Özkan YILDIRIM/ÖZEL ROPÖRTAJ

Öncelikle başkanım bizleri uzun pandemi döneminden sonra yeni açmış olduğunuz merkezdeki  ofisinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Bu süreç nasıl geçti? Öncelikle bunlardan bahsederek isterseniz röportajımıza başlayalım.

SIRA GELDİ SEYİT ONBAŞI KÜLTÜREVİ’NE

Çalışmalarımıza hiçbir zaman ara vermedik, pandemi çalışmalarımıza engel olmadı. Pandemi özellikle ihtiyaç sahibi insanlara daha fazla yakınlaşma açısından bizim için fırsat oldu. Bu zaman zarfında insanların tamamen evlere kapanmaları dolayısıyla ihtiyaç sahipleri hiç unutulmadı. Federasyon olarak bir ayağımız Balıkesir’de. Balıkesir'in 20 ilçesini ziyaret kapsamına aldık. 2 ayda bir farklı ilçede toplanıyoruz. Giderken ilçelerin kaymakam belediye başkanı ve STK’ları ile irtibat kuruyoruz. Üst kurumlardan kaymakam ve belediyelerden ihtiyaç sahibi öksüz, yetim çocuklarımıza pandemi öncesi bayramlık giydiriyorduk, pandemi döneminde gıda desteği olarak belediyelerimizin lojistik desteği ile adreslerine gıda desteği gönderdik. Aynı destekleri derneğimiz olarak Bursa'da yaptık. Hemşerilerimizi tamamladıktan sonra dışarıdan gelen ihtiyaç sahiplerine de talepler doğrultusunda destek veriyoruz. Asıl önemli olan konu Seyit Onbaşı’mız var bizim biliyorsunuz Nilüfer'de bir parka ismini verdik her 18 Mart'ta anma töreni yapıyoruz, Balıkesir-Bursa protokolü olarak. 2021'de yapamadık onu 2022'de Merinos'ta yoğun protokol katılımlı olarak orada tamamladık. Artık bu yetmiyor dedik. Ne yapalım diye düşündük dedik ki; Artık Seyit Onbaşı'yı buraya konuşlandırdık bu eseri buraya koyduk.

BELEDİYELERİMİZDEN MÜJDE BEKLİYORUZ

Bundan sonra Seyit Onbaşı Kültür Evi’ni istiyoruz dedik. Bursa'da Seyit Onbaşı Kültür Evi olarak burada ne yapalım dedik. Önce biz yapabilir miyiz dedik. Bir yer olması gerekiyor burada Büyükşehir belediyemiz, Nilüfer belediyemiz, Balıkesir Büyükşehir belediyemizle irtibat halinde olduk. Onlardan çok olumlu sonuçlar aldık. Biz böyle bir eser yapmak istiyoruz dedik kendilerine, Seyit Onbaşı’mızın heykelini diksek de artık bunu taçlandırmak istiyoruz. Havran’ı buraya getirmek istiyoruz dedik. Havran'da Seyit Onbaşı'nın büyük bir anıtı Kültür Evi vardır. Biz buradan 500 kişi ile gidip orada mevlit okuttuk, bütün insanlarımıza orayı gezdirdik. Tanıtımını gerçekleştirdik mevlitler okuttuk yemekler düzenledik. Havran belediye başkanımız ilçe müftülüğümüz bizde bu oluşumda yer almak istiyoruz dediler. Biz Bursa Derneği olarak her şeyi hazırladık. Çok güzel bir faaliyet oldu gerçekten de. Bu anlamda Havran belediye başkanımızla da güzel bir görev bölümü yaptık güzel izler ortaya koyduk. O heyecanı artık Bursa'da yaşatmak istiyoruz. Seyit Onbaşı dendiği zaman parkı dendiği zaman Havran ilçemizden sonra ikinci adres Bursa-Nilüfer’dir. Bununla da gurur duyuyoruz bunun başarılmasında Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin müthiş bir çabası oldu ve en sonunda hallettik.

