Mehmet Çetinkaya - Erdal Şimşek

Bursa protokolü önce Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ı ziyaret etti. Vali Tekinarslan, Zeytin Dalı Harekatına ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, “Kilis ve bu süreçte çeşitli zorluklarda yaşıyoruz ve ilimiz bunların hepsinin üstesinden geliyor. Allah ordumuza devletimize milletimize zeval vermesin. Kahraman askerimiz, Kilis'in başındaki roket füze havan belalardan büyük ölçüde kurtardı. Sizler gibi Türkiye'nin çok muhtelif yerlerinde gelip Kilisimize ve Zeytin Dalı Harekatına bugünlerde elinden yüreğinden destek getiren değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Sizin bu ziyaretiniz Kilis’e neler yapabilirsiniz, bunları değerlendirmek amacıyla aynı zamanda Bursa'nın ticari ve ekonomik varlığı Türkiye'deki konumu bu alanda da Kilis'teki ekonomik faaliyetlere ne şekilde canlandıran bileceğimiz değerlendirerek bir katkıda düşünerek gelmişsiniz, bundan dolayı değerli var bize Belediye başkanımıza Oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Harekatının başından beri Bursa halkının Mehmetçiğin arkasında olduğunu belirtirken, "Kilis’e gelerek hem de Kilis halkına Kilis esnafına desteğinizi göstermek istedik. Bütün her şeyimizle ilçe halkıyla beraberiz” dedi.

ÇOK CANLI BİR KİLİS

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Afrin harekatında görevli askerlere ve sınırda yaşayan vatandaşlara moral vermek üzere gittikleri Kilis’in çok güçlü olduğunu ve Türkiye’de yüreklerin Kilis ile attığını söyledi. “Kilis’te çok canlı bir hayatla karşılaştık. Burada yaşanan sıkıntılara rağmen dimdik ayakta duran bir Kilis gördük. Bursa, olarak Kilis’in yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız” dedi.

BURSA SİNERJİSİ

Türkiye’nin dört bir yanından Kilis’e destek verildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Biz Bursa olarak bir sinerji oluşturalım istedik. Öncesinde Bursa’dan, askerler ve ihtiyaç sahipleri için hayır tırları da gönderildi. Kilis’te de gruplar halinde çarşı pazar gezerek esnafımıza selam ve moral veriyoruz. Türkiye’mizin geleceği için çok önemli olan bu sürecin en kısa zamanda aşılmasını temenni ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman hazırız. Bursa ve Kilis kardeşliğini bir kez daha tescillemiş olduk” diye konuştu. Su arada BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyası temsilcileri de Kilis’teki programa katıldı. Bursa ve Kilis ticaret odaları arasında bir de protokol imzalandı.