Ulaş Girgin

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 6. hafta maçlarının tamamlanması ile haftanın en iyileri belli oldu. Haftanın beşine seçilen farklı takım basketbolcuları oynadıkları son maçtaki verimlilik puanlarına göre sıralandı.

İzmit Belediyespor’da forma giyen Khaalia Hillsman, 59 verimlilik puanı ile haftanın en başarılı oyuncusu oldu. Haftanın beşimde yer alan diğer oyuncular ise 34 verimlilik puanı ile Fenerbahçe Alagöz forması giyen Kayla McBride, 31 verimlilik puanı ile Antalya Toroslar’da forma giyen Brooke McCarty Wıllıams, 23 verimlilik puanı ile OGM Ormanspor’da forma giyen Gökşen Fitik ve 19 verimlilik puanı ile Nesibe Aydın’da forma giyen İlayda Güner.

Haftanın en verimli oyuncusu Khaalia Hillsman, İzmit Belediye’nin Hatay Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 104-70 mağlup ettiği maçta sahada kaldığı 31 dakikada 44 sayı, 26 ribaund ve 2 asist ile muhteşem bir performans sergiledi. Ayrıca, Hilsman bulduğu basketlerin tümünü üç sayı çizgisinin içinden kaydetti.   

Bursaspor başkan aday adayları belli oldu Bursaspor başkan aday adayları belli oldu

Ekran Alıntısı89

27 yaşındaki Amerikalı basketbolcu, 1.96 boyunda olup takımında pivot pozisyonunda görev almaktadır. Hillsman’ın 2018 ve 2022’de WNBA denemeleri olsa da başarılı olamamış ve basketbol kariyerini Avrupa’da sürdürmüştür. 2022-2023 sezonunda Antalya Toroslar’da başarılı bir sezon geçiren oyuncu, sezon başından beri İzmit Belediye forması giymektedir.  

Editör: Ulas Girgin