Ulaş Girgin

Köpeklerin başka bir köpeği veya insanı ısırıp bırakmadığı durumlarda hasarın büyük çoğunluğu kurtulmaya çalışırken gerçekleşiyor. Bu durumla karşılaşıldığında yapılması gereken ilk şey sakin olmak. Eğer köpek bir insanı ısırdıysa ısırılan kişinin korkup kurtulmak amacıyla kendini çekmesi veya debelenmesi, ısıran köpeğin dişlerinin bir testere görevi görüp, ısırdığı yeri parçalamasına yol açacaktır. Bu nedenle sakin kalınmalı aşağıda anlatılacak olan müdahalenin başka bir kişi tarafından yapılması beklenmelidir.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor" Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor"

Ne yapılmalı?

Karşısındaki insan veya hayvanın herhangi bir bölgesinden ısırıp bırakmayan köpeğe müdahale etmenin en doğru yolu ısıran köpeği arka ayaklarından tutup kaldırmak geriye doğru asılmaktır. Bu sırada sadece ön ayakları üzerinde durarak ısırmaya devam eden köpek elbet ağzını açacak ve karşısındaki canlıya kurtulmak için şans doğacaktır. Bu yöntem, el arabası yöntemi olarak adlandırılmaktadır. El arabası yöntemi ile müdahale edildiğinde ısıran köpek güç kaybedecek ve saniyeler içerisinde ısırdığı canlıyı bırakacaktır.

Editör: Ulas Girgin