PROJE EKİBİMİZ DAHİ VAR

Kültür evimizle ilgili hem Bursa Büyükşehir belediyemize hem Nilüfer belediyemize başvurduk. Her ikisinden de olumlu yanıt aldık. Şimdi bakalım hangisi daha çabuk davranacak yeriniz hazır diyecek. Onlardan cevap bekliyoruz, inşallah yılsonunu bulmayacak şekilde birkaç ay içerisinde böyle bir eseri ortaya çıkartacağız. Artık bunu netleştirdikten sonra hedefimizi büyüteceğiz. Bursa Balıkesir İl ve ilçeleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği bir kamu yararına dernek statüsüne geçmek için müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz bu statüye geçmek istiyoruz biz tabeladan ibaret dernek değiliz. Biz sadece resimden ibaret dernek değiliz, göstermelik bir dernek değiliz. Sizlerde biliyorsunuz. Denetleyicilere bile bizi denetlerken denetleyin bizi diyoruz laf olsun diye yapmayın arayın tarayın diyoruz bizim her şeyimiz şeffaftır.

69 PUANDA KALMAK ŞEVKİMİZİ KIRIYOR

Derneğimiz bünyesinde proje ekibimiz gece gündüz çalışmalar ortaya koyarak mesailerini harcayarak çok güzel projeler ortaya koydular. Bizde bu projelerimizi yetkili mercilere verdiğimizde neredeyse tamamının 69 puan da kalması bizler için çok üzüntü verici. 70 olsa geçerli proje haline geçecek. Hem kadınlarımızın hem erkeklerimizin güzel bir çalışma ortaya koyarak gece gündüz bu projeleri yapmış olmalarına rağmen sürekli 69 puanda kalmalarının derin üzüntüsünü yaşadığımız gibi bizim burada büyük mesai harcayan arkadaşlarımızın da şevklerini, isteklerini, ümitlerini kırmaktadır.

‘YOĞUN ÇABA İLE BAŞARACAĞIZ’

Bu konularla da ilgili gerekli mercilerin daha güzel bir saptama yaparak karar vermeleri ortaya çıkan güzel projelerin desteklenmesi ve böylelikle bu projeler üzerine kafa yoran insanların da onurlandırılmaları gerekmektedir diye düşünüyorum. Biz de inşallah kültür evi işini hallettikten sonra kamu yararına dernek statüsüne geçmek ile ilgili yoğun çaba sarf ederek onu da başaracağız.

ARTIK SİZE ÇOK DAHA YAKINIZ

Balıkesir İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Federasyonun bir parçası oldu. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa’dan toplamda 9 Dernek federasyonun 9 paydaşı bulunmakta. Federasyon Genel Başkanı’mız Dr. Mehmet Çalışkan eski sağlık il müdürümüz Balıkesir'de. Ben de aynı zamanda genel başkan yardımcısıyım, federasyonumuzda. Balıkesir İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Fethiye mahallemizdeki ofisimiz, binamızın yanı sıra mevcut burasını da, hemşerilerimiz vatandaşlarımız kolayca ulaşsınlar diye Osmangazi ilçemizde Haşim İşcan Caddesi üzerinde Tuğtaş-2 İşhanı’nda ofisimizi açmış bulunmaktayız. Ulaşım açısından da çok kolay cadde üzerinde olan, metro istasyonunun hemen yakınında olan ofisimize herkesi bekliyoruz.

Başkanım röportajımız bayağı uzadı son olarak buradan dernek çalışmalarında hep sizin yanınızda olan destek veren kişilerden bahsedelim, halkımıza yaklaşmakta olan Kurban bayramı dileklerinizi de alarak yavaş yavaş röportajımızı tamamlamak isteriz.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

TAM BİR EKİP İŞİ

Kesinlikle bu çalışma İrfan Göktaş’la olacak bir iş değil bu tamamen bir ekip çalışması. Faaliyetlerimizde, proje çalışmalarında, etkinliklerimizde çok güzel bir görev bölümü içerisindeyiz. Kadın Kolları başkanımız Nurten Hanım, denetleme kurulu başkanımız, Mali Müşavirimiz Zekeriya Kıla olsun ve daha birçok arkadaşımız yoğun bir şekilde çalışmalarımıza destek vermekteler. Birçok yerden Bursa'da yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi insanların bizlere başvuruyor olmaları değişik kişilerden, birimlerden, kurumlardan Bursa Balıkesirliler Derneği’ne gidin oradaki arkadaşlar size yardım eder dediklerinde, biz de o ailelere kişilere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu durum gerçekten bizim için aslında onur verici bir durum. O kadar dernek, STK’lar arasında bize göndermeleri neticesinde bir çırpıda hemen sosyal medyadan yaptığımız paylaşımlarla ihtiyaç sahipleri kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Yıllardır bu şekilde olduğu gibi bundan sonra da aynen devam edecektir. Bursalı vatandaşlarımıza ve 85 milyon Türk insanına buradan sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Esenlikler diliyorum.