SON DAKİKA
Hava Durumu

Kariyer planlaması nasıl yapılır?

Mutlu bir yaşam sürdürebilmek için doğru bir kariyer yönetimi yapmak gerekiyor. Doğru bir kariyer yönetimi için de kariyer planlaması yapmak gerekiyor. Peki kariyer planlaması nasıl yapılmalıdır?

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Kariyer planlaması nasıl yapılır?

Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

İnsanlar mutlu ve rahat bir hayat geçirmeyi hedeflerler. İş hayatında veya özel yaşantısında her insanın ulaşmak istediği hedefler vardır. Bu hedeflere ulaşabilmek için hayatımızın her alanında belli planlar ve stratejiler geliştiririz. Doğru bir kariyer planlaması yaparak iş hayatındaki hedeflerimize daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ulaşabiliriz. Kariyer planlaması yaparken de dikkat etmemiz gereken bazı hususlar mevcuttur. İşte doğru kariyer planlamasında yapılması gerekenler...

kendini-tanimak-

Ne yapmak istediğinizi bilin

Kariyer planı yaparken öncelikle ne istediğinizi bilin ve emin olun. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı düşünerek bu doğrultuda yapmak istediğiniz şeye karar verin. Hangi meslek gruplarının sizler için daha iyi olacağına karar vererek bir plan oluşturmaya başlayın.

43890265-dreambig-blog

Kariyer seçenekleriniz hakkında bilgi edinin

Kendi yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza göre hangi meslek grubunun sizler için daha iyi olacağına karar verdikten sonra bu meslekler hakkında bir araştırma yapın. Hangi pozisyonların geleceği açık olduğunu öğrenin. Hangi sektörlerin size ihtiyacı olduğunu belirleyin.

Hedeflerimize-ruh-anlam-ve-ortaklık-katmalıyız

Hedefinizi belirleyin

İlerlemek istediğiniz kariyer hakkında karar verdikten sonra bu kariyer sürecindeki hedeflerinizi belirleyin. Kendinize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyarak bir sorumluluk bilinciyle bunları gerçekleştirmeyi amaç haline getirin. Her zaman hedeflerinizi gözden geçirerek o anki şartların durumuna göre onları güncelleyin. Böylece yapacağınız hedef planları doğrultusunda karşınıza çıkacak tüm zorluklara karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Ruyada-Bir-Is-Icin-Plan-Yapmak-700x420

Bir plan oluşturun

Hedeflerinizi belirledikten sonra bunlara ulaşmak istediğiniz zamana göre bir plan oluşturun. Kendinizi hangi yönlerden geliştireceğinize, ne tür eğitim almanız gerektiğine dair planlar yapın. Sizi ulaşmak istediğiniz hedeflere bu planlar daha kolay ve daha hızlı götürecektir.

is_hayatinda_basarili_olmanin_yollari

Son olarak hareket geçin

Hedeflerinizi belirledikten ve planlarınızı oluşturduktan sonra harekete geçmeye başlayın. Planlarınız doğrultusunda bir hareket planı oluşturarak daha sağlıklı bir şekilde kariyerinizi yönetebilirsiniz. Bunları yaparak hedeflerinize ve hayal ettiklerinize daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.