Ezgi Özdaş

(Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor (Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor

Anne baba adaylarının bebek telaşına eşlik eden bir diğer konu da isim bulma konusu. Merakla beklenen bebeğin dünyaya geldiği andan itibaren üzerinde taşıyacağı ismi dünyaya gelene kadar ince elenip sık dokunan bir süreç oluyor. Bu süreçte ise kimi ebeveyn adayları sık kullanılan isimlerden tercih ederken kimileri az bulunan isimleri tercih edebiliyor. İşte anne baba adayları için en çok kullanılan erkek ve kız bebek isimleri…

1 MİLYON 22 BİN 737 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre geçtiğimiz yıl Türkiye’de 1 milyon 22 bin 737 bebek dünyaya gelirken bunların 15 bin 836’sı ikiz, 373’ü üçüz ve 1 tanesi ise beşiz doğum olarak gerçekleşti. En çok tercih edilen bebek isimlerinde ise Alparslan ve Zeynep isimleri öne çıktı. Verilere göre en çok tercih edilen erkek isimleri Alparslan(8 bin 366), Yusuf(6 bin 303)  ve Miraç(5 bin 72) oldu. Erkek isimlerinde ise sıralama Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf olarak devam etti. En çok tercih edilen kız bebek isimlerinde ise 8 bin 870 bebeğe verilen Zeynep ismi öne çıktı. Zeynep ismini Defne, Asel, Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin isimleri takip etti.

SADECE BİR BEBEĞE VERİLEN İSİMLER

Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal isimleri geçtiğimiz yıl yalnızca birer bebeğe verilen isimler olarak öne çıktı.

BURSA’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN BEBEK İSİMLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun illere göre dağılımını yayımladığı isim haritasına göre geçtiğimiz yıl Bursa’da 37 bin 224 ile en fazla tercih edilen erkek bebek ismi Mehmet oldu. Mehmet ismini sırasıyla Mustafa, Ahmet, Ali, İsmail, Hüseyin ve Murat takip ederken kız bebek isimlerinde ise Fatma ismi öne çıktı. 42 bin 673 kız bebeğe Fatma ismi verilirken Ayşe, Emine, Zeynep, Hatice, Elif, Merve ve Meryem isimleri ise sık tercih edilen isimler arasında yerini aldı.

Editör: Ezgi Özdaş