Eşini ve bebeğini doğum sonrasında eve getiren Veysi Turan, iddiaya göre onlar uyuduktan sonra üçlü elektrik prizinin kablosunu kesti. Turan, kablonun fişini prize takarken, kestiği uçlarını ise uyuyan eşinin yanaklarına tuttu. Mübarek Turan, elektrik akımı nedeniyle o anda yaşamını yitirdi. Eşinin donup kaldığını gören Veysi Turan, eşinin ağzını eliyle kapattı. Veysi Turan ise 155 Polis İmdat hattını arayarak eşini boğduğunu ihbar etti. Eve gelen polisler, baş kısmı kömürleşmiş kadının cesedini bulurken, Veysi Turan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Mübarek Turan'ın olaydan bir gün önce doğum yaptığı için evde dinlendiği, bu sırada eşini öldürmeye karar sanığın cinayeti işlemek için bir gün önce bir çift yalıtkan eldiven, üçlü uzatmalı priz ve tornavida aldığı belirtildi. Veysi Turan hakkında "Tasarlayarak eşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLK YARGILAMADA İNDİRİMSİZ CEZA

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Veysi Turan savunmalarında, "Gündüzleyin içime giren cinler beni yönlendirdiler. Ne yaptıysam iradem dışında yaptım" dedi. Yargılama sırasında, sanık Veysi Turan'ın Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden aldırılan raporuna göre cezai ehliyetini etkileyecek düzeyde ruhsal bir rahatsızlığı ise bulunmadı. Sanık Turan 20 Ocak 2015'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Yargıtay'da iki defa usul yönünden eksiklikler nedeniyle bozuldu.

155'İ ARAMASI İNDİRİM SEBEBİ OLDU

Ancak yerel mahkeme, 17 Ocak 2019 tarihinde hatalı şekilde takdiri indirim uyguladı. Bu indirimi, 29 Ocak'ta açtığı celsede düzeltmeye çalışan mahkemenin kararı,  Yargıtay'dan mahkemenin hüküm kurduktan sonra verilen hükmün hukuki değerden yoksun olması nedeniyle 17 Ocak tarihli karardaki takdiri indirimin gerekçesinin yazılması gerekçesiyle bir kez daha bozuldu. Yerel mahkeme, 8 Eylül 2021'de sanığın "adli sicil kaydına göre geçmiş hali, duruşma tutanaklarına yansıyan olumsuz bir davranışının bulunmaması, fiilden sonraki davranışları, 155 polis imdat hattını kendisinin arayarak eşini boğduğunu bildirmesini" dikkate alarak cezada TCK 62/1. maddesi uyarınca takdiri indirim uyguladığını gerekçelendirdi. Sanık Veysi Turan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine, takdirim indirimiyle müebbet hapis cezası verildi.

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi