Mustafa TANITAN

Bursa Çocuklar Gülsün Derneği Başkanı Sibel Arı, soyadına layık çalışmaları ile şehrimizde gündem yaratıyor.  Kuruluşundan bu yana sayısız örnek projelerle adından söz ettiren derneğin başarılı başkanı, son olarak da Şırnak İdil Mehmet Akif İmam Hatip Okulu ile Diyarbakır Meydan Şehit Asteğmen Mehmet Bozkut İlk Okulu kütüphanesine kitap yardımında bulundu. Sibel Arı, Altınsaban Spor Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği kampanyada toplanan kitapları, geçtiğimiz hafta sonu Soğanlı Altınsaban Tesisleri’nde düzenlenen sade bir törenle ihtiyaç sahibi okullara gönderdi.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

,

ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN

Kampanyada toplanan kitapların yola çıkarılmasından önce Altısaban Spor Kulübü Başkanı Fikret Koçanalı, tesislerde yaptığı konuşmada "Ben ve yönetim kurulum ‘Haydi sen de minik ellere dokun’ diyerek başlattığımız, kütüphanesi olmayan ilk ve ortaokullara giden çocuklarımızın kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılamaya, destek olmaya çalışıyoruz. Kulüp olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan, çocuklarımıza faydalı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bize bu projeyi getiren, hayata geçmesinde yardımcı olan, kulübümüzün ilk kadın üyesi ve eski Bursa Çocuklar Gülsün Derneği Başkanı Sibel Arı hanımefendiye yardımları ve katkılarından dolayı Altınsaban Spor Kulübü olarak çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

OKUMAYAN ÇOCUK HAYAL KURAMAZ

Eski mahalle muhtar adayı ve KAANDER Derneği yönetim kurulu üyesi Veli Erep ile kulübün futbol okulu öğrencileri ve kulübün yönetim kurulunun da katıldığı etkinlikte kulüp başkanı Koçanalı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kitap okumayan çocuk hayal kuramaz diyerek, altyapı ve futbol okullarımıza gelen çocuklarımıza her hafta 1 kitap okumaları ve özetinin çıkartılmasını söyleyerek, Kitap okumaya teşvik etmiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra okunan ve ihtiyaç fazlası hikaye kitaplarını ihtiyacı olan okullara göndereceğimizi söyleyerek, çocuklarımıza paylaşmayı, yardımseverliği ve kitabın önemini aşılamış olduk. Her çocuk spor yapmalı diyerek; bu amaç doğrultusunda bizler Altınsaban Spor Kulübü olarak, Çocuklarımızı gerek futbol okullarımız gerekse diğer yaş gruplarımıza katılmak üzere futbola davet ediyoruz. Futbol Okullarımız Cumartesi-Pazar günleri hocalarımız Mehmet Biçer, Yavuz Doğruel, Reyhan Savaş, Orhan Yağcı, Nurettin Avunca ve Taner Ertaş. Kaleci hocalarımız; Samet İmren, Rıfat Çavuş, Bülent Genç ve Genel Koordinatörümüz Yılmaz Burul hocamız ile hizmet vermeye devam etmektedir. Projemize desteklerini esirgemeyen tüm veli, futbolcu evlatlarımıza ve Ali Turan beyefendiye teşekkür ederiz. Spor yapmak ve Futbol oynamak isteyen bütün çocuklarımızı kulübümüze bekliyoruz."

VİRÜSÜ TEDBİRLE YENECEĞİZ

Sibel Arı da yaptığı kısa konuşmasında "Bitmesini sabırsızlıkla beklediğimiz koronavirüs yüzünden birçok sevdiğimizi kaybettik. Maske Mesafe ve Temizlik kurallarına uymamıza rağmen, millet olarak sokaklara çıkmaya korkar hale geldik. Sarı renkte olan şehrimizin bir an önce mavi renge dönmesi için tedbirlere uymamız gerekiyor. Okullarımızda yüz yüze eğitimin güvenle devam etmesi için tedbire devam” dedi. Minik futbol sevdalılarının da sahalara inmesinin ardından, milletçe gerekli önlemlerin alınmasının altını çizen başarılı başkan Sibel Arı, “Konuşmamı fazla uzatmak istemiyor, sözlerimi salgın nedeniyle kaybettiğimiz Hüsnü Topçu hocamıza da Allah'tan rahmet dileyerek bitiriyorum” diye konuştu.