliğine bağlı kirin atılamaması olabilir. Cilt yapısına bağlı olarak bu durum çok sık da meydana gelebilir. Bu durumda 2-6 ay aralıklar ile kulak kirinin temizlenmesi gerekiyor. Bazı sakıncalara yol açtığı için kulak yıkama işlemi artık yapılmıyor. En çok tercih edilen yöntemlerden biri vakum cihazları yardımı ile uygulanan kulak temizliğidir. Mikroskop veya otoskop sayesinde yapılır. Ağrılı bir işlem değildir.