Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri tekrardan köyünüzde, mahallenizde konuk edip ,misafir ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Geçen 1,5 yılda  Hürriyet’teki değişimi fark etmemek gerçekten imkansız. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?  Sonrasında bize Hürriyet Mahallesi ile ilgili bilgiler verirseniz sevinirim?

HİÇ BİR ZAMAN KÖYÜMDEN KOPMADIM

Sağ olun teşekkürler. Ben Ahmet Kaçar, 1964 Karacabey-Hürriyet Köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. İlkokul hayatım burada geçti. Ortaokulu Karacabey’de tamamladıktan sonra, liseyi de Bursa'da bitirdim. Evlendikten sonra Bursa'da  Renault’da çalışmaya başladım. 23 sene kadar orada çalıştıktan sonra emekli oldum. Köye devamlı gidip geliyordum. Emekli olunca da burada yaşayan insanlarımız Hürriyet  köyünde yaşayan arkadaşlarımız ,dostlarımız  Muhtar olmamı istediler, teşvik ettiler. Ben de onları kırmayarak 2019 seçimlerinde muhtar adayı oldum muhtar adayı olmam da burada yaşayan insanlarımızın desteği, teşviği çok önemliydi. Seçimde 3 aday vardı,  aşağı-yukarı  diğer iki adayın toplamı kadar oy alarak rahat bir seçim sonucunda muhtarlık seçimini kazanmış oldum.

Gerçekten büyük bir değişim olmuş bu geçen bir buçuk yılda muhtarım köyünüzde,bu durum kesinlikle göze çarpıyor. Ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız köyünüze bu süreçte.

BİR ÇOK HİZMET GETİRDİK

Gerçekten güzel çalışmalar yaptık  köyümüzde. 70000 metre kadar parke taşı gerekiyor bunun   50000 metrekaresini Büyükşehir Belediyemizden , geri kalan kısmının da Karacabey Belediyesi'nden gelecek inşallah bu şekilde başkan yardımcımızdan  söz aldık. Tabi bu süreçte köyümüzde daha önceki 7-8 sene   bakkal, market yoktu. İlk geldiğimizde bu işte görmüş olduğunuz bina eski bir bina burası güzel bir şekilde restore edildi bakkal oldu. Tuvaleti, banyosu bunun yanı sıra işte  hekimimizin  köyümüze geldiğinde halkımızı kabul edeceği bir hekim odası hazırlanmış oldu, güzel bir çalışma oldu. Bunun yanında  köyümüze  gelen konukları karşılayacak şekilde köyümüzün meydanına bakan güzel bir Atatürk anıt köşesi de  yaptık Bu anıtın yapımını Edda adlı akraba, tanıdıklarımızın  yönetimindeki bir şirketimiz gerçekleştirdi. Değerli dostlarımıza bu ince düşüncelerinden ötürü teşekkür etmek isterim.

ÖZKAN BAŞKANIMA, URAL BAŞKAN YARDIMCIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Kahvemizin davlumbazı vesaire her tarafını komple  çatısını bile bu pandemi sürecinden de istifade ederek yeniledik. Karacabey belediyemiz güzel destek sağladı buradan Karacabey Belediye başkanımız  sayın  Ali Özkan'a,Başkan yardımcımız Sayın Mehmet  Ural’a buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra camimizin oraya 2 tane kapalı yemek yeme yeri yaptırdık, hem bayanlara özel hem de  erkeklere özel ayrı ayrı 600-700 kişilik. Ramazan'da akşamları iftar vermeler diğer işte özel gün ve gecelerde vesaire güzel bir hizmet verir geçtiğimiz sene pandemi den dolayı yemek verilmedi,bu sene de biraz zor ama gelecek seneden  itibaren inşallah çok daha güzel olacaktır diye tahmin ediyorum.

BİR DE ELEKTRİK SIKINTIMIZI ÇÖZERSEK

Elektrik şirketine dilekçe ile başvurmuş olmama rağmen ağaç elektrik direkleri ile ilgili eğik duran beton direkler ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda mahalle sakinlerimiz de çok muzdarip. İşte şimdi gider oralardan da fotoğraflar çekeriz halk bu konuda gerçekten çok sıkıntı yaşıyor, ben dilekçemi verdim  Karacabey UEDAŞ’a ama  gelip kontrol ettikleri halde  herhangi bir problem olmadığını yazmışlar cevabında gerçekten çok ilginç bende  bunun fotoğrafları da var işte  tekrardan bakarız vatandaşlarımız ne gibi sıkıntı yaşıyorlar bu konuda, fotoğraflarız, belgelendirmiş oluruz.

BİZ İYİ BİR EKİBİZ.!!!

Seçimlerde ekip olarak da çok güzel bir çalışma ortaya koyduk. Birinci azam, Şakir Fikir diğer azalarım, Tahsin İşler, Osman Aydın ve Abdullah Aydın ile birlikte ekip olarak da çok güzel bir sonuç ortaya koyduk köyümüzde hepimizde zaten sevilen ,sayılan kişileriz. Oyların çoğunu almamızın   sebebi de zaten bu yüzdendir.  Hürriyet 1952 senesinde 201 hane ile kuruldu, Bulgaristan göçmenleri için, özel bir Çiftlikmiş  burası, böylelikle 201 Hane  30'ar dönüm tarla ve ortak kullanım alanı olarak da yani Mera olarak da 800 dönümde bu şekilde bırakılmış. Akabinde 30'ar dönem kimseye yetmediği için,  bizim burada köyümüzde bizim yaş aralığımızda ve bizden daha büyük yaş guruplarında okuma oranları yüksektir.O yüzden Bursa'da bir yerlerde çalışmışlar. Burada ovalar yavaş yavaş boşalmaya başlayınca çiftçilik bitmiş emekliler var çoğunlukla şu an. 7-8 çiftçi ailemiz var o kadar. Onlarda buğday , ayçiçeği gibi ekim  yapıyorlar. Hayvancılıkta yok  burada ayrıca. Köyümüzün birçok yerine ağaçlar çiçekler diktik. Bunun yanı sıra eski okulumuz var köyümüzde bir türlü buraya herhangi bir şey yapamıyoruz ,bunun ile ilgili tasarrufta bulunamıyoruz, izin alamıyoruz hiçbir yerden. Bu okulun tadilat edilip ne bileyim köyümüze kazandırılması lazım. Çünkü çatısı  çöktükten sonra tamiratta yapılamaz.İyice harabeye dönecek.Şu an atıl durumda ama işte harap olmasın köyümüze kazandırılmasını istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN  'HALI SAHA'” İSTİYORUZ

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Park Bahçeler Müdürlüğüne teşekkür etmek istiyorum. Gittiğimizde sıkıntılarımızı hallediyorlar sağ olsunlar. Karacabey  belediyemizden gerçekten her türlü konuda destek görüyoruz, çok memnunuz kendilerinden , nazımızda geçiyor.Fakat  Büyükşehir’den aynı ilgi ,alakayı  göremiyoruz, destek  göremiyoruz. Mesela bizim nüfusumuz da bayağı güzel işte halı saha yapılmasını istiyoruz, yerimizde hazır  bu  konu ile ilgili Sayın başkanımız Alinur Aktaş’tan  destek bekliyoruz. Köyümüzde 300 hane var ,yazın cumartesi pazar full gençler, çocuklar  oluyor. Burada bayramlarda, seyranlarda binin üstünde insan oluyor o yüzden böyle bir hizmet bekliyoruz başkanımızdan sonra seçimlerde  destekleyenoylarıyla  Muhtar olmamı sağlayan değerli Karacabey Hürriyet Mahallesi sakinlerine  tekrardan teşekkür etmek istiyorum.  Karacabey'de Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz  başta olmak üzere bütün Türkiye'de yaşayan 84 Milyon vatandaşlarıma Karacabey-Hürriyet Köyünden sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.