Özkan YILDIRIM

Kısaca sizi tanımak isteriz, sonrasında elbette sorularımızı da sırasıyla size soracağız.

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Öznur Kurt iki çocuk annesiyim. Anaokulu öğretmeniydim, bir müddet bu şekilde çalıştıktan sonra çocuğumun astım olmasından ve özel durumundan dolayı Anaokulu öğretmenliğinden ayrıldım. 2011 yılında beyaz eşya sektörüne ilk olarak giriş yaptım. Bu sektörün bana çok uygun olduğunu da gördükten sonra 2018 yılı başında İznik'te Vestel ana bayi mağazasını alarak çalışmalara başladım. O süreçte tabii kendimizi güzel bir şekilde İznik'te ifade ettiğimizi söyleyebilirim.

Bursa'dan Merve Hanım'ın sormuş olduğu bir soruda, Öznur Hanım internet satışları ile alakalı, bazı sıkıntılar yaşadıklarını, istedikleri ürünün  yerine oyuncak ürünler geldiğini söylüyor. Bu konuda okuyucumuza  ne gibi tavsiyeleriniz olur acaba?

İnternet üzerinden belirsiz sitelerden sürprizlerle karşılaşmamak için  sadece resimler anlamında gördükleri görseller  üzerinden sipariş etmelerini önermek istemiyorum. En güzel güvenli satış   bence mağazadan yapılan satışlar olduğunu ayrıca söylemek isterim. Hem ürünün özellikleri hem kullanma ile ilgili talimatlar vesaire en güzel satışın mağaza üzerinden satışlar olduğunu  söyleyebilirim. Risk etmeye  lüzum yok , internetten bilinmeyen siteler üzerinden yapılan alışverişleri bu bağlamda ben kesinlikle halkımıza önermiyorum.

ŞUBE SAYISI ARTACAK

Öznur Hanım gelecekle ilgili hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Gelecek anlamında hedeflerimiz ile ilgili bilgi verecek olursam kesinlikle 2-3 şube açma  gibi bir hedefim bulunmamakta. Bu vermiş olduğumuz hizmet kalitesini mağazamızda devam ettirerek bunu daha ileriye taşımayı hedeflemekteyim, bunun yanı sıra sosyal medya üzerinden de satışlarımız devam edecektir. Ege'den, Marmara'dan, İç Anadolu’dan  Türkiye'nin birçok noktasından ,şehirlerinden  özel müşterilerimiz var onlara da tabi elimizden geldiğince hizmete devam etme hedeflerimiz de bulunmakta.

Sektörünüzde hiçbir yerde görülmemiş çekilişlerle insanlarımıza hediye vermiş olduğunuzu da sosyal medyada yapmış olduğumuz araştırmaların neticesinde öğrendik. Bu tür etkinlikleriniz, paylaşımlarınız  belirli  aralıklarla da olsa devem ediyor mu?

Evet, çekilişlerimiz, sürprizlerimiz halihazırda devam ediyor. Her yıl 3-4 kere bu tür etkinlikleri, faaliyetler gerçekleştiriyoruz. İlk açılmış olduğumuz 2018 yılında  oğlumun  seçmiş olduğu bir  akıllı saati hediye ederek başladığımız bu etkinlik  sonrasında aralıklarla devam etti. İlerleyen süreçte  süpürge makinaları, ufak ev aletleri vesaire gibi bir çok hediyemizi değerli halkımızla paylaştık. Bundan sonraki süreçte de bu sürprizlerimiz devam edecek.

Özvenur’un hikâyesi

Bir diğer soru Özvenur markasının oluşumu. Özvenur nasıl oluştu?  Nasıl ortaya çıktı Öznur Hanım?

Daha lise  eğitimim zamanında din öğretmenimiz Öznur adının Öz ve Nur'un birleşmesinden oluştuğu ile ilgili çok ağır bir isim olduğunu söylemişti. Biz de 2017  yılının sonlarında işyerimize bir isim takma sürecinde Öz-nur’un  ortasına bir “ve” katalım istedik bu aynı zamanda Vestel'in de İlk iki harfi biliyorsunuz. Böylelikle öz-ve-nur ortaya çıkmış oldu.

SEVMEDEN YAPILABİLECEK BİR İŞ DEĞİL

Öznur Hanım  yapmış olduğunuz iş çok zor ve yorucu. Ürün  tedariği sonrasında sevkiyat vesaire satış bölümü gerçekten zor ve ikide çocuğunuz var aynı zamanda. Nasıl zor oluyor mu? Nasıl gidiyor hayat? Bu mesleği insanlarımıza, kadınlarımıza, gençlere önerir misiniz?

Sizin de söylemiş olduğunuz gibi gerçekten mesleğim zor bir meslek olmasına rağmen  mesleğime  aşığım diyebilirim. Zaten  bizim mesleğimizde bayram yok, arife yok, cumartesi yok, pazar yok hiçbir şey yok severek yapmazsanız bu işe  aşık olarak yapmazsanız kesinlikle yapılabilecek bir iş değil. Çok severek yapılacak bir meslek kesinlikle Çünkü mesai anlamı mesai saati diye bir şey yok. Her an her şey olabiliyor. Bu manada bu zorluklara  katlanabilecek insanlara, kadınlara , gençlere kesinlikle bu mesleği önerebilirim Ama dediğim gibi çok zor zaman tasarrufu olmayan bir meslek bunu göz önüne alarak bu mesleğe girebilirler.

“PARA” HİÇ BİR ZAMAN HAYATIMDA BAŞROLDE OLMADI

       Çalışkan olmak her şeye koşarak yetişebilmek  çok önemli. Benim arkadaşlarım  çevremdekiler  “bana pire gibisin her şeye yetişiyorsun” derler. Mağaza sahipleri insanlarla yüz yüze gelmez söyleminin  aksine sıklıkla satışlara da  yardımcı oluyorum. Gelen müşterilerimle sohbet ediyorum. Bazı müşterilerimizle öyle güzel sohbetler ediyoruz ki,bana buradan kaç lira maaş aldığımı dahi soruyorlar. Tabii bu ilginç oluyor benim için ama onlardan bu güzel yaklaşımı görmek ,bu samimiyeti görmek beni  ziyadesiyle memnun ettiğini söyleyebilirim.

ANNEMİN HAYATIMDAKİ ROLÜ ÇOK BÜYÜK

     Annem kesinlikle bir  Osmanlı kadını. Her zaman benim yanımda oldu, destekledi. Evin tek kızıydım, kardeşlerim  eğitimlerine devam ederken  köy yerinde benim de eğitimime devam etmem yönünde her zaman bana destek oldu ama aynı zamanda ev işleriyle de olsun yemek yapılacaksa, çamaşır yıkanacaksa, hayvanlara bakılacaksa da  hepsini yaptım. Hem evde yemek yaptım, temizlik yaptım hem eğitimime devam ettim. Annem hep yanımda oldu, disipliniyle bizi hep yönlendirdi. Bizim hayatımız gerçekten zordu köy yerinde sonrasında 1999 depreminde akrabamızın vefat etmesi ile evimize oradan gelen  beyaz eşyaları  aldık kullanmaya başladık. Bu beyaz eşyalar evimizdeki ilk beyaz eşyalardı. Belki de bu beyaz eşya sektörüne girmiş olmam bunun neticesinde  bu gelişmeler ışığında da olmuş olabilir.

Peki; satış portreyi bakımından yazlık, kışlık, sezonluk değişimler oluyor mu?

Düğün zamanı düğün paketleri sonrasında, bayramda kurban bayramında bilhassa derin dondurucular, geçtiğimiz zamanlarda yoğun bir sıcaklık vardı o zaman klima satışlarımız patladı mesela. Yani dönem dönem satış değişmekle birlikte İşte bazı zamanlarda bazı ürünlere yoğunluk olabiliyor.

Bunun yanı sıra bir - bir buçuk senedir bu  koronavirüs ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor sektörünüzde bunun bir etkisi oldu mu acaba Öznur Hanım?

Beyaz eşya sektörü genel olarak koronavirüsten etkilenmedi diyebilirim. Çünkü sonuç itibariyle evlerimizdeki  beyaz eşyalar kullanıldı, hatta daha yoğunlukla kullanıldı ve böylelikle işte eskiyen bozulanların yerine yenileri alındı. Bu bağlamda bir satış her anlamda negatif bir etkisi olmadı ama tabi sonuç itibarıyla insanlar daha az sokağa çıkmış olduklarından daha seyrek karşılaşır olduk müşterilerimizle.

UFAK TEFEK SORUNLARI DERT ETMEYİN

Öznur hanım birçok konuya değindik merak edilen okuyucu sorularımızı size ilettik. Fazla da bir yerimiz kalmadı sayfamızda. Son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin söylemeyi düşündüğünüz neler kaldı? Onları da ekleyerek isterseniz yavaş yavaş röportajımızı tamamlayalım.

Hayat gerçekten çok uzun olmayan bir süreç. Güzellikleriyle hüznüyle birlikte. Ben sırası gelmişken şunu belirtmek istiyorum. Ölümcül bir kan hastalığı ile uzun yıllardır mücadele etmekteyim. Bu hastalığı kafama takmıyorum ama tabii bu da kolay olmuyor bu hastalıkla mücadelemde değerli eşim her zaman benim yanımda oldu, olmaya da  devam ediyor. Ona buradan tekrardan teşekkürlerimi etmek istiyorum. Çocuklarım da tabii bu  bana elinden geldiğince yardımcı oluyorlar. O yüzden insanlara yaşadıkları anları  güzel bir şekilde yaşamalarını fazla ufak tefek sorunlara sıkıntılara kesinlikle kafalarına takmamalarını şiddetle önermek istiyorum. Gerçekten bu hayatta  fazla derinlere dalmaya derinleri düşünmeye değmeyecek kadar kısa bir ömür. Uzun yıllardan beri  Almanya'dan gelen özel ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz süreçte coranavirus aşısı olduğumda  2 gün kadar neredeyse komada kaldım. Bu tür  süreçler normal insanlardan kat ve kat benim vücudumda etkisi fazla olmakta .Dediğim  gibi herkes yaşamış olduğu hayatın güzelliğini anlasın kendi ailesine, eşine ,dostuna, çocuklarına güzel mutlu yaşantılar sürmelerini dilemek istiyorum. Sıkıntılar, üzüntüler elbette yaşanır ama  sıkıntılı hastalığınız yoksa bunlar bir bir atlatılır. Son olarak başta İznik'te yaşayan halkımız olmak üzere Bursa'da yaşayan Türkiye genelinde yaşayan 84 milyon Türk insanına İznik'ten sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

ÖZNUR HANIM GİBİLER DÜNYADA ÇOĞALMALI

    Yaşama sevinci ve ışığı gözlerinde parlayan bizleri ilk geldiğimiz andan itibaren mağazasında güzel bir şekilde ağırlayan hoş  bir röportaj gerçekleştirmiş olduğumuz sonlarında buruk bir şekilde bitirdiğimiz çalışmamızda, bizlere her anıyla güzel bir hayat temennisinde bulunan Özvenur Vestel İznik Ana Bayii’nin kurucusu ve sahibi Öznur Kurt hanımefendiye bu ölümcül hastalığa rağmen  moralini hiç eksiltmemesinden dolayı  bizleri kendine hayran bırakan değerli hanımefendiye bundan sonraki  hem iş hayatında hem de sağlık mücadelesinde her zaman yanında olduğumuzu  belirtmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşması için dualarımızın hep onunla birlikte  olacağını da ayrıca eklemek  istiyorum.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı