Hatice DAL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyeliğine 488, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine ise 108 partili aday oldu. CHP'de Parti Meclisi'ne ilk giren isimlerden olan Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık Bilim Yönetim Platformu’nda yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclis listesinde yer alan diğer 2 Bursalı Gamze Pamuk Ateşli ve Orhan Sarıbal’ın üyelikleri kesinleşti.

3 İSİM YER ALIYOR

CHP 36. Olağan Kurultayı'nın 2019 seçimleri için son derece önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun listesinde 3 Bursalının yer almasının önemine değinerek şöyle konuştu: “Bu kurultay bizler için oldukça önemli çünkü bizler 2019 yılındaki seçimlere bu kurultayla hazırlanacağız. Bursa olarak yapmış olduğumuz işlerin karşılığında Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği listelerde görmüş olduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun listelerinde 3 Bursalının yer alması, Bursa’ya gösterilen değerin kanıtıdır. Bursa iddialı bir kent, büyükşehiri alacağımıza dair bir çıkışla gelmiştik. Genel Başkanımız yaptığı konuşmasında Bursa’yı alabiliriz demedi alacağız dedi. CHP’nin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı vereceğini düşünenlerdenim. Kurultayda da kendi iç demokrasisi içinde siyaseti üretti. Bizim kurultayımızda olanlar AK Parti anlayışında olan şeyler değil. Çünkü onlar yüzde 49,5 oy almış Davutoğlu’nu bir gecede yok saydılar. Bizler kesinlikle 2019’da Tayyip Erdoğan iktidarını yıkacağız.”

GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ

Kendilerine duyulan güveni boşa çıkamayacaklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Demokrasiye inanan herkesin 2019 seçimlerine giden bu süreçte elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bursa’nın listelerde 3 kişilik temsiliyeti oldukça güzel. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Bursa’dan çok umutlu buda bize önemli bir sorumluluk yüklüyor. Çok çalışacağız ve bize duyulan güveni de boşa çıkarmayacağız. 2019 güçlü bit şekilde omuz omuza giriyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıbal listede

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Kurultayımızı adalet ve cesaret kurultayı olarak anlamlandırdık. İlk gününde genel başkan seçimi yapıldı, ikinci gününde ise parti meclisi ve yüksek seçim kurulu organları seçiliyor. Cesaret kurultayı dememizin sebeplerinden biri ülkede devam eden OHAL süreci. Demokrasinin tükendiği devletin işlevsizleştirildiği, ekonominin yerle bir olduğu ve ülkede hiçbir şeye itiraz etmenin imkânının kalmadığı bir dönem yaşıyoruz. Barış, demokrasi, kardeşlik, adalet diyemiyorsunuz. Saray iktidarı FETÖ darbe girişimini kendine fırsat edindi. O günden bugüne FETÖ’cülerle mücadele edeceğim diye, kendisine karşı gelen herkesi içeri atıyorlar” ifadelerini kullandı.

YEŞİLDİ MUTSUZ OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmada Bursa’yı alacağız demesiyle ilgilide düşüncelerini paylaşan Orhan Sarıbal, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bursa halkı artık bıktı. Gelen Büyükşehir Belediye Başkanı giden belediye başkanını suçluyor. Borçlarından bahsediyor, yapmadığı işlerden şikâyet ediyor. Ama öte yandan bizim belediyelerimizde balkon 20 cm büyük yapıldı diye soruşturma açılarak görevden alınıyorlar hepsinin farkındayız. Bursa’yı trafik, hava kirliliği, düzensiz konutlaşma ile bitirdiler. Bursa yeşil kent yerine mutsuz oldu. Vatandaşların hepsi bu durumdan rahatsız doğru politikalarla yaklaşırsak Bursa’yı alacağımızı düşünüyoruz.“