Ufuk IRGAŞ

Bursa Keşanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulunun Küçük Balıklı Aygün Düğün Salonu’nda düzenlediği etkinlikte birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Bursa Keşanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Akça ve yönetim kurulu imzası taşıyan etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Yapılan dua ile devam eden geceye Bursa Erzurum Oltu  Çayüstü Dernek Başkanı Hasan  Çalışkan başta olmak üzere çeşitli STK başkanları siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve yaklaşık bin kişi katıldı.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ
Sunumunu Erzurumlu Deniz Bedir'in yaptığı, birlik ve beraberlik gecesinde Dernek Başkanı Hüseyin Akça yaptığı konuşmada, “Değerli CHP İl Başkanım Dernek başkanlarım ve Muhtarlarım ile semt sakinleri ile sevgili hemşerilerim Derneğimizin düzenlediği geleneksel Birlik Beraberlik gecemize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Daha güzel bir Keşan için çalışan sivil toplum kuruluşumuzun yönetim kurulu üyeleri, sevgili Keşan'lı hemşerilerim, Keşan'a gönül vermiş Keşan sevdalıları ve basınımızın güzide mensupları. Sözlerimi geçmişten bugüne kadar Keşan için hizmet etmiş taş üstüne taş koymuş güzide insanlar yetiştirmiş bütün büyüklerimizden ahrete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Değerli vaktinizi ayırıp bize zenginlik kattığınız için hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Cennet ülkemiz Türkiye’de ekonomik sebeplerden dolayı insanlarımız doğdukları beldeleri terk etmek zorunda kalmış, özellikle sanayi bölgelerini içeren Bursa bir hayli göç almıştır. Göç eden insanımız hemşerileriyle yerel ve kültürel değerlerini korumak, yeni nesillere aktarmak ve dayanışmayı sağlamak için dernekler kurma yoluna gitmiştir. Hemşeriliği merkez alan sivil toplum kuruluşları eskinin kan bağına dayalı büyük aile yapısının yerini alarak kültürel akrabalığa dayalı dernekler olarak faydalı çalışmalara ciddi bir dayanışma boşluğunu doldurmuştur” ifadelerini kullandı.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

DAVUL ZURNA COŞKUSU
Açıklama şöyle sürdü: “Derneğimiz 2005 yılında kurulmuş, o gün bu gündür bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu akşam yaptığımız etkinliğimizde birlik ve beraberliğimizin bir neticesidir. Bu etkinlikte emeği geçen maddi ve manevi bize destek veren tüm hemşerilerimize ayrıca Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederek hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun.” Etkinlik davul eşliğinde çekilen halaylarla gece geç saatlerde sona erdi